Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Stein Kristiansen, Rødt
Ytring
24 januar 2020 19:13
Del på Facebook
Stein Kristiansen, Rødt. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Stein Kristiansen, Rødt. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyåret har utløst en verbal flodbølge med storm i kastene mot en befolkning på Nordmøre som vil beholde lokalsykehuset i Kristiansund.  Pisk i det ene øyeblikket og gulrot i det andre. Vår organiserte motstand mot overgrepene i helseforetakets navn skal behørig straffes.

Metoden har vært gjennomgangstone gjennom mange år uten at den har knekket et Nordmøre på offensiven med basis i aktivitet på grunnplanet. 2019 har gitt tilhengerne av lokalsykehuset et kvalitetsmessig løft vi skal bære videre i et samstemt løfte om at «Vi gir oss aldri».

En kronologisk oppsummering ser slik ut for et Nordmøre på offensiven i 2019.

20. januar 2019 demonstrasjon med kjempeoppslutning utenfor sykehuset,  29. januar gjorde  bystyret vedtak for lokalsykehus og mot helseforetak, 26. mars ble det gjennomført politisk streik i Kristiansund, Aure og Smøla. Torgmøtet på Rådhusplassen i KSU samlet 2000 og ble behørig dekket av NRK. 1. mai gikk 2-2500 i demonstrasjonstog for lokalsykehuset. 17. mai dominerte Bunadsgeriljaen borgertoget og Bunadsgeriljaens aktiviteter etter 1. april har vært meget omfattende. 11. januar var det  fullsatt Kultur-fabrikk med 500 tilstede hvor John Ødegård og Bjarne Jensen kvestet luftslottet på Hjelset. Konklusjonen var samstemmig på at det er meiningsløst å oppgi et lokalsykehus til fordel for et DMS, eller som det ble sagt: «Det er ingen gode grunner for å oppgi et lokalsykehus for et DMS».

Det gir ikke helse, liv og sikkerhet å gå fra «Elitedivisjonen til OBOS-ligaen», heller tvert imot.

Vår felles fiende er et Helseforetak fullstendig på defensiven og som kan oppsummere 2019 med slike gjennomgående oppslag – fallitt – driftsunderskudd – nedskalering av utbyggingsplaner – systematisk brudd på løfter og brudd med helse, liv og sikkerhet – ingen tillit til Høie – og hans løpegutter. Kort oppsummert kan det sies at panikken brer om seg og pisken og gulrota tas i bruk i fullt monn.

På nytt og på nytt dokumenteres det at det gis blanke blaffen i våre meninger på Nordmøre og i folkemeningen ellers i landet. Helseforetakene styres etter en doktrine, som henter sin filosofi ut fra New Public Management, hvor fokuset er på penger. Men selv på dette punktet havarerer Helseforetaket.

Nå overgår tilhengerne av fellessykehuset hverandre om hvor bra helseforetakets tiltak er og hvor dumme vi er som ikke vil samarbeide med de krefter, som har gått fra løftebrudd til løftebrudd og parkert oss på sidelinja. De forteller oss at toget er gått og at det ikke blir noen omkamp, noe som vanskelig kan leses som noe annet en hån mot et Nordmøre i opprør.

Vi skal kvittere ut dette opprøret til Stortingsvalget 2021 med å bidra til et flertall på Stortinget, som avskaffer helseforetaksmodellen og reverserer vedtak på nedleggelse av lokalsykehus landet over. Vi skal ikke finne oss i å piskes til underkastelse, kvaliteten på vår aktivitet i 2019 skal vi bære videre.

Vi står hainn av – «VI GIR OSS ALDRI!»

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 16 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrMener du at ÅDT som SVV opererer med er feil? Blir det ikke behov for å utvide Ålesundstunnelene?På Sunnmøre vil ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrTror du det blir enda en KS2-analyse for trinn 1 på Møreaksen? Hvorfor?Lureriet er å forsøke å fremstille det som ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøKorlebis vi bompengeproposisjonen sjå ut, og evt ny KS2?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøOppslaget er knytt til konsekvensen av auka ÅDT i Ålesundstunellane. Og det er SVV som har gitt analysen.
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse