Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Den vanlige mann i gata skjønner snart ikke sin arme råd, og spør seg, hvordan i alle dager har Norge som et av verdens beste land å bo i kommet dit vi er i dag?

Ferske tall fra SSB viser for juni: Kjerneinflasjonen i juni, som er prisvekst justert for avgiftsendringer og uten energivarer, endte på rekordhøye 7,0 prosent, og slo dermed forrige måneds rekord på 6,7 prosent.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

De siste 12 mnd. har matvarer og alkoholfrie drikker steget med 13,4%

Norges bank bruker i sine tall at det er ett økt forbruk. Det er ikke et økt forbruk, jeg vil hevde at forbruket har gått ned, for folk er blitt mye mer bevist på hva det er man bruker pengene på for alt har blitt så merkbart dyrere.

Nå må jeg erkjenne at jeg ikke er økonom, og skal ikke gi meg ut på å forsøke å analysere dette, det er mange nok bedrevitere i den økonomiske eliten i Norge som gjør det. Men det må være lov å stille seg spørsmålet, hva er tallmaterialet som legges til grunn når de grepene Norges bank tar tydeligvis ikke fungerer.

Nå skal vi legge noe av skylden på matvareprisen på en konflikt vi kjenner til, men det er ikke alt. Prisene begynte å stige allerede før konflikten var en realitet.

Hva gjør man med dette? Regjeringen fortsetter å pøse ut milliarder i meningsløse klimatiltak som skal redde kloden, med å redusere våre ca 0,032 promille av utslippene på verdensbasis. Hva med egen befolkning?

Annonse
Annonse

Under fattigdomsgrensen

Tidligere i år leste jeg at vi i Norge har over en halv million mennesker som lever under fattigdomsgrensen. Er det ikke mulig for de som skal styre dette landet å løfte blikket å se egen befolkning. Dessverre virker det som de er blendet av et EU som vil ha et sugerør ned i statskassa vår.

Fjerne eiendomsskatten

Møre og Romsdal INP (og de 13 kommunene der vi stiller lister) går til valg på at vi skal fjerne eiendomsskatten, vi skal jobbe intenst for at vi skal få fjernet formueskatten aller først på arbeidende kapital i bedriftene. Men jeg er forferdelig redd for at dette er som småpenger å regne i dette bildet. Jeg er forferdelig redd for at den blindveien Stortinget er i ferd med å føre landet inn i vil koste oss dyrt. Både på det menneskelige plan, med fortsatt stigende priser og skatter, men også i form av at verdiskapningen forsvinner. Verdiskapningen forsvinner gjennom en skattepolitikk som slår beina under bedriftene.

Vi kan ikke la Stortinget fortsette å kjøre Norge lenger ned i uføret, ja vi har en svært lav arbeidsledighet. Men hva hjelper det når ikke inntektene strekker til, folk har både 2 og 3 jobber for å få hjulet til å gå rundt. Det finnes dessverre partier på Stortinget som vil avvikle olje og gass næringen, samtidig som de fører en politikk som stadig gjør oss mer og mer avhengig av denne næringen.

Styrt av Brussel

Det er på mange måter synd at det ikke er stortingsvalg i år, fordi jeg tror og mener at det er på høy tid å få inn nye koster i Stortingssalen. For mye av det som skjer i dagens samfunn dessverre er styrt fra Stortinget, beklager det er vel rettere å skrive Brussel.

Det er på tide at DU som velger står opp og sier nok er nok. Vi trenger nye koster.

Stem nytt den 11. september 2023, STEM INP

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Bjørn Nøstvold · 9 måneder siden
    Formueskatten skal bort.
    Også skyhøye strømpriser skal bort om INP sin energipolitikk får gjennomslag.
    En strømpris på 3 x produksjonskostnad , dvs ca 30 øre kWh, 24/7 året rundt for både husholdninger og næringsliv gir staten mer en nok inntekt på vår alles kraft.
    Ønsker en forandring, stemmer en for forandring.
    INP👍🇧🇻

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse