Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
27 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Fredrik Hagen / NTB
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 27. juni.

Over 300 medlemmer i EL og IT Forbundet i streik

EL og IT Forbundet tar ut 319 medlemmer i streik fra arbeidsdagens start etter at det i natt ble brudd i IKT-meklingen. Det er Abelia fra NHO og ansatteorganisasjonen El og It-forbundet fra LO som har forhandlet om IKT-overenskomsten.

Annonse
Annonse

Fristen for å bli enige var midnatt natt til torsdag. To timer på overtid meldte EL og IT Forbundet til Riksmekleren at det ikke var mulig å komme til enighet. De streikende jobber blant annet i kundeservice, utvikling, installasjon, drift og vedlikehold av elektronikk og IT-utstyr.

Søk etter savnet fisker i Sokndal

Det søkes etter en tysk fisker som ikke har kommet tilbake etter en fisketur utenfor Rekefjord i Sokndal kommune i Rogaland. Hovedredningssentralen (HRS) opplyser til NTB at mannen dro ut i en 19 fot hvit, åpen båt for å fiske i området Siragrunnen.

Da han fortsatt ikke var tilbake ved 22.30-tiden onsdag, ble nødetatene varslet og HRS satte i gang søk. Det søkes med redningshelikopter, redningsskøyter og losbåt. I tillegg er alle handels- og kystfartøy i området enten i søk eller bedt om å holde utkikk etter den savnedes båt. Ved 5-tiden torsdag morgen var mannen fortsatt ikke funnet.

Mann fløyet til sykehus etter at gravemaskin falt ned fra bro og ut i en elv

En mann i 60-årene er fløyet til Namsos sykehus etter at gravemaskinen han satt i, falt åtte meter fra en bro og ned i en elv i Namsskogan. Mannen jobbet med renovering av broen da ulykken skjedde.

Politiet opplyser til NTB at føreren klarte å hoppe ut av gravemaskinen i velten. Mannen ble ikke truffet av maskinen da de begge traff den grunne elven, åtte meter under broen. Skadegrad er ikke kjent, men han var ved bevissthet da han ble fraktet til sykehus.

Annonse
Annonse

Forsøk på militærkupp feilet i Bolivia

Onsdag kveld dundret militærkjøretøy inn i porten til regjeringspalasset i Bolivia, og general Juan Jose Zuniga erklærte at hadde kommet for å «omstrukturere demokratiet». Landets president kunngjorde at de sto overfor et kuppforsøk. I løpet av de tre kaotiske timene det pågikk, innsatte presidenten ny forsvarsledelse som beordret soldatene tilbake.

Etter hvert forsvant soldatene og de pansrede kjøretøyene plassen. General Zuniga ble pågrepet. Fordømmelse av kuppforsøket har haglet inn fra hele verden.

Israel: Kan ta Libanon «tilbake til steinalderen»

Israel sier de ikke ønsker en større krig med Hizbollah, men forsvarsminister Yoav Gallant advarer om at de kan ta Libanon «tilbake til steinalderen». Stadig nye omdreininger i voldsspiralen mellom Israel og den Iran-støttede Hizbollah-militsen i Libanon har økt bekymringen for en større krig i Midtøsten.

– Vi ønsker ikke krig, men er forberedt på ethvert scenario, sier den israelske forsvarsministeren.

Brann med spredningsfare i Sandefjord

Det begynte i natt å brenne i et større uthus i Sandefjord sentrum. Da brannmannskapene kom til stedet ved 2.45-tiden var det åpne flammer gjennom taket og spredningsfare.

Beboere i et nabobygg ble evakuert. Ifølge politiet er det registrert fem personer i nabobygget. Det var ikke nødvendig å evakuere andre boliger. Klokken 4.30 ble det meldt at brannmannskapene hadde kontroll på stedet.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

https://www.rbnett.no/nyheter/i/JblPd4/stor-ryddejobb-i-fylket-kvitter-seg-med-13-selskaper, jaja, da er iaffal MA ute av dansen på enda lengre tid :) Sitat fra innlegg i RB jeg ...
@Terje SundsbøDet er vel nettopp reduksjon av trafikken i Ålesundstunellane som er saken.Ekspressbusser korresponderer med fergene utan ventetid, begge retninger. Prioritert ...
@Geir Ole SætremyrDu mener det er viktig å unngå økning i trafikken. Da gjelder det vel å unngå den enorme trafikkøkningen i ...
@Terje SundsbøNår det gjeld Møreaksen har vi i våre høyringar gått i rette med SVV sine prognoser der trafikken i eit ...
@Geir Ole SætremyrØkt trafikk er vel et problem også når det skjer på Sunnmøre. Siden vi nå kommenterer en artikkel om Møreaksen, ...
@Terje SundsbøDet tendensiøs er at du linker alt opp mot Møreaksen for å implementere det i vidare tankerekke.Økt trafikk er eit ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse