Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Lørdag 18. juni hadde Rasmus Rasmussen et leserinnlegg i Sunnmørsposten under overskriften «Møreaksen gir mest veg for pengene». Så er spørsmålet om det nødvendigvis er det mest fornuftige. Nå skal ikke jeg gå inn på akkurat det, for Møreaksen ligger i NTP. Vi får heller smøre oss med tålmodighet å se når pengene kommer.

I innlegget til Rasmussen kan man også lese at forskjellige kommunestyrer og fylkeskommunen har vedtatt Møreaksen, det skal jeg heller ikke gå inn på.

Jeg har heller lyst til å trekke frem det han nevner om fylket. I vedtaket fra fylket står det svart på hvitt at den viktigste veien for fylket er Eksportveien. Det står også uomtvistelig at det er et stort byggingsprosjekt, det er Møreaksen. I Stortinget er det opp til den enkelte stortingsrepresentant å erklære seg inhabil i saker der man burde innse at man er inhabil. Stortingsrepresentanter kommer fra hele landet, det er noe man må forholde seg til. De vil komme bort i saker som omhandler eget bosted/kommune. De fleste har en bolig i sin hjemkommune, men har man økonomiske interesser og vil kunne forvente å få økonomisk gevinst, av vedtak man er med å få gjennom burde man innse at man er inhabil.

NTP bryter med vedtaket i fylket på det området at Nye Veier har fått lagt den viktigste veien for fylket inn i sin portefølje og SVV har fått ansvaret for Møreaksen. Denne prioriteringen gjør at man ikke har politisk kontroll på utbyggingen av den viktigste veien i fylket, eksportveien.

For Møre og Romsdal INP er det feil å bygge Tautratunellen, og legge fjordkryssingen den veien. Når det er sagt er vedtaket fattet, selv om man ikke bifaller det.

Det Møre og Romsdal INP mener det må gjøres noe med er å følge opp vedtaket fra fylket om at Eksportveien er den viktigste veien i fylket og at denne må ivaretas av SVV slik at man får politisk mulighet til å starte denne viktige jobben, uten at det er et selskap som skal vurder utbyggingstempoet eller tidspunkt. Nye veier styres ikke politisk ut over at de får en sum i året. Og tildelt prosjekter. Når Nye Veier har fått en veistrekning inn i sin portefølje er det helt opp til selskapet å prioritere utbyggingen etter gitte kriterier.

annonse

Møre og Romsdal INP vil jobbe for at vedtaket i NTP blir omgjort iht. til vedtak i fylket. Nye Veier får lagt Møreaksen inn i sin portefølje og Eksportveien blir overført til SVV. På den måten blir utbedringen av Eksportveien styrt av politiske vedtak. Vi er av den mening vil skape fortgang i utbedringen av det som er fylkes viktigste vei. Møreaksen blir dermed underlagt en samfunnsøkonomisk vurdering og utbyggingen skjer i forhold til dette.

Vi må prioritere det som er viktigst for næringslivet i fylket, først utbedre E136 slik at eksportnæringen får den veien ut av fylket som man har behov for. Dette er en prioritering NTP ikke tar høyde for.

Industri og Næringspartiet (INP) er et moderat sentrumsparti med et komplett partiprogram som favner alle områder. Les mer om INP på partiets nettside (inpartiet.no).

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnJeg har forstått at alle kan kommentere. Men kommentaren bør vanligvis være relatert til det som kommenteres. I dette tilfellet ...
Terje Sundsbø 5 minutter siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje G. FinnøyDer var også ansatte på helsefag på DH da transportfagstudentene foretok sine trafikktellinger, de hadde også sin arbeidsplass der. Hvilken ...
Terje Sundsbø 7 minutter siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Espen HeitmannTrafikken på de 3 fergestrekningene som erstattes med Møreaksen er dobbelt så stor som trafikken gjennom Romsdalen på Eksportveien. Dermed ...
@Terje SundsbøAng. denne trafikk tellingen som ble utført av studenter ved DH i Molde, der RR hadde sin arb. plass,Det finnes ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøHar du ikke forstått at alle kan kommentere? Og fordi noe er forutsatt, betur ikke det at det vil bli. Forutsetning ...
@Terje SundsbøTeksten forsvant og tar det derfor på nytt. Joda, seriøse konsulentfirmaer har integritet. Men når det gjelder Norstat-undersøkelsen der over ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte