Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Ketil S. Andersen
Ytring
10 juni 2022 08:35
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Emil A. Tømmervåg har et merkelig innlegg i TK den 8.juni. Den historieforståelsen som han legger fram her fortjener noen kommentarer.

Krig forårsakes ikke av at nasjoner har et godt forsvar, tvert imot. Land går ikke til angrep på andre land dersom de tror at de vil tape.

Det som historien viser er at kriger startes av at stormannsgale personer kommer til makten og vil legge verden under seg. Eksempler er Hitler, Stalin, Mussolini, Hussein, Putin, osv. Derfor trenger vi et godt forsvar.

2. verdenskrig

Andre verdenskrig ble avsluttet etter at Tyskland ble beseiret militært. De allierte, som vant krigen, etablerte NATO og dette har trolig forhindret krig hos oss etterpå. Dersom ingen hadde hatt våpen og tatt opp kampen, hadde vi alle snakket tysk i dag og hatt et helt annet samfunn.

Både Norge og Danmark ble invadert. Begge hadde et svakt forsvar. Dersom man ikke yter motstand, vil jo den angripende part vinne, i det tilfellet en fascistisk, rasistisk ideologi, hvis mål var Det tredje riket. Norge er et land som er vanskelig å angripe, på grunn av våre fjorder og fjell. Allerede den 9. april måtte tyskerne se sin krysser Blücher bli senket i Oslo-fjorden. Hvis Norge hadde hatt et sterkt kystartilleri, luftvern og full mobilisering, hadde ikke tyskerne greid å ta Norge og hadde kanskje ikke angrepet heller.

annonse

Russlands angrepskrig i Ukraina

Putin feilberegnet angrepet på Ukraina. Han trodde at han bare kunne kjøre inn med sine tanks og overta makten, slik Russland har gjort flere ganger tidligere. Men Ukraina har sin egen sterke mann som leder landets motstand. Derfor er utfallet fremdeles usikkert. Det er i hvert fall tydelig at ukrainerne heller ønsker seg et fritt, vestlig samfunn heller enn et kommunistisk diktatur. Det er det slaget står om.

Fascisme, rasisme og religiøs ekstremisme

Suksessen måles ikke som færrest mulig tapte soldater, men at vi greier å forsvare vårt land og våre verdier. Det alle godt kan tenke grundig gjennom er om det finnes fascistiske, rasistiske ideologier på fremmarsj i dag, som har som uttalt mål å etablere en verdensomfattende nasjon.

Det må vi sørge for å ha et godt forsvar mot. Vi må ikke ta velstanden som en selvfølge og bli sløvet ned av junk-food-tv og utsagn om at det ikke finnes trusler.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 22 timer siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte