Annonse
Annonse
Frank Sve, fylkes- og gruppeleiar i MR FrP
Ytring
26 februar 2020 09:35
Frank Sve, fylkesleiar og gruppeleiar i Møre og Romsdal FrP. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Frank Sve, fylkesleiar og gruppeleiar i Møre og Romsdal FrP. Foto: Møre og Romsdal fylkeskommune
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eg og Frp har vore skråsikker heilt sidan oktober i 2019, at fylket lever i sus og i dus og har meir enn nok pengar til å hindre takstaukar på ferjer samt kutt i vidaregåande skule.

Jøye meg kor uansvarlige vi var. Kristin Sørheim var som vanlig den som gjekk fremst i køa for å kritisere meg og Frp for at vi fremma framlegg om null kutt i vidaregåande skular og inga takstaukar for ferjene, og ikkje bruk av Autopassdirektivet.

Kristin Sørheim og Sp bør no be innbyggjarane og spesielt våre ungdommar, om unnskyldning for all urett dei har påført, ho og resten av fleirtalet i fylkestinget som har ansvaret for skolekutta og auka takstar på ferjene.

Det er rett og slett ei stor skam, at mengder av elevar her i fylket har fått øydelagt sine skuletilbod og har måtte flytte på hybel, alt basert på ein gedigen bløff!

Eg, Anne Marie Fiksdal og Geir Stenseth fremma framlegg om å kutte ferjetakstauken i sist fylkesutvalg, men vart igjen nedstemt. Dette var etter at alle fekk informasjonen om 313,5 mill kr i overskot.

Vi har levert ein interpellasjon til fylkestinget i April, der kravet på nytt er å fjerne dei to takstsonane, og gå tilbake til Riksregulativet.

Vi fremmar også ein interpellasjon om å reversere alle kutta i den vidaregåande skulen her i fylket. Då får vi verkeleg sjå kven i fylkespolitikken som faktisk bryr seg om innbyggjarane og ungdommen vår.

Ser at Anders Riise no har begynt å sjå lyset, om Torgeir Dahl som styrer Høgre gjer det same står igjen å sjå. Torgeir Dahl var svært så tydeleg i fylkesutvalget på at ingen ting kunne endrast, og dette var ETTER informasjonen om overskotet var gjort kjent. Vi får sjå.

Når eg høyrer på Kristin Sørheim og Tove Lise Torve, så har eg ikkje mykje håp, dei seier:

  • Ingen kritikk til fylkesrådmannen
  • kutta som er gjennomført var nødvendig
  • fylkeskommunen er underfinansiert

– Alle andre tar feil, vi har rett, seier Kristin Sørheim egentlig i klartekst!

Kva dei har fått i seg det siste halvåret veit ikkje eg, men at nokon snart må fortelje Kristin Sørheim spesielt kva oppgåver ho og resten av fylkestinget egentlig har, er openbart nødvendig.

Fylkestinget skal sørge for å nytte dei midlane som staten fører over, til å skape best mulige tjenester for innbyggjarane og næringslivet i heile fylket. Då kan ikkje Sørheim og Torve radbrekke vidaregåande skule og gjere ferjedrifta svindyr, og samtidig gå med 313,5 million kroner i overskot. Dersom dei forsvarar dette, har dei ingen verdens ting å gjere som folkevalgte for innbyggjarane her i fylket!

Frp krev at overskotet vert nytta til å ta ned ferjeprisane med to takstsonar umiddelbart, og at skulekutta i vidaregåande skulane her i fylket vert reversert like umiddelbart!

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte