Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
08 november 2020 19:30
Del på Facebook
FØRSTE: Lexus LS 400 var den aller første bilen fra merket som ble solgt i Europa, her flankert av noen av sine samtidige konkurrenter. Foto: Produsenten
FØRSTE: Lexus LS 400 var den aller første bilen fra merket som ble solgt i Europa, her flankert av noen av sine samtidige konkurrenter. Foto: Produsenten

Etter 30 år i Europa kan Lexus feire at merket har passert én million solgte biler i vår verdensdel.

Da Lexus kom til Europa for 30 år siden, noen måneder etter at merket var lansert i USA, var det med én modell, LS 400. I Norge startet de i 1999 med fire modeller.

De første årene var det beskjedne salgstall, stort sett under 100 biler i året. Merket fikk et lite løft i 2006, da hybridversjonen av SUV-en RX kom, men først i 2015 passerte de milepælen «1000 biler på ett år» – ved hjelp av den mellomstore SUV-en NX.

Så langt har det blitt solgt snaut 10.000 Lexus i Norge, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Elbil

I løpet av de 30 årene i Europa er det RX-modellen som har solgt best med 289.284 enheter, fulgt av IS og NX. Selskapet forteller også at 450.000 av alle bilene som er solgt over årene, har vært hybrider. I dag står hybridene for 96 prosent.

Lexus’ minste SUV, UX, kommer hver øyeblikk som elbil – merkets første. Den norske importøren kan fortelle prisen på UX 300e ligger 30.000 kroner lavere enn tidligere oppgitt, grunnet endringer i valutakursen. Det betyr at rimeligste utgave starter på 369.000 kroner.

Bilen har en ganske beskjeden rekkevidde, 30 mil, men importøren skryter av markedets beste batterigaranti på ti år, eller én million kjørte kilometer, dersom årlig helsesjekk gjennomføres.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse