Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Del på Facebook
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Administrerende direktør Torbjørg Vanvik i Helseplattformen gikk i forrige uke av som følge av skandalene i Helseplattformen. Mange mener at styret i Helseplattformen også må gå, og tillitsvalgte i Helse Midt har også tatt til orde for at kristiansunderen Stig Slørdahl som er administrerende direktør i Helse Midt-Norge må gå.

Helseminister Ingvild Kjerkol sitter imidlertid trygt. Hun har full tillit til at foretakene ordner opp, en måte å forholde seg til virkeligheten på som hun gjerne kan ha lært av sin forgjenger Bent Høie. Høie hadde også «full tillit» til at foretakene ordnet opp.

Tidligere administrerende direktør Øyvind Bakke i Helse Møre og Romsdal måtte derimot ikke gå. Bakke gikk selv, etter å ha blitt tildelt årets helselederpris. Bakke går til en «motiverende og meningsfull» stilling i et privat firma som er leverandør av private helsetjenester bl.a. innen gynekologi og urologi. Så får vi se om han lykkes bedre med å rekruttere gynekologer der enn han gjorde i Helse Møre og Romsdal.

Særlig motiverende og meningsfullt for innbyggerne er det ihvertfall ikke at terskelen for at direktører i spesialisthelsetjenesten må gå er at de søler bort en tilstrekkelig mengde penger på merkantil tjenesteutvikling, mens de som bygger ned pasientrettede behandlingstilbud blir sittende så lenge de vil, og til alt overmål blir tildelt priser som takk for innsatsen. Om noe sier det alt om hvilken type innsats som blir belønnet.

Det er også betegnende at kristiansunderen Stig Slørdahl, som er administrerende direktør i Helse Midt-Norge og dermed sjef for administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, har sittet trygt og godt i stillingen sin mens Helse Møre og Romsdal har sviktet i å følge opp et stortingsvedtak, en regjeringserklæring og et budsjettvedtak. Først når Helseplattformen mister tillit blant de tillitsvalgte kommer de første tegnene til at Stig Slørdahl sitter utrygt i direktørstolen.

For oss er dette bare enda flere punkt på en allerede alt for lang liste med tydelige bevis på at foretaksmodellen ikke fungerer til beste for befolkningen, og at den helsepolitikken som har blitt ført i Norge siden 2001 ikke er til det beste for befolkningen. Direktørene gjør stort sett det regjeringen vil at de skal gjøre. Problemet ligger i regjeringskontorene. Nå er det riktignok lokalvalg i 2023. Men vi vil likevel oppfordre velgerne til å vise hva de mener om norsk helsepolitikk, og sørge for å ikke belønne foretaksmodellens støttepartier ved å stemme på dem.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 11 timer siden Skandalene fra Frp omkring Møreaksen
Pressen fungerer som sandkassen til den privatpraktiserende stortingspolitikeren fra Frp, som kontinuerlig sprer om seg med «fake news» om Møreaksen, ...
Hva sier løgneren som bevisst, og mot bedre vitende, kontinuerlig forsøker å villede folket til å tro at Møreaksen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 2 dager siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte