Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
MF Romsdalsfjord på vei over Halsafjorden mot Kanestraum. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
MF Romsdalsfjord på vei over Halsafjorden mot Kanestraum. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Null prosent har Ap og Kjølmoen i praksis kutta ferjeprisane, og tru på at du får gjennomslag med din eigen tåkefyrste i Ap er nok meir som ei ønsketenking. Litt merkeleg debatt dette her ang ferjepriser frå Ap og Kjølmoen. Mål politikarane på det dei gjer i praksis, ikkje tomme valgløfter nokre veker før valget.

Ap og Kjølmoen i praksis er null prosent kutt i ferjeprisane, og der Ap seinast i sommer stemte imot monaleg kutt i Stortinget, fremma av Sylvi Listhaug og FrP.

Ap i praksis , seier ein ting, gjer stikk motsatt!

Her i Møre og Romsdal har fylkeskommune ansvaret for 20 av 24 ferjestrekningar, der Kjølmoen og Ap styrar fylket som varafylkesordførar.

Kva har Kjølmoen og Ap gjort i praksis i Møre og Romsdal ?

Alle huskar grunnlaget for ferjeopprøret som vart til pga Kjølmoen og co sette opp takstsone på ferjene her i fylket med 2 takstsonar i tillegg til innføring av autopass, som også medførte to takstsonar opp for bil. Samtidig levde fylket i «sus og i dus» og gjekk med 313,5 mill kr i overskot,

Ja den blåe regjeringa og samferdselsminister frå FrP leverte knallhøge overføringar til fylket, aldri før høgare. Likevel presterte Kjølmoen og Ap å auke ferjeprisane.

Det blir på nivået med ein 3-åring, når Kjølmoen forsøker å ta æra av at FrP i praksis kutta ferjeprisane med 25 prosent frå 1. juli 2021.

Kva Ap i praksis har bidrege med her, er det kun oppe i haudet til Kjølmoen som har svaret på, alle vi andre i landet ser tallet null prosent frå Ap si side.

Så har Fylkeskommunen tenkt å auke prisane med 6 prosent igjen, noko også Ap og Kjølmoen kan kutte med eit «pennestrøk» dersom han vil, men neida berre skulde på alle andre er Ap og Kjølmoen i praksis.

Enda verre blir det å sjå Ap og Kjølmoen som reiser rundt i fylket og lovar i øst og i vest, til dømes arbeid til alle, sjølv om Ap og Kjølmoen skal auke skattar og avgifter med fleire titals milliard kroner,  drivstoffprisar til himmels over 25 kroner, som vil fører til press i næringslivet og færre arbeidsplassar.

Kor greinalaust går det faktisk an å bli?

Nei, hadde egentlig bestemt meg for å la vere å svare Kjølmoen og Ap, men då kunne faktisk nokon finne på å bite på alle bløffane frå Kjølmoen og co.

Mål politikarane på det vi gjer i praksis, då ser alle her i fylket at det KUN er FrP som gong etter gong i fylkestinget har fremma framlegg om kutt i ferjeprisane, og der Kjølmoen og Ap har stemt imot,  samt at FrP kutta ferjeprisane reelt med 25 prosent frå 1. juli 2021.

Ynskjer du reelle kutt i ferjeprisane og ikkje berre prat?

Stem FrP!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 30 minutter siden Skrot fergene
@Terje SundsbøI forutsetningene for Nasjonal transportplan 2018-2029 var det lagt til grunn 4-felts veg på hele strekningen E39 Ålesund-Molde. Prioriteringen i ...
Terje Sundsbø 37 minutter siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrHvilket regnestykke til SVV er basert på skiltet hastighet? Kom med rapporten.
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKom med rapporten frå SINTEF. Men, heile regnestykket til SVV på reisetid er basert på skilta hastighet. 
Terje Sundsbø 2 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu viser til egne erfaringer, jeg viser til beregninger utført av Sintef. En fartsgrense er ikke minimumshastighet.Et fornuftig utgangspunkt for ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDette regnestykket må du spesifisere, også energibruken som biler vil bruke på omveien. Ta med i talla også den oppgitte ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrOm du tar strømforbruket på Tautratunnelen, legger til strømforbruket som bilene med fergen Vestnes-Molde vil bruke over fjordkryssingen, så vil ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse