Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Stein Watten
Ytring
25 mai 2018 11:57
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB Scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Tidens Krav den 23. mai 2018, med innlegget «Kannibaler innad i Arbeiderpartiet», synes plutselig Nordmørslista sin tidligere styreleder, Eirik Juul Jørgensen, å være opptatt av nominasjonsprosessene i Kristiansund Ap, og det helt fra Oslo. Motivene for dette kan en bare spekulere i.

Å sammenligne helt ordinære prosesser som valg av lederkandidater i et politisk parti som «kannibalisme» må kunne sies være årets skivebom. Juul Jørgensens politiske analyse, og sammenligning med Giskesaken og Trøndertoppenes fravær, kan i bestefall oppfattes som søkt. 

Nominasjonsprosessen i Ap bryter hverken med intern kotyme eller partiets retningslinjer. Det skulle vel bare mangle at medlemmene selv skulle velge sine øverste tillitsvalgte?
Juul Jørgensen karakteriserer medlemmers utspill i media som en «bombe». Og det siktes da her til et leserinnlegg fra damene Wimpelmann, og Thorsø.

Innlegget til Wimpelmann og Thorsø kom som en reaksjon på den foreløpige nominasjonen, hvor medlemmene faktisk var bedt om å komme med innspill, dersom de ønsket. Så hvor mener så Juul Jørgensen «bomben» ligger?
De to damene i Kristiansund Ap var her i sin fulle rett til å uttale seg om det de mener vil gavne partiet best ved neste valg. De mener den beste kandidaten må velges.

Da anser jeg det som en adskillig større «bombe», at ordførerne i nabokommunene følte seg berettiget til å blande seg inn i Kristiansund Arbeiderparti sin nominasjonsprosess. Hva lå egentlig bak den?

Resultatet ved forrige lokalvalg viste et elendig resultat for det normalt sterke Ap i Kristiansund. Partiet gikk tilbake nesten 16 prosent fra valget i 2011 hvor oppslutningen var på hele 50,8 prosent. Det betyr strengt tatt at man må ha en annen strategi og nye koster som kan tilføre ny energi til partiet.
Juul jørgensens siste spørsmål besvarer han vel mer eller mindre selv. Hva har Kjell Neergaard gjort, eller ikke gjort? Det burde vel være tydelig om han fremstår som den selvsagte kandidaten.

Avslutningsvis – forstår jeg Juul Jørgensen riktig, når han tilsynelatende mener at Nordmørslista heretter er å regne med som støtteparti for Ap?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 13 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse