Annonse
Annonse
Oljedirektør Bente Nyland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Oljedirektør Bente Nyland. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Det var nedgang i både gass- og oljesalget i 2018, viser foreløpige tall fra Oljedirektoratet. Rekordmange utvinningstillatelser skaper imidlertid optimisme.

Foreløpige tall viser at det i 2018 ble solgt 226,7 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter. Det er fire prosent mindre enn i 2017. Gassalget er også noe redusert, og enkelte oljefelt har produsert mindre enn ventet.

På den annen side ble det tildelt hele 87 nye utvinningstillatelser i 2018, noe som er ny rekord. I tillegg ble det påbegynt 53 letebrønner, mot 36 i 2017. Det ble også gjort 11 nye funn, med et foreløpig samlet ressursanslag på 82 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter. Det er høyere enn hvert av de tre foregående årene.

– Den høye leteaktiviteten viser at norsk sokkel er attraktiv. Det er gledelig! Men en ressurstilvekst på dette nivået er ikke nok til å opprettholde produksjonen på et høyt nivå etter 2025. Derfor må det påvises flere lønnsomme ressurser, og det haster, sier oljedirektør Bente Nyland.

For 2019 er prognosen at det vil bli investert i overkant av 140 milliarder kroner i petroleumsproduksjon ekskludert leting, en økning på 13 prosent sammenlignet med 2018. Totalproduksjonen av petroleum i 2019 forventes å bli 222 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte