fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent

Jeg har fått utrolig mye respons på den kronikken jeg skrev på ksu.no om eldreomsorgen i Kristiansund – eller rettere sagt mangel på eldreomsorg. Mange av dem som har kontaktet meg, har spesielt nevnt måten byen styres på.

Et tilbakevendende tema er at mange av de folkevalgte i bystyret er kommunalt ansatt. Dermed oppstår det lojalitetsproblemer så det holder. Flere har også nevnt elefanten i rommet. Problemet er at det ikke bare er en stor elefant, men mange elefanter i de rom hvor beslutninger fattes.

Framsnakking er også et våpen

Dersom noen prøver å ta opp en vanskelig sak i bystyre eller i andre fora så går de aller fleste i forsvar – det være seg administrasjon eller folkevalgte. Da plutselig er det noen som begynner å snakke om fremsnakking av byen. «Vi må for all del ikke skape et dårlig rykte» synes å være omkvedet.

Selvsagt er framsnakking viktig, men det må ikke brukes som et våpen for å hindre at man snakker om vanskelige tema. En annen sak er at noen av kommunens byråkrater i sak etter sak bidrar til å skjemme ut byen med de mest utroligste utspill. Det skal mye fremsnakking til for å rette opp i disse fadesene.

Ordføreren må jage vekk elefantene

Jeg utfordrer byens ordfører til at man tar tak i elefant-problemet. Det første som må til er å erkjenne at elefantene er der. Mange benekter nemlig det. Nå må de jages vekk en gang for alle.

Elefanter finnes i mange kommuner

Gjennom et helt liv av har jobbet som pressemann. Og jeg har avdekket store problemer i mange kommuner når det gjelder saksbehandling. Elefantene finnes nemlig mange steder, ikke bare i Kristiansund. Men i denne byen er det altså mange av dem.

Kristiansunderne elsker byen sin

Jeg er født og oppvokst i denne byen. Nå skriver jeg bok om mine opplevelser. Det er en bok som er full av kjærlighetshistorier til denne byen. Kristiansundere flest elsker byen sin. For oss som elsker byen må det derfor være tillatt å ta opp temaet med elefantene. Muligens ser ikke makthaverne i kommunen disse elefantene. Men vi ser dem. Og skal byen virkelig komme ut av uføret blant annet i eldreomsorg så må man en gang for alle ta et oppgjør med disse elefantene som har sneket seg inn i rommet.

Det er minstemål på så mangt

Som Olav Oksvik sa en gang – «Det er minstemål på brisling. Det skal det også være på politikere». Jeg tilføyer også kommunale ledere og byråkrater. De må i alle fall ikke glemme at det er de folkevalgte som skal styre. Dersom elefantene fortsatt skal råde grunnen, er faren overhengende er faren stor for at man mister de beste politikerne byen så sårt trenger.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte