Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Mens stadig flere står i brødkø fordi de ikke har råd å kjøpe mat, er regjeringens svar å gi dem en skattelette som tilsvarer rett over to brødskiver i uka.

Til tross for at regjeringen øker oljepengebruken med 100 milliarder kroner sammenlignet med hva de foreslo i fjor, gir de bare brødsmuler i skattelette og gjør det dyrere å leve i Norge.

Annonse
Annonse

Nye tall fra SIFO viser at 151.000 husholdninger nå er ille ute økonomisk, blant disse har 80 prosent måttet redusere matforbruket de siste seks månedene. Vedums svar er å gi dem noen brødsmuler i skattelette.

Budsjettaperne er de som jobber, bor alene og må greie seg på en inntekt mens alle utgifter stiger. Fremskrittspartiet er svært kritisk til at regjeringen ikke gjør mer for å hjelpe folk med de ekstreme prisene.

Bensinavgiftene har nå økt med omtrent en krone per liter siden Vedum ble finansminister, dette kommer på toppen av de ekstreme prisene og er en kraftig belastning for folk, særlig i distriktene hvor folk er helt avhengige av å bruke bil.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

I en tid med krig i Europa er jeg skuffet over at bevilgningene til Forsvaret neste år ikke er tilstrekkelig til å ivareta behovene for investeringer. Det er også kritikkverdig at bevilgningene til politiet ikke er tilstrekkelige, etter at politidistriktene har nedbemannet med over 290 stillinger i år.

Når vi ser tilstandene i vårt naboland er det behov for mer synlig politi, ikke kutt slik denne regjeringens politikk har sørget for.

Regjeringen øker oljepengebruken med 100 milliarder sammenlignet med hva de foreslo for ett år siden. Det er rett og slett godt gjort å bruke 100 milliarder kroner mer uten å evne å hjelpe dem som nå sliter mest.

Det vil bare bygges omsorgsplasser til halvparten så mange som vi i dag vet at står på venteliste for sykehjemsplass. Denne regjeringen legger opp krise i eldreomsorgen, når vi vet at behovene blir stadig større i årene som kommer.

Regjeringen ikke har ikke forstått hvor store utfordringer Norge står overfor med et økende antall eldre som har behov for omsorg.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse