Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Helge Pedersen
Kronikk
04 september 2020 10:54
Del på Facebook
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg har fått utrolig mye respons på den kronikken jeg skrev på ksu.no om eldreomsorgen i Kristiansund – eller rettere sagt mangel på eldreomsorg. Mange av dem som har kontaktet meg, har spesielt nevnt måten byen styres på.

Et tilbakevendende tema er at mange av de folkevalgte i bystyret er kommunalt ansatt. Dermed oppstår det lojalitetsproblemer så det holder. Flere har også nevnt elefanten i rommet. Problemet er at det ikke bare er en stor elefant, men mange elefanter i de rom hvor beslutninger fattes.

Framsnakking er også et våpen

Dersom noen prøver å ta opp en vanskelig sak i bystyre eller i andre fora så går de aller fleste i forsvar – det være seg administrasjon eller folkevalgte. Da plutselig er det noen som begynner å snakke om fremsnakking av byen. «Vi må for all del ikke skape et dårlig rykte» synes å være omkvedet.

Selvsagt er framsnakking viktig, men det må ikke brukes som et våpen for å hindre at man snakker om vanskelige tema. En annen sak er at noen av kommunens byråkrater i sak etter sak bidrar til å skjemme ut byen med de mest utroligste utspill. Det skal mye fremsnakking til for å rette opp i disse fadesene.

Ordføreren må jage vekk elefantene

Jeg utfordrer byens ordfører til at man tar tak i elefant-problemet. Det første som må til er å erkjenne at elefantene er der. Mange benekter nemlig det. Nå må de jages vekk en gang for alle.

Elefanter finnes i mange kommuner

Gjennom et helt liv av har jobbet som pressemann. Og jeg har avdekket store problemer i mange kommuner når det gjelder saksbehandling. Elefantene finnes nemlig mange steder, ikke bare i Kristiansund. Men i denne byen er det altså mange av dem.

Kristiansunderne elsker byen sin

Jeg er født og oppvokst i denne byen. Nå skriver jeg bok om mine opplevelser. Det er en bok som er full av kjærlighetshistorier til denne byen. Kristiansundere flest elsker byen sin. For oss som elsker byen må det derfor være tillatt å ta opp temaet med elefantene. Muligens ser ikke makthaverne i kommunen disse elefantene. Men vi ser dem. Og skal byen virkelig komme ut av uføret blant annet i eldreomsorg så må man en gang for alle ta et oppgjør med disse elefantene som har sneket seg inn i rommet.

Det er minstemål på så mangt

Som Olav Oksvik sa en gang – «Det er minstemål på brisling. Det skal det også være på politikere». Jeg tilføyer også kommunale ledere og byråkrater. De må i alle fall ikke glemme at det er de folkevalgte som skal styre. Dersom elefantene fortsatt skal råde grunnen, er faren overhengende er faren stor for at man mister de beste politikerne byen så sårt trenger.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 5 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 6 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse