Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
01 juni 2024 05:45
Del på Facebook
Foto: Heiko Junge / NTB
Foto: Heiko Junge / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Norwegian mekling på overtid – fortsatt streikefare

Partene i Norwegian-meklingen ble ikke enige innen fristen ved midnatt. Parat og NHO Luftfart fortsatte dermed meklingen på overtid. Blir det brudd, vil 17 piloter bli tatt ut i streik fra arbeidstidens start lørdag. Videre vil ytterligere 66 piloter gå ut i streik i tidsrommet fra mandag til fredag.

Annonse
Annonse

Meklingen omfatter mange temaer, men de to viktigste er arbeidstid og økonomi. Fra pilotenes side handler kravene om en bedre balanse mellom arbeid og privatliv, blant annet i form av mer forutsigbarhet. Pilotene krever blant annet en lønnsøkning på mellom 25 og 38 prosent over to år.

Flere til traumemottak etter ambulanse-ulykke i Vennesla

Flere personer er fraktet til traumemottaket for sjekk etter at en ambulanse ble påkjørt av en personbil i Vennesla i Agder i natt. Det er store materielle skader, opplyser politiet i Agder etter ulykken, som skjedde like etter klokken 1.30.

Politiet opplyser at ambulansen stoppet for et dyr på Setesdalsvegen og ble påkjørt bakfra av personbil med to personer i. I tillegg til de to i personbilen, ble også ambulansepersonellet sendt til traumemottak for sjekk. Ifølge politiet hadde ingen av de involverte hadde synlige skader.

Hamas positive til forslag til våpenhvile

I en uttalelse betegner Hamas våpenhvileforslaget som Israel har lagt fram, som positivt. Det var USAs president Joe Biden som opplyste om det israelske forslaget sent i går kveld norsk tid. Det omtaltes som et veikart mot permanent fred.

Hamas ser på innholdet i Bidens framlegging som positivt, ifølge en uttalelse. Dette omfatter «en permanent våpenhvile, tilbaketrekkingen av israelske styrker fra Gaza, gjenoppbygging og utveksling av fanger», uttaler bevegelsen.

Sør-Afrika: Opptelling nærmer seg ferdig

Med stemmer fra godt over 90 prosent av valglokalene talt opp, ligger ANC an til å få rundt 41 prosent av stemmene ved valget i Sør-Afrika. Det er en kraftig nedgang fra de 58 prosentene partiet til avdøde Nelson Mandela fikk ved det forrige valget i 2019.

De politiske partiene i Sør-Afrika forbereder seg på koalisjonssamtaler, mens regjeringspartiet African National Congress (ANC) mister det rene flertallet for første gang på 30 år.

Skyting i boligområde i Göteborg

Ingen ble skadet i en skyteepisode i boligområdet Lindholmen i Göteborg. Det er heller ikke pågrepet noen i saken, som etterforskes som drapsforsøk. Politiet fikk ved 21-tiden i går kveld flere meldinger om mistenkt skyting.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

– Vi har ikke funnet noen skadede, men vi har funnet spor som bekrefter at det har vært avfyrt skudd, forteller Sara Lundh, vakthavende befal i politiets region Vest.

Moren til Michelle Obama er død

Marian Robinson, moren til Michelle Obama og tidligere president Barack Obamas svigermor, er død. Hun ble 86 år gammel. Da familien Obama flyttet inn i Det hvite hus i 2009, flyttet Marian Robinson inn sammen med dem.

– Min mor Marian Robinson var min klippe, alltid der uansett hva jeg trengte, skriver Michelle Obama på X.

J. Lo dropper turné

Superstjernen Jennifer Lopez avlyser sin sommerturné i Nord-Amerika. Samtidig svirrer ryktene om brudd mellom henne og ektemannen Ben Affleck. – Jennifer tar seg fri for å være med sine barn, sin familie og sine nære venner, skriver konsertarrangøren Live Nation i uttalelse til nyhetsbyrået AP.

– Jeg er fullstendig knust over å svikte dere. Vær så snill og vit at jeg ikke ville gjort dette hvis jeg ikke følte at det var absolutt nødvendig, skriver J. Lo på sine egne nettsider.

Datainnbrudd hos Ticketmaster etterforskes

Live Nation bekrefter at de etterforsker et datainnbrudd hos datterselskapet Ticketmaster. Opplysninger om en rekke kunder kan være på avveie. Hackergruppa ShinyHunters hevder å ha fått tilgang til informasjon om 560 millioner kunder verden over.

I et brev til det amerikanske finanstilsynet opplyser Live Nation at selskapet har oppdaget «uautorisert aktivitet» i en skytjeneste som i hovedsak inneholder Ticketmaster-informasjon, levert av en tredjepart. Ifølge brevet var denne aktiviteten 20. mai, rundt ei uke før hackergruppa la ut det den mener er bevis.

Boksekamp mellom Tyson og Paul utsatt

Den tidligere tungvektsmesteren Mike Tyson ble nylig dårlig på en flytur. Nå er det kjent at boksekampen mot youtuberen Jake Paul blir utsatt.

De to skulle opprinnelig ha møttes i ringen på hjemmebanen til Dallas Cowboys i Arlington i Texas 20. juli. De uttaler at det vil komme en ny kampdato.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 dager siden Enda flere utredninger og mer pengesløseri?
For å sitere en greinalaus Stortings- og fylkespolitiker: "Ferger koster det det koster". Han aner absolutt ikke hva fergedriften koster. ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøMed ei dobling av kostnaden fram mot ei eventuell sluttføring i 2040 er det relativ enkel matematikk. Så er spørsmålet ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at du antar at bompengene t/r Vik-Molde blir kr. 1.000,- med Møreaksen. Tiden vil vise hvor mye du ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøSlik eg tolkar utrekninga er satsane basert på 2022 prisar etter P50 kalkyle. Så kan det vere at prisauke utover ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrBompengesatsene som KS2-analysen opererer med er basert på at alle kostnadsøkninger utelukkende finansieres med bompenger. Altså ikke en bompengeandel på ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøBompengesatsen som KS2 rekner det til er nesten 500 kroner i snitt t/r Vik til Molde.  Har ikkje grunn til ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse