Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge opplever de største økonomiske urolighetene vi har sett på over 30 år, og LO følger regjeringens pipe lojalt, i stedet for å kjempe for arbeidsfolks økonomi og at industriarbeiderne skal ha en jobb å gå til i årene som kommer.

Folk og bedrifter blør, statskassen håver inn enorme beløp, men LO og LO-lederen er helt tyst. Kanskje er hun på «riking jakt» og møtt seg selv i døren med et smell!

Annonse
Annonse

Med en årslønn på 2,3 millioner merker hun ikke den skyhøye prisveksten. Den største på en mannsalder.

Prisveksten på hele 6,3 prosent siste året viser at regjeringen ikke gjør nok for familier flest og bedrifter. LO aksepterer stilltiende det ranet som vanlige Nordmenn utsettes for.

Annonse
Annonse

LO var opptatt av å sikre økt kjøpekraft før lønnsoppgjøret. Det har de mislyktes helt med. For hver eneste måned som går, mister folk mer og mer kjøpekraft. I stedet for å kjempe medlemmenes sak, er LO mer opptatte av å beskytte den handlingslammede regjeringen til Jonas Gahr Støre som følger situasjonen tett, nøye og løpende uten å gjøre noe.

Det er avgjørende for arbeidsplassene og folk flest, spesielt i distriktene, at vi får på plass flere prisdempende tiltak. LO burde støttet Fremskrittspartiets forslag om å fjerne drivstoffavgiftene, halvere matmomsen og innføre makspris på strøm. Fremskrittspartiet har gjentatte ganger foreslått dette både for husholdninger og bedrifter. Men uten å få støtte fra regjeringspartiene og Høyre, og ingen støtte fra LO.

Hvor er solidariteten med familiene, sliterne på gulvet og folk flest? Prisveksten spiser opp økonomien til husholdningene, samtidig som staten tjener fett. Regjeringen har både økonomisk handlingsrom og en moralsk plikt til å redusere effekten av prisveksten for husholdningene og industrien.

Mens en rekke bedrifter i distriktene sliter på grunn av høye drivstoff- og strømpriser varsler regjeringen også at det kan bli strømrasjonering i energinasjonen Norge. Også når det gjelder dette sitter LO og Peggy Hessen Følsvik musestille. Man må nesten spørre hvem LO er til for å representere; at medlemmene deres har en god arbeidsplass å gå til, eller et politisk støttehjul til Støre og Arbeiderpartiet?

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Tage Robert · 1 år siden
    De fleste lønnsmottakere i Norge er underlagt frontfagsmodellen. Lærere, sykepleiere, statsansatte, neppe er  industriarbeidere i flertall blant disse  lenger. LO har sittet stille I båten mens norske ansatte har blitt skiftet ut med arbeidsinnvandrere  ofte via uoversiktlige underentrepenører.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 30 minutter siden Skrot fergene
@Terje SundsbøI forutsetningene for Nasjonal transportplan 2018-2029 var det lagt til grunn 4-felts veg på hele strekningen E39 Ålesund-Molde. Prioriteringen i ...
Terje Sundsbø 37 minutter siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrHvilket regnestykke til SVV er basert på skiltet hastighet? Kom med rapporten.
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKom med rapporten frå SINTEF. Men, heile regnestykket til SVV på reisetid er basert på skilta hastighet. 
Terje Sundsbø 2 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu viser til egne erfaringer, jeg viser til beregninger utført av Sintef. En fartsgrense er ikke minimumshastighet.Et fornuftig utgangspunkt for ...
Geir Ole Sætremyr 3 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDette regnestykket må du spesifisere, også energibruken som biler vil bruke på omveien. Ta med i talla også den oppgitte ...
Terje Sundsbø 3 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrOm du tar strømforbruket på Tautratunnelen, legger til strømforbruket som bilene med fergen Vestnes-Molde vil bruke over fjordkryssingen, så vil ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse