Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Stein Watten
Ytring
Stein Watten
25 mai 2018 11:57
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB Scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Tidens Krav den 23. mai 2018, med innlegget «Kannibaler innad i Arbeiderpartiet», synes plutselig Nordmørslista sin tidligere styreleder, Eirik Juul Jørgensen, å være opptatt av nominasjonsprosessene i Kristiansund Ap, og det helt fra Oslo. Motivene for dette kan en bare spekulere i.

Å sammenligne helt ordinære prosesser som valg av lederkandidater i et politisk parti som «kannibalisme» må kunne sies være årets skivebom. Juul Jørgensens politiske analyse, og sammenligning med Giskesaken og Trøndertoppenes fravær, kan i bestefall oppfattes som søkt. 

Nominasjonsprosessen i Ap bryter hverken med intern kotyme eller partiets retningslinjer. Det skulle vel bare mangle at medlemmene selv skulle velge sine øverste tillitsvalgte?
Juul Jørgensen karakteriserer medlemmers utspill i media som en «bombe». Og det siktes da her til et leserinnlegg fra damene Wimpelmann, og Thorsø.

Innlegget til Wimpelmann og Thorsø kom som en reaksjon på den foreløpige nominasjonen, hvor medlemmene faktisk var bedt om å komme med innspill, dersom de ønsket. Så hvor mener så Juul Jørgensen «bomben» ligger?
De to damene i Kristiansund Ap var her i sin fulle rett til å uttale seg om det de mener vil gavne partiet best ved neste valg. De mener den beste kandidaten må velges.

Da anser jeg det som en adskillig større «bombe», at ordførerne i nabokommunene følte seg berettiget til å blande seg inn i Kristiansund Arbeiderparti sin nominasjonsprosess. Hva lå egentlig bak den?

Resultatet ved forrige lokalvalg viste et elendig resultat for det normalt sterke Ap i Kristiansund. Partiet gikk tilbake nesten 16 prosent fra valget i 2011 hvor oppslutningen var på hele 50,8 prosent. Det betyr strengt tatt at man må ha en annen strategi og nye koster som kan tilføre ny energi til partiet.
Juul jørgensens siste spørsmål besvarer han vel mer eller mindre selv. Hva har Kjell Neergaard gjort, eller ikke gjort? Det burde vel være tydelig om han fremstår som den selvsagte kandidaten.

Avslutningsvis – forstår jeg Juul Jørgensen riktig, når han tilsynelatende mener at Nordmørslista heretter er å regne med som støtteparti for Ap?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Når penger er mer viktig enn helse får vi slike tilstander vi ser her, Norge aspirerer å bli lik andre ...
Epic Systems heter det amerikanske firmaet som leverer løsningen bak Helseplattformen. Det er ikke helt som andre it-leverandører med sitt ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Enda flere utredninger og mer pengesløseri?
@Arne AlmaasHei - Er det referansene til NAF sine rekkeviddetester av el-biler du sikter til? Eller er det fergenes strømforbruk? Fint ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Enda flere utredninger og mer pengesløseri?
@Geir Ole SætremyrJeg overlater til de andre leserne å vurdere hvem som har underbygget sine påstander. Jeg viser til NAF, du viser ...
Heisan dere 3 sparringspartnere. Det er mye underholdning i å lese alle kommentarene. Men nå begynner dere å repetere dere ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse