Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Del på Facebook
«Tustna» i sambandet Seivika–Tømmervåg. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
«Tustna» i sambandet Seivika–Tømmervåg. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Kristiansund Arbeiderparti vil på det sterkeste oppfordre regjeringen om å sikre økonomien også i små fylker og kommuner.

Forslaget som kommer fra regjeringen til Erna Solberg om å svekke økonomien til små kommuner og fylker vil ramme deler av distrikts-Norge voldsomt.

annonse

Foreslått endring av overføringer vil minske inntektene til Møre og Romsdal med 180 millioner. Når vi samtidig vet at fergedriften i Møre og Romsdal er underfinasiert med 200 millioner så forstår alle at dette vil føre til uholdbare tilstander som vil føre til fraflytting og sentralisering.

Når Støre-regjeringen tok over, innfridde den valgløftet om gratisferger/reduserte fergetakster i hele distriktsnorge.

For Møre og Romsdal har dette vært et løft for de som hyppig må benytte ferge i jobb og fritid. Det viktige fremover vil være å sørge for at den statlige finansieringen dekker dette fullt ut, slik at rutefrekvens opprettholdes eller utvides. Ikke det motsatte.

annonse

Foreslåtte nedskjæringer for Møre og Romsdal vil føre til at enkelte knapt kommer seg på jobb tidsnok. Grunnet færre fergeavganger. Det vil føre til at rammebetingelsene til næringslivet svekkes. Og det vil føre til kommunikasjon til flyplassene i fylket fra øysamfunnene blir umulig.

En slik samfunnsutvikling ønsker ikke Kristiansund Arbeiderparti. En slik samfunnsutvikling er det motsatte av det som sosialdemokratiet alltid har kjempet for.

Der vi lokalt jobber knallhardt for å bygge regionene sammen så vil nytt inntektssystem bidra til det motsatte.

Derfor vil Kristiansund Arbeiderparti oppfordre regjering og storting til å unngå de grepene som vil svekke små fylker og kommuner. Noe annet blir ikke godtatt i vår del av Norge.

Derfor vil også Kristiansund Arbeiderparti ta opp dette på fylkesårsmøtet til Møre og Romsdal Arbeiderparti. Kommuner som Smøla, Aure og Kristiansund må bygges sammen. Fergedrift med hyppige avganger er nødvendig for å få til dette.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 12 timer siden Skandalene fra Frp omkring Møreaksen
Pressen fungerer som sandkassen til den privatpraktiserende stortingspolitikeren fra Frp, som kontinuerlig sprer om seg med «fake news» om Møreaksen, ...
Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte