fbpx
Annonse
Annonse
Terje Holm
Lokalhistorie
22 mai 2020 14:34
«Geiranger» passerer De Sju Søstre, en av de mest kjente attraksjonene på Geirangerfjorden. (Bilde fra Nasjonalbiblioteket)
«Geiranger» passerer De Sju Søstre, en av de mest kjente attraksjonene på Geirangerfjorden. (Bilde fra Nasjonalbiblioteket)

Når Trollstigen ble åpnet i 1936, ble det behov for en turistferje som kunne binde den attraktive fjellveien sammen med Geiranger. I 1937 ble derfor Norges første turistferje bygd med statlig finansiering. Den nye ferja fikk navnet «Geiranger» og ble satt i rute den 11. juli 1937. Ferjeturen over tre fjorder fra Valldal til Geiranger var en stor opplevelse og førte til at Geirangerfjorden kunne opparbeide seg en posisjon som en internasjonal turistattraksjon. Her er noen bilder av «Geiranger» ved en av de første turene i 1937, fotografert av Anders Beer Wilse.

«Geiranger» ved ferjekaia i Geiranger. (Bilde fra Nasjonalbiblioteket)«Geiranger» ved ferjekaia i Geiranger. (Bilde fra Nasjonalbiblioteket)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere lokalhistorie-artikler

Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte