Annonse
Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB Scanpix

I Tidens Krav den 23. mai 2018, med innlegget «Kannibaler innad i Arbeiderpartiet», synes plutselig Nordmørslista sin tidligere styreleder, Eirik Juul Jørgensen, å være opptatt av nominasjonsprosessene i Kristiansund Ap, og det helt fra Oslo. Motivene for dette kan en bare spekulere i.

Å sammenligne helt ordinære prosesser som valg av lederkandidater i et politisk parti som «kannibalisme» må kunne sies være årets skivebom. Juul Jørgensens politiske analyse, og sammenligning med Giskesaken og Trøndertoppenes fravær, kan i bestefall oppfattes som søkt. 

Nominasjonsprosessen i Ap bryter hverken med intern kotyme eller partiets retningslinjer. Det skulle vel bare mangle at medlemmene selv skulle velge sine øverste tillitsvalgte?
Juul Jørgensen karakteriserer medlemmers utspill i media som en «bombe». Og det siktes da her til et leserinnlegg fra damene Wimpelmann, og Thorsø.

Innlegget til Wimpelmann og Thorsø kom som en reaksjon på den foreløpige nominasjonen, hvor medlemmene faktisk var bedt om å komme med innspill, dersom de ønsket. Så hvor mener så Juul Jørgensen «bomben» ligger?
De to damene i Kristiansund Ap var her i sin fulle rett til å uttale seg om det de mener vil gavne partiet best ved neste valg. De mener den beste kandidaten må velges.

Da anser jeg det som en adskillig større «bombe», at ordførerne i nabokommunene følte seg berettiget til å blande seg inn i Kristiansund Arbeiderparti sin nominasjonsprosess. Hva lå egentlig bak den?

Resultatet ved forrige lokalvalg viste et elendig resultat for det normalt sterke Ap i Kristiansund. Partiet gikk tilbake nesten 16 prosent fra valget i 2011 hvor oppslutningen var på hele 50,8 prosent. Det betyr strengt tatt at man må ha en annen strategi og nye koster som kan tilføre ny energi til partiet.
Juul jørgensens siste spørsmål besvarer han vel mer eller mindre selv. Hva har Kjell Neergaard gjort, eller ikke gjort? Det burde vel være tydelig om han fremstår som den selvsagte kandidaten.

Avslutningsvis – forstår jeg Juul Jørgensen riktig, når han tilsynelatende mener at Nordmørslista heretter er å regne med som støtteparti for Ap?

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Relevant innhold

Annonse