Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
25 juni 2018 20:02
Del på Facebook
Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge og det statlige selskapets styreleder Gunnar Bovim. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge og det statlige selskapets styreleder Gunnar Bovim. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opposisjonen på Stortinget reagerer på Innovasjon Norges ansettelse av Ferd-arving

Innovasjon Norges ansettelse av Katharina G. Andresen uten at jobben var lyst ut, får opposisjonen på Stortinget til å reagere.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har hittil ikke villet kommentere saken. Departementet har henvist til Innovasjon Norge for kommentarer.

Nå reagerer både Ap, Sp og Rødt på næringsministerens taushet og ber ham om å komme på banen.

– Han burde veldig tydelig gitt uttrykk for at alle ansettelser må følge de retningslinjer som gjelder, og at styret eventuelt forsikrer seg om at dette har skjedd i dette tilfellet, skriver Aps næringspolitiske talsmann Terje Aasland i en SMS til E24 og VG.

– Uting

Sps Per Olaf Lundteigen mener det er en uting at statsråder ikke kommenterer vanskelige saker, mens Rødts leder Bjørnar Moxnes mener det er klart at Innovasjon Norges sjef Anita Krohn Traaseth har virket som en døråpner i dette tilfellet.

Mandag formiddag hadde de tillitsvalgte i det statlige selskapet Innovasjon Norge et møte med ledelsen for å få en redegjørelse om omstendighetene rundt ansettelsen av Norges rikeste kvinne, Ferd-arving Katharina G. Andresen.

Etter møtet, der de tillitsvalgte fikk orientering av administrerende direktør Anita Krohn Traaseth, skrev de i et brev til de ansatte at de anbefalte overfor ledelsen å revurdere ansettelsen av Andresen, skriver Dagens Næringsliv.

– Risiko for omdømmetap

«De tillitsvalgte vurderer at denne saken har en stor omdømmerisiko for Innovasjon Norge», heter det blant annet i brevet. Tidligere mandag ble det kjent at ansettelsen skal tas opp på fredagens styremøte i Innovasjon Norge.

Styreleder Gunnar Bovim i Innovasjon Norge sier til Dagens Næringsliv at saken ikke er diskutert i styret, men at han går ut fra at det kommer en redegjørelse fra administrasjonen på styremøtet fredag.

Saken dreier seg om ansettelsen av Norges rikeste kvinne, Ferd-arvingen Katharina G. Andresen (23), i en seksmåneders deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

Hun har selv ikke kommentert saken, bortsett fra på Twitter, der hun søndag skrev «Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt med posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow.».

Ikke utlyst

Andresen fikk først tilbud om jobb i ti måneder. Men fordi stillingen ikke var lyst ut, ble jobbtilbudet ifølge DN justert ned til et halvt år. Dermed kommer selskapet innenfor en såkalt administrativ ansettelse som ikke trenger å lyses ut.

Bovim har ingen annen kommentar til saken enn at han avventer redegjørelsen. Administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge har tidligere uttalt til DN at hun ikke kjenner detaljene i saken, ettersom det er HR-avdelingens ansvar.

Flere eksperter har overfor E24 fremholdt at det er grunn til å stille spørsmål ved ansettelsesprosessen og en justering av kontraktens lengde for å omgå kravet til utlysning.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Naturvernforbundet deltok som tilhøyrar på konferansen vel vitande at dette var lobbyverksemd.Vi var der for å plukke opp styringssignal, først ...
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEnten det er Stortinget si samansetning, eller det er meir eller mindre nøytrale meiningsmålingar så er det til sjuande og ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrStortinget er ikke basert på meningsmålinger, men på valgresultat. Partiene Høyre, Senterpartiet, Venstre, KrF og Arbeiderpartiet prioriterte Møreaksen under NTP-behandlingen ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Terje SundsbøEg forstår godt kva som skjer og har skjedd.Møreaksen vart handsama som ei strekning heile tida, men vart framdriftsmessig splitta ...
Terje Sundsbø 13 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Frode HeimenMeget bra forklart. Den som ikke skjønner dette, fordtår rett og slett ikke sammenhengen. I alle fall hvis de fortsatt ...
Terje Sundsbø 14 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
@Geir Ole SætremyrDu skjønner åpenbart ikke hva du selv skriver. Du har helt rett i at Møreaksen er strekningen Ålesund-Molde. På samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse