Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Foto: E.C. / NTB
Foto: E.C. / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Endelig begynner Regjeringen å våkne, men de må følge situasjonen litt lenger, før de fortsetter brannslukkingen i kraftmarkedet. Brannslukkingen fordi de ikke våger å gjøre noe med de bakenforliggende faktorene som gjør at vi kan få politisk kontroll på kraftmarkedet igjen. Da må de sloss mot EU.

Ikke før har antydningene kommet fra regjeringskvartalet om strømstøtte til bedrifter, før man kan lese at det er brudd på avtaler med EU.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Vi er tilbake til EUs tredje energipakke og innføringen av denne. Mange av dere som forhåpentligvis leser dette husker AP sine famøse 8 ufravikelige krav? UFRAVIKELIGE???

De hadde vel ikke tatt over nøkkelen til kontorene før alt av tidligere uttalelser ble glemt.

Hvorfor skal man bruke tid på tredje energipakke? Det er ene og alene behandlingen av den vurderinger man gjorde før vedtaket. Selvfølgelig innhentet man juridiske betraktninger i forkant av at man besluttet at det er Grunnlovens §26(simpelt flertall) som kom til anvendelse ved vedtaket, ikke Grunnlovens § 115 (3/4 flertall) som kom til anvendelse. Men var det en riktig vurdering av Stortinget?

På samme måte som man har innhentet juridiske betraktninger før man skal behandle EUs 4 energipakke, ren Energi-pakke. Det er vel ingen som tror at man kommer frem til noe annet enn at det er Grunnlovens § 26 som kommer til anvendelse denne gangen også.

Stortinget har i dag en sammensetning som der det er flertall av globalister men sammensetningen vil ikke sikre vedtaket ved at man bruker Grunnlovens § 115. Man kan lure på hvem Stortinget skal ivareta Norge eller EU. Hva er det vi har valgt de til å gjøre?

I de betraktingene jeg har lest på Stortinget.no om behandlingen av EUs fjerde energi-pakke er det tydelig at Stortinget vil bruke Grunnlovens § 26 i behandlingen av denne saken.

Vi har i dag kraftmagasin som er nesten tomme, ikke alle men størsteparten av de. Regjeringen forsøker å gi et bilde av at de har gitt beskjed om at eksporten skal stoppe, men vi ser et Storting som er så kåte på jobber i Brussel at de bakker ut. Vi ser en Regjering som er så tafatte at det knapt finnes ord. Et skuespill som savner sidestykke.

Annonse
Annonse

For å toppe dette skal Stortinget med Grunnlovens §26 innføre EUs fjerde energipakke. Nok en gang skal man gi EU mer styring av energimarkedet. Ja det står i avtalen at nasjonen selv skal kunne stoppe eksporten om situasjonen skulle tilsi at det er nødvendig. Men beklager å si det, men med den tafattheten Stortinget har vist siden 1994, viser med all tydelighet hvor dette bærer. Vi i INP har sagt det klart og tydelig siden dette startet, hvordan denne situasjonen utarmer bedriftene våre, raserer verdiskapningen og dermed setter arbeidsplasser i fare. Når vi vet at husholdningene sliter med en strømpris som ikke dette landet er skapt for så er det ikke vanskelig å se hvor dette bærer.

Når vi i tillegg til dette ser en galopperende drivstoffpris, så ser vi begynnelsene på katastrofale følger for distriktene.

Norges Bank setter opp renta fordi det er et økt forbruk, press på krona. HALLO det er vel ingen som har økt forbruk, vi betaler bare så forbannet mye mer for det vi bruker, at forbruket har gått ned. Vi bruker mindre strøm, men betaler mer, vi kjører mindre, men det koster oss mer. Selvfølgelig er dette en ond sirkel som selvfølgelig medfører økte kostnader for bedriftene og som da selvfølgelig medfører økte priser på det meste i butikkene.

Man har tatt til orde for at Stortinget må ta tilbake kontrollen over det norske kraftmarkedet. Tiden er moden til å gjøre de grepene som er nødvendig. Vi må ta krafta av børs og omdefinere Strøm i energiloven.

Når det gjelder EUs fjerde energipakke så må det som et minimum kunne kreves at Grunnlovens § 115 (3/4 flertall) tas i bruk, og at det i en slik viktig sak for nasjonen er full Stortingssal.

Enkelte parti har i sitt partiprogram at saker som er viktige for Nasjonen bør det brukes Folkeavstemminger. Enhver sak hvor vi avgir råderett over norske naturresurser eller norsk lov på denne måte, bør dette verktøyet vurderes brukt. Ikke begrense det til en rådgivende folkeavstemming.

Skal man drive med brannslukking må man gjøre noe som virker, sette en maxpris, slik at man kan starte arbeidet med langsiktige planer slik at Norge kommer seg ut av EØS, ACER og på den måten få mulighet til å ta krafta av børs og endre energiloven.

Skal fremtidige generasjoner ha råderetten over eget land? Da kan vi ikke fortsette med gjenvalg til landets riksforsamling.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu er i det filosofiske hjørnet i dag. Du får ta deg ei misjonsferd, sville for sville,  og sjå kor ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrBurde ikke heller du alliere deg med Frank Sve (Frp)? I følge Hans-Peter Kaaresen blir jo Frank Sve (Frp) den ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrJernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de behandles likt?
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu får alliere deg med Sve og Frp når det gjeld miljøpolitikk.  Symboltunge som dei er.
Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDet er slik det er spesifisert for veganlegg.Jernbane får du lufte der det høyrer heime
Terje Sundsbø 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDet er meningsløst at et stort nasjonalt veiprosjekt skal finansieres med «lokal forankring», dvs. fylkeskommunal bompengegaranti. Mener du at slik ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse