Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, ordførerkandidat for Nordmørslista i Kristiansund.
Stig Anders Ohrvik, ordførerkandidat for Nordmørslista i Kristiansund.

Nordmørslista er også imot brukerfinansierte bypakker.

I et ellers godt innlegg om bypakker og bompenger skriver Frank Sve følgende: «Alle som er sterkt imot bompengar og bypakkane i Ålesund, Molde og Kristiansund, veit at det er kun eit parti her i fylket som arbeidar for dette, og det er vi i FrP».

Nordmørslista har lett for å bli glemt og oversett blant de etablerte partiene, og jeg vil derfor minne Sve om hva jeg under behandling av bypakken i Ålesund sa fra fylketstingets talerstol som vararepresentant for Nordmørslista på forrige fylkesting i juni:

«Bompenger er en usosial avgift, som rammer brukerne like mye uavhengig av brukernes inntekt og uavhengig av formålet med transportarbeidet som utføres.

Mange argumenterer med at avgiften er rettferdig fordi brukeren selv må betale, men da tas det ikke høyde for at endringer i samfunnsstrukturen fører til økende transportbehov som brukeren i liten grad har innflytelse på.

Skoler, barnehager, sykehus, politi, fylkeskommuner og statlige foretak som NAV og Statens vegvesen er bare et lite knippe eksempler på tjenestetilbud som landet over rammes av en sentraliseringspolitikk som uvegerlig fører til økt transportbehov.

I det samfunnet vi lever i i dag er det vanskelig å finne personer som ikke har nytte av en godt utbygd infrastruktur. Det er få i vårt samfunn som klarer seg uten et visst forbruk av varer og tjenester som forutsetter en utbygd infrastruktur for å være mulig å levere.

På bakgrunn av dette bør infrastruktur være en offentlig oppgave med fullfinansiering i de enkelte ansvarlige forvaltningsnivå.»

Nordmørslistas representanter stemte deretter mot bypakke Ålesund sammen med Fremskrittspartiets gruppe.

Nordmørslista har vært motstandere av brukerfinansierte bypakker siden vi stilte til valg for første gang i 2015, og vil også i kommende fireårsperiode stemme imot bypakker med bompenger på fylkestinget.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte