Annonse
Annonse
Ketil S. Andersen
Ytring
10 juni 2022 08:35
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Emil A. Tømmervåg har et merkelig innlegg i TK den 8.juni. Den historieforståelsen som han legger fram her fortjener noen kommentarer.

Krig forårsakes ikke av at nasjoner har et godt forsvar, tvert imot. Land går ikke til angrep på andre land dersom de tror at de vil tape.

Det som historien viser er at kriger startes av at stormannsgale personer kommer til makten og vil legge verden under seg. Eksempler er Hitler, Stalin, Mussolini, Hussein, Putin, osv. Derfor trenger vi et godt forsvar.

2. verdenskrig

Andre verdenskrig ble avsluttet etter at Tyskland ble beseiret militært. De allierte, som vant krigen, etablerte NATO og dette har trolig forhindret krig hos oss etterpå. Dersom ingen hadde hatt våpen og tatt opp kampen, hadde vi alle snakket tysk i dag og hatt et helt annet samfunn.

Både Norge og Danmark ble invadert. Begge hadde et svakt forsvar. Dersom man ikke yter motstand, vil jo den angripende part vinne, i det tilfellet en fascistisk, rasistisk ideologi, hvis mål var Det tredje riket. Norge er et land som er vanskelig å angripe, på grunn av våre fjorder og fjell. Allerede den 9. april måtte tyskerne se sin krysser Blücher bli senket i Oslo-fjorden. Hvis Norge hadde hatt et sterkt kystartilleri, luftvern og full mobilisering, hadde ikke tyskerne greid å ta Norge og hadde kanskje ikke angrepet heller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russlands angrepskrig i Ukraina

Putin feilberegnet angrepet på Ukraina. Han trodde at han bare kunne kjøre inn med sine tanks og overta makten, slik Russland har gjort flere ganger tidligere. Men Ukraina har sin egen sterke mann som leder landets motstand. Derfor er utfallet fremdeles usikkert. Det er i hvert fall tydelig at ukrainerne heller ønsker seg et fritt, vestlig samfunn heller enn et kommunistisk diktatur. Det er det slaget står om.

Fascisme, rasisme og religiøs ekstremisme

Suksessen måles ikke som færrest mulig tapte soldater, men at vi greier å forsvare vårt land og våre verdier. Det alle godt kan tenke grundig gjennom er om det finnes fascistiske, rasistiske ideologier på fremmarsj i dag, som har som uttalt mål å etablere en verdensomfattende nasjon.

Det må vi sørge for å ha et godt forsvar mot. Vi må ikke ta velstanden som en selvfølge og bli sløvet ned av junk-food-tv og utsagn om at det ikke finnes trusler.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 7 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 7 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 7 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 8 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 9 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte