Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
– Regjeringen Støre har gjennom sine forslag om grunnrenteskatt for laksenæringen, vist at de er villig til å rasere denne svært viktige sjømatnæringen, skriver Geir Stenseth, Fremskrittspartiet. Arkivfoto av statsminister Jonas Gahr Støre i spissen for regjeringen i 2021. Foto: Heiko Junge / NTB
– Regjeringen Støre har gjennom sine forslag om grunnrenteskatt for laksenæringen, vist at de er villig til å rasere denne svært viktige sjømatnæringen, skriver Geir Stenseth, Fremskrittspartiet. Arkivfoto av statsminister Jonas Gahr Støre i spissen for regjeringen i 2021. Foto: Heiko Junge / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen Støre har gjennom sine forslag om grunnrenteskatt for laksenæringen, vist at de er villig til å rasere denne svært viktige sjømatnæringen. Regjeringen har satt havbruksnæringen og leverandørindustrien i sjakk. Regjeringen legger opp til storstilt ran av kysten ved å hente inn innovasjons- og utviklingskapital fra distrikts-Norge og inn til Finansdepartementet gjennom den foreslåtte lakseskatten.

De er med andre ord villig til å sende svært mange personer ut i arbeidsledighet. I Stortingets spørretime 22. februar ble det vist til at bare i Møre og Romsdal er 500 arbeidsplasser borte, og det vil forsvinne 500 arbeidsplasser til før påske. Leverandørindustrien i fylket omsetter for 13 milliarder kroner, og sysselsetter 3200 personer.

Annonse
Annonse

De forslagene som er fremmet rammer hele kysten hardt gjennom stans i investeringer, nedleggelse av lønnsomme distriktsarbeidsplasser og mulig fraflytting. Grunnrenteskatten som er foreslått på havbruksnæringen (lakseskatten) kommer ikke bare til å ramme havbruksnæringen. Debatten om også å pålegge grunnrente på villfisknæringen allerede er i gang.

Vi har på den korte tiden regjeringen nå har hatt makten sett en regjering som til de grader ikke tar innover seg at gode og stabile rammevilkår for næringslivet er det som sikrer stabile og lønnsomme arbeidsplasser, investeringslyst og innovasjon, stabil bosetting og økt matproduksjon. Alt dette har en regjering utgått av AP og SP allerede klart å skape usikkerhet rundt. Permitteringene er allerede begynt å komme, investeringer på over 35 mrd. kroner i distriktet er satt på vent eller avlyst.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Av 400 svar som er kommet inn på høringen, er 270 kritiske til forslaget slik det ligger fra regjeringen. Regjeringen sier at lakseskatten blir innført fra 1. januar 2023, men næringen vet ennå ikke hva de skal betale i skatt. Regjeringen Støre får Norge til å fremstå som er usikkert land med ustabilt politisk styre, som investorer ikke lenger kan stole på.

Bananrepublikker blir slike ustabile og rotete land kalt. Nå ser det dessverre ut for at også Norge blir medlem i klubben av bananrepublikker.

Fylkesordførerkandidat Fremskrittspartiet.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ferger er miljøverstinger. De har et enormt energiforbruk grunnet stor vannmotstand.Elbiler som kjører fergefritt er en miljøvinner.
Alle meningsmålinger viser at folket ønsker å reise fergefritt. Det inkluderer også de som foretrekker Romsdalsaksen, en fergefri kryssing av ...
@Terje SundsbøOg?
@Geir Ole SætremyrSvaret ditt står til stryk.
Hans-Peter Kaaresen 6 dager siden Er fergefri E39 realistisk?
Fornuftige refleksjoner Paul!  Det som blir det aller viktigste er å bytte ut regjeringen i september 2026, slik at fornuften ...
Ketil Strand Andersen 14 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse