Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Møringen i rute fra Sandvika, Aure mot Edøya på Smøla. Foto: Terje Holm
Møringen i rute fra Sandvika, Aure mot Edøya på Smøla. Foto: Terje Holm
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Neste år vil Arbeiderpartiet og Senterpartiet halvere fergetakstene. I tillegg foreslår vi å gjøre en rekke samband gratis. I motsetning til Frp, prioriterer vi vanlige fergereisende framfor sentralisering, privatisering og salg av Norge.

Det virker nesten litt lenge siden nå – tida da hele kyst-Norge reiste seg i protest mot at Høyre og Frp veltet stadig større takstøkninger over på de fergereisende. Som vanlig var det ingen som toppet Frp i å spille dobbelt.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

I de fylkene de satt i opposisjon, fremmet de forslag – gjerne uten inndekning – vel vitende om at fylkene ikke hadde noen mulighet til å ofre skoleelever og veistrekninger for å dekke opp for manglende bevilgninger fra Oslo.

Der Frp bestemte, som på Stortinget, justerte de med hard hånd opp fergetakstene år for år, samtidig som fylkeskommunene ble prioritert ned. Og slik gikk det i åtte år. Frp økte fergetakstene jevnt og trutt, helt til de, nærmest i panikk, gikk inn for reduksjon etter at Arbeiderpartiet hadde programfestet å halvere fergetakstene.

Annonse
Annonse

Men nå er det Arbeiderpartiet og Senterpartiet som styrer på Stortinget. Og mens Frp later som om en kan sløse helt uhemmet med oljepenger uten konsekvenser for renter, arbeidsplasser og vanlige folk, er alle ansvarlige partier ærlige på at vi nå er i en tid der det må prioriteres strengt i norsk økonomi. Og da er det selvsagt mange gode formål man ikke klarer å få prioritert penger til.

I tøffe tider må vi prioritere det viktigste – og i motsetning til Frp mener vi i Arbeiderpartiet og Senterpartiet at halverte fergetakster og gratis ferger til mindre øysamfunn er verdt å bruke penger på.

Vi setter gode skoler, en verdig eldreomsorg og forutsigbarhet for fergereisende, framfor sentralisering, privatisering og salg av Norge.

Vi i Arbeiderpartiet og Senterpartiet bygger trygge fellesskap med plass på ferga også for folk med dårlig råd.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse