fbpx
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Kommentar
Steinar Melby
15 mai 2019 16:52
HMR benytter en dårlig kamuflert utmattelsesteknikk mot fødeavdelingen og Kristiansund sykehus. Når har du tenkt å gripe inn helseminister Bent Høie? Foto: Steinar Melby / KSU.NO
HMR benytter en dårlig kamuflert utmattelsesteknikk mot fødeavdelingen og Kristiansund sykehus. Når har du tenkt å gripe inn helseminister Bent Høie? Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Regjeringspartienes stortingspolitikere fra Møre og Romsdal hadde muligheten til å gjenvinne i det minste noe respekt, om de hadde stemt for Senterpartiets forslag om blant annet tidsbestemt fredning av fødetilbudet i Kristiansund. I stedet lente de seg tilbake og følte de hadde forsikringer om at fødetilbudet ble berget i HMRs styremøte i dag.
Synes dere at dere gjorde en god jobb for regionen, deres velgere og innbyggere? Eventuelt føler dere at dere ble ført bak lyset etter at resultatet av dagens styremøte i HMR ble kjent? Kommer dere til å henstille til Høie om å overprøve dagens vedtak?

Dere har ikke akkurat gjort det enkelt for deres lokallag å nå frem i Nordmørskommunene, til høstens valg. Skal dere handle burde dere gjort det i går. Siste håp for dere nå, er å få Høie til å gripe inn. Hvis ikke kommer dere til å få med Bunadsgeriljaen å gjøre. Ærlighet, redelighet og ekte kampvilje trumfer hestehandel og politisk svineri når som helst. Det vil dere smertelig erfare.

Det ble som det bruker å være en selsom loop-forestilling slik det har vært i hele foretakets historie. Start styremøte. Orientering om forverret budsjett, stadig økende røde tall og akummulert gjeld, tiltak som ikke har hatt effekt fra forrige styremøte, folk som stirrer spørrende på hverandre når vanskelighetsgraden på spørsmålsstillingene øker rundt bordet, enkelte bare er der, røde tall og negative avvik tas til etteretning, flytte vanskelige saker til neste styremøte, gi oppgave-/tiltaksliste (gjennomføre/endre/vurdere/utrede) til administrerende direktør. Samtaler / rådspørringer / konferanser / føringer av Helse Midt og Helsedepartementet. Vurdere om noen kan/bør byttes ut. Bytt dem ut. Gå til neste styremøte.

Jeg stiller meg fullstendig bak Anja Solvik som henvendte seg til styret rett etter behandlingen av saken og mente dette ble oppfattet som utmattelsesteknikk. Hun henstilte styret om å få tidsbestemt utsettelsen så snart som mulig.

SNR i Molde har aldri stått lavere i kurs på Nordmøre. Enda fundamentene er revet unna både drifts- og finansieringsmesssig, tviholdes det på at regionsbyggeprosjektet i Molde og Romsdal må fortsette. For ingen må være i tvil om at dette er et hinsides løft for Romsdal og Molderegionen og proporsjonalt motsatt for Kristiansund og Nordmøre. Molde og Romsdal er villige til å spøtte inn 500 000 000 kroner i en gave for å få det bygget.

Med dagens styremøte, orienteringen om den økonomiske situasjonen, alskens kreative finurligheter for mulige nedskaleringer i SNR-prosjektet for å komme i mål og ikke minst usikkerheten knyttet til om noen faktisk ønsker å være med i anbudskonkurransen, gjør luftslottet komplett. Et luftslott allerede med så mange store hull at all verdens pumper aldri vil greie å blåse det opp. Dette begynner å bli tragikomisk underholdning. Komisk på grunn av det forsøkt skjulte vanviddet, tragisk på grunn av alle ressursene som brennes av. SNR i Molde er et fremtidig uønsket tilbud som seriøse og ferske meningsmålinger sier at store deler av regionen nekter å benytte seg av. Ta det innover dere og stans galskapen før det er for sent.

Det er to soleklare signaler til nordmøringene etter dagens styremøte. Den ene er at vi må motarbeide SNR med alle midler. Klokka er 23:59 og det er nå eller aldri. Blir SNR bygget vil det få katastrofale følger for Kristiansund og Nordmøre få år etter realiseringen, og det totale helsetilbudet raseres både i Romsdal og på Nordmøre.

Atter en gang blir vi påminnet om at nordmøringene, svært dårlig kamuflert, ofres på maktens alter og at det blir drevet en utmattelsestaktikk for å få lagt ned sykehuset i Kristiansund. Det andre signalet er derfor om at vi må holde fullt trøkk på å få byttet region. Møre og Romsdal er intet blivende sted for Nordmøre. Vi er nødt til å ha flere tanker og samtidige strategier klar. Et eventuelt SNR og regionsbytte har ingen direkterelevans til hverandre, men det er like viktig for Nordmørsregionen å få stanset SNR som å få endret regionstilhørighet og derfor må vi jobbe for begge deler.

Også for regionsbytte tror jeg klokka er 23:59. Greier vi ikke å utnytte momentet som er skapt nå, får vi aldri nok kraft til å gjøre det senere. Hvis ikke er jeg redd for at vi ikke bare blir født som moldensere. Vi kommer også til å dø som moldensere :-)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lars Svein Valderhaug 12 timer siden Veien videre, Statens vegvesen?
@Lama VikDet bør du begrunne godt og kvikt! Skitprat frå deg har eg fått nok av. 
Ketil Strand Andersen 17 timer siden Stig Anders Ohrvik og meg
Jeg oppfatter dette som et bra innlegg av Arne Grødahl. Vi skal ikke sitte å fordele skyld etter sykehuskatastrofen, men ...
Rolf Erik Pedersen 19 timer siden Møreaksen gjekk på eit sviande tap
Møreaksen kunne blitt tidenes verste samferdselsprosjekt. Vi må sette vår lit til at Sve klarer å gi resten av Stortinget en ...
Lama Vik 23 timer siden Veien videre, Statens vegvesen?
Spydigheit og hersketeknikk er berre barnemat samanlikna med ditt samankok av konspirasjonar, Lars.
Sissel Klungsøyr 1 dager siden Møreaksen gjekk på eit sviande tap
Frank Sve har vore ein fighter for den løysinga fleirtalet av innbyggarane i Møre og Romsdal ser ut til å ...
jon ingar eik 1 dager siden Møreaksen gjekk på eit sviande tap
Veldig godt jobba i fra både FRP, og SV, og ikke minst folket som stemte på oss, og i mot ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte