fbpx
Annonse
Annonse
MF Romsdalsfjord på vei over Halsafjorden mot Kanestraum. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
MF Romsdalsfjord på vei over Halsafjorden mot Kanestraum. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Null prosent har Ap og Kjølmoen i praksis kutta ferjeprisane, og tru på at du får gjennomslag med din eigen tåkefyrste i Ap er nok meir som ei ønsketenking. Litt merkeleg debatt dette her ang ferjepriser frå Ap og Kjølmoen. Mål politikarane på det dei gjer i praksis, ikkje tomme valgløfter nokre veker før valget.

Ap og Kjølmoen i praksis er null prosent kutt i ferjeprisane, og der Ap seinast i sommer stemte imot monaleg kutt i Stortinget, fremma av Sylvi Listhaug og FrP.

Ap i praksis , seier ein ting, gjer stikk motsatt!

Her i Møre og Romsdal har fylkeskommune ansvaret for 20 av 24 ferjestrekningar, der Kjølmoen og Ap styrar fylket som varafylkesordførar.

Kva har Kjølmoen og Ap gjort i praksis i Møre og Romsdal ?

Alle huskar grunnlaget for ferjeopprøret som vart til pga Kjølmoen og co sette opp takstsone på ferjene her i fylket med 2 takstsonar i tillegg til innføring av autopass, som også medførte to takstsonar opp for bil. Samtidig levde fylket i «sus og i dus» og gjekk med 313,5 mill kr i overskot,

Ja den blåe regjeringa og samferdselsminister frå FrP leverte knallhøge overføringar til fylket, aldri før høgare. Likevel presterte Kjølmoen og Ap å auke ferjeprisane.

Det blir på nivået med ein 3-åring, når Kjølmoen forsøker å ta æra av at FrP i praksis kutta ferjeprisane med 25 prosent frå 1. juli 2021.

Kva Ap i praksis har bidrege med her, er det kun oppe i haudet til Kjølmoen som har svaret på, alle vi andre i landet ser tallet null prosent frå Ap si side.

Så har Fylkeskommunen tenkt å auke prisane med 6 prosent igjen, noko også Ap og Kjølmoen kan kutte med eit «pennestrøk» dersom han vil, men neida berre skulde på alle andre er Ap og Kjølmoen i praksis.

Enda verre blir det å sjå Ap og Kjølmoen som reiser rundt i fylket og lovar i øst og i vest, til dømes arbeid til alle, sjølv om Ap og Kjølmoen skal auke skattar og avgifter med fleire titals milliard kroner,  drivstoffprisar til himmels over 25 kroner, som vil fører til press i næringslivet og færre arbeidsplassar.

Kor greinalaust går det faktisk an å bli?

Nei, hadde egentlig bestemt meg for å la vere å svare Kjølmoen og Ap, men då kunne faktisk nokon finne på å bite på alle bløffane frå Kjølmoen og co.

Mål politikarane på det vi gjer i praksis, då ser alle her i fylket at det KUN er FrP som gong etter gong i fylkestinget har fremma framlegg om kutt i ferjeprisane, og der Kjølmoen og Ap har stemt imot,  samt at FrP kutta ferjeprisane reelt med 25 prosent frå 1. juli 2021.

Ynskjer du reelle kutt i ferjeprisane og ikkje berre prat?

Stem FrP!

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 11 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Reknar med at miljøpartiet FRP også ønsker å stoppe miljøverstingene Hafast, Hordfast, Borgundfjordtunnellen også. Frank har verkeleg snudd i miljøsaka ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte