Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
05 november 2021 11:00
Del på Facebook
Daglig leder Gjertrud Bjørnvold i ISO-Piloten. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Daglig leder Gjertrud Bjørnvold i ISO-Piloten. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukens næringsprofil er Gjertrud Bjørnvold (51), daglig leder i ISO-Piloten.  Selskapet har base i Kristiansund og som med sine seks ansatte (snart sju) selger tjenester til bedrifter og til det offentlige – i hele Norge.

Om Gjertrud Bjørnvold

Gjertrud Bjørnvold, 51 år, er født og oppvokst i Sandnessjøen men har bodd i Kristiansund siden 1998. Hun er stolt mamma til to flotte gutter på 16 og 22 år.

Gjertrud har utdannelse innenfor næringsmiddelteknologi, yrkeshygiene, ledelse og økonomi. For tiden er hun i gang med ett-årsstudie i bærekraftig drift,  i tillegg til jobben som daglig leder i ISO-Piloten.

Før hun kom til Kristiansund har hun jobbet innen næringsmiddelindustri.  

I 2001 startet Gjertrud et enkeltmannsforetak som ble oppløst i 2008. Deretter ble ISO-Piloten ble etablert og hun har vært daglig leder i selskapet siden.  

Bjørnvold er også styreleder i Intopro AS og er styremedlem i styret til NHO Møre og Romsdal.

På fritida finner du henne gjerne på Actic eller ute på tur.

Om ISO-Piloten

Selskapet har i dag seks ansatte og har kontorer sammen med Eggedosis i Gullagården. ISO-Piloten er i vekst og venter en ny ansatt som starter i januar.

Som tjenesteleverandør til kunder i både bedrift -og offentlig marked i hele Norge, betyr det at selskapets ansatte er mye på farten.

ISO-Piloten er kursleverandør innen flere fagområder – både fysisk og digitalt.

  • Næringsmiddelhygiene og mattrygghet
  • Risikoanalyser
  • Kvalitet, miljø, mattrygghet og arbeidsmiljøledelse (ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 og ISO 45001)
  • HMS
  • Kommunikasjon - For tiden ett større kursopplegg med Kristiansund Kommune og Kommunikasjon som verktøy i en arbeidshverdag der man blir utsatt for vold og trusler.

– Vi hjelper bedrifter med å etterleve myndighetskrav innenfor Mattrygghet og Helse, Miljø og Sikkerhet. Vi etablerer internkontrollsystemer og hjelper til med regelmessig oppfølging av systemer – f.eks uttak av vann og matprøver, renholdskontroller, hygieneinspeksjoner, vernerunder og interne revisjoner, sier Gjertrud Bjørnvold.

ISO-Piloten hjelper kunder med å etablere og vedlikeholde systemer som ivaretar krav i bransjestandarder eller standarder som ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000, ISO45001 og lignende. Mange trenger hjelp i prosessen med å bli sertifisert, andre trenger noen å diskutere ulike problemstillinger med. Gjertrud og hennes ansatte fyller roller som samtaleparter, prosjektledere eller veiledere. Etter at bedriftene er sertifisert, bistår ISO-Piloten med interne revisjoner, ledelsens gjennomgang og andre oppgaver som kreves av ISO-sertifiserte bedrifter

I enkelte bedrifter leies vi inn som kvalitets- og HMS-ledere. Dette kan være kortvarige oppdrag – for eksempel i påvente av ansettelser – eller på lengre sikt.

Lovverket og mange standarder krever at virksomheter gjennomfører beredskapsøvelser. Også her bistår vi kundene våre. Vi planlegger og gjennomfører øvelser – spesielt mot ledergruppen – slik at de får øvd seg på å takle hendelser som for eksempel alvorlige personskader og dødsfall. Det meste kan vi løse digitalt – men vi synes det er kjekt å være fysisk til stede hos kundene fra tid til annen, sier Bjørnvold.

Hvordan går virksomheten for tiden? 

– Det går veldig bra for tiden. Vi har mange spennende oppdrag – og stadig nye spennende forespørsler. Det er mye som skjer innenfor bærekraft – og tre av oss er i ferd med å gjennomføre et årsstudie i bærekraftig drift for å kunne bistå kundene i forhold til dette. Det er travle dager for tiden – og vi gleder oss til en ny ansatt kommer på plass fra januar 2022.

– Jeg ser ikke bort fra at vi utlyser flere stillinger i 2022.

Kan du nevne tre fantastiske ting om det å være etablert på Nordmøre, i prioritert rekkefølge?

  • Kort avstand til flyplass og omkring-liggende byer – vi kommer oss relativt raskt til andre deler av landet
  • Mange gode bedriftsnettverk – vi deltar i flere av dem
  • Etableringen av Campus
  • Tillater meg en fjerde:  Vår fantastiske natur og vårt fantastiske kontorfellesskap med Eggedosis i Gullagården

Kan du nevne tre ting i forhold til din bedrift som du kunne ønsket forbedret på Nordmøre, i prioritert rekkefølge?

– Jeg tenker at vi stort sett har det fint her på Nordmøre. Men vi må lære oss til å legge ting bak oss og fokusere fremover. Vi må fokusere på et bedre samarbeid både politisk og i næringslivet slik at vi som region fremstår samlet, profesjonell og attraktiv. For at Nordmøre skal fremstå som en attraktiv region å bosette seg i er det vesentlig at vi får til gode nettverk også med Romsdalen og Sunnmøre.

Hvordan ser markedsmulighetene ut fremover og hvordan er troen på fremtiden?

Vi har de siste årene merket en markant økning i forespørsler fra hele landet, både fra små, mellomstore og store bedrifter innenfor mange ulike bransjer. Vi har stor tro på at dette fortsetter og har stor tro på framtida. Vi er allerede en godt etablert aktør på landsbasis, og vi har en ambisjon om å være den beste aktøren innenfor ledelse på kvalitet, HMS, mattrygghet og ytre miljø.

Har du et positivt budskap eller et motiverende slagord du ønsker å dele med oss andre på Nordmøre?

– Sammen blir vi gode!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 4 dager siden Anbefales å ta et besøk til Kvernes
Nå forstod jeg hvorfor det kalles stavkirke!
@Terje SundsbøPunk 1 og 2. Premissene i påstanden er ufullstendig. Vart spørsmålet komplettert med kostnaden for kvar passering målt opp mot ...
@Geir Ole SætremyrHvorfor svarer du ikke på de spørsmålene du får? Det du kaller en ytring fra Rasmus Rasmussen, er en liste ...
@Terje SundsbøEg peika på at Trude Brosvik sa meir. Ja  ho ville ha rassikring av Tokagjelet også. Så det er korrekt. ...
@Terje SundsbøHar du lest protokollen frå Fylkestinget der dei behandla RTP?
@Geir Ole SætremyrVestland fylkeskommune prioriterer ikke rassikring av turistveier og vedlikehold av veiene mellom fergeleiene framfor fastlandssamband til egne innbyggere. De skal ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse