Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
06 november 2022 19:02
Del på Facebook
Sarpsborgs Joachim Soltvedt ødela for Kristiansunds festkveld med en sen utligning.Foto: Christoffer Andersen / NTB
Sarpsborgs Joachim Soltvedt ødela for Kristiansunds festkveld med en sen utligning.Foto: Christoffer Andersen / NTB

Kristiansund var i ferd med å gjøre et lite mirakel, men med en sen utligning til 2-2 for Sarpsborg ødela gjestenes festkveld.

Med seier ville Kristiansund vært oppe på kvalifiseringsplass før siste runde og hatt sin skjebne i egne hender. Nå er laget i stedet poenget bak Sandefjord og trenger hjelp fra Haugesund om laget skal kunne unngå direkte nedrykk.

Kristiansund fikk en brutal start på kampen da Tobias Heintz banket til innenfor 16-meteren. Sean McDermott fikk en hånd på den, men Mikkel Maigaard plukket opp returen og la inn til Steffen Lie Skålevik, som enkelt kunne prikke inn ledelsen.

Men kun få minutter senere vant gjestene et frispark, som ble slått inn i feltet og klarert unna. Returen plukket Amidou Diop opp og banket ballen inn i Sarpsborg-målet fra om lag 20 meter.

Fem minutter før pause ble snuoperasjonen komplett for Kristiansund da Torgil Gjertsen slo en corner mot bakerste stolpe, hvor Dan Peter Ulvestad headet gjestene i ledelsen.

Ødela festen

Dessverre for KBK banket Joachim Soltvedt inn utligningen som spolerte gjestenes festkveld 14 minutter før full tid. Dermed er KBK avhengig av hjemmeseier over Jerv i siste serierunde, samtidig som Sandefjord avgir poeng hjemme mot Haugesund.

annonse

– For vår del blir det for mye kaving og stressing. Sarpsborg er et godt lag når de spiller som de gjør i dag. Jeg synes egentlig de var best, men det er surt at vi ikke klarte å holde ut, sa Ulvestad etter kampslutt.

Med tre nye poeng hadde Kristiansund vært i ferd med å skrive seg inn i historiebøkene. Klarer laget å holde plassen, vil det ifølge VGs statistikkguru, Geir Juva, være tidenes snuoperasjon i Eliteserien.

– Det blir spenning, men for vår del er det bare seier som gjelder på hjemmebane. Det må vi ha fokus på. Gjør vi jobben, så er det ikke noe annet vi kan gjøre. Vi får se hvordan det går, fortsatte Ulvestad.

Formen i favør

KBK vant sin første kamp for sesongen i den 15. serierunden. Da sto de med kun fem fattige poeng og var soleklar tabelljumbo.

Det er riktignok overraskende mye som peker i favør Christian Michelsens menn før den siste serierunden. KBK har tatt 17 poeng på sine siste 14 kamper. Samtidig har ikke Sandefjord klart å vinne en eneste kamp siden 2-0-seieren hjemme over nettopp KBK 27. juli.

Siden den tid har Sandefjord falt fra 8.-plass ned til 14., og de har kun tatt tre fattige poeng i de siste 14 serierundene.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

På samme måte som vi nå snart får gratis ferger kan vi også få gratis fastlandssamband, uten bompenger. Hvorfor skal ...
Terje Sundsbø 3 minutter siden Møreaksen, tidenes skandale!
Basert på presseoppslagene virker det som at de faglige utredningene Statens vegvesen har presentert om trinn 1 på Møreaksen har ...
Terje Sundsbø 7 minutter siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje G. FinnøyBasert på presseoppslagene virker det som at de faglige utredningene Statens vegvesen har presentert om trinn 1 på Møreaksen har ...
Bom 245,- for en retning, dvs. for en liten del av strekningen.Eller passer det bedre med skivebom?Dvs. 245,- for den ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDu leste ikke hva jeg  skrev du? EN gang til da, jeg skrev I K K E om ferger, men ...
@Rolf Erik PedersenDe fornuftige politikerne sitter på Stortinget, og de har ingen agenda sammen med Møreaksen AS. Også Nye Veier AS har ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte