Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Helge Pedersen
Kronikk
29 mars 2020 13:33
Del på Facebook
Foto: Per Helge Pedersen
Foto: Per Helge Pedersen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

 

Hyttekonflikten vil løse seg

Mange hytteeiere har reagert voldsomt på forbudet om å dra på hyttene sine nå i påsken. Jeg har også hytte, men jeg forstår og respekterer de begrensninger som er kommet. Det kommer alltid en ny vår. Det kommer alltid en ny sommer. Det kommer alltid en ny tid.

Selvsagt drømmer jeg også om å kunne dra på hytta snart. Der har jeg mange prosjekter – der finner jeg roen og gleden. Jeg vet at fuglene, ekornene og de andre dyrene venter på meg. Jeg vet at også slekt og venner venter.

Vi har hytte ved sjøen. Vi har båter og plass nok. Vi har en drømmeplass der ved Karihavet i Tingvoll kommune på Nordmøre.

Det er mange slike drømmeplasser rundt om i Norge. Mange drømmeplasser blir ikke brukt. Men selvsagt kan alle disse drømmeplassene bli en stor ressurs også i turistsammenheng. Dette kan skape ny aktivitet i lokalsamfunnet.

Se mulighetene

Per Helge Pedersen, fast skribentPer Helge Pedersen, fast skribentIngen vet når vi får kontroll med koronaviruset, men forhåpentligvis vil det bli færre restriksjoner i løpet av sommeren. Da vil nok Norge fremstå som det store ferielandet både for nordmenn og andre. Dette må vi i alle fall planlegge for. Gjør vi de rette tingene kan dette bli en stor suksess. Dette kan også bli et løft for mange bygdesamfunn.Jeg har ved ulike anledninger snakket med folk i turistnæringen og med folk i kommunene. Hvorfor ikke kartlegge interessen for at hytter og hus kan fylles med folk også i perioder hvor eierne selv ikke bruker dem. Selvsagt kan man alliere seg med profesjonelle hytteutleiere. Men det kan også lages lokale løsninger. Dette vil gi arbeidsplasser og det vil gi omsetning hos lokalt næringsliv.

På mange hytter og hus er det gjerne annekser eller andre steder hvor man kan overnatte. Mange som bruker hyttene sine hele sommeren vil sikkert også kunne ta i mot ”losjerende” for noen  dager.  Dette vil for mange være en berikelse.  Det kan også gi inntekter som kan brukes til nødvendig vedlikehold eller oppgraderinger. Dette vil igjen gi ringvirkninger til lokale bedrifter.

Vi føler oss velkommen

I disse koronatider har det blitt brukt harde ord både fra hyttefolk og fra lokalbefolkningen.  Mitt råd er at man roer seg ned. Respekter de ekstraordinære forordninger som er kommet.  Dette går over.

Vi føler oss alltid velkommen når vi kommer til hytta. Er det noe så har vi lokale entreprenører, byggmestre, elektrikere, rørleggere og andre som kommer når vi ber om det. De gjør alle en profesjonell jobb.

Vi føler oss også velkommen når vi kommer på den lokale butikken, på byggevareutsalget i bygda eller på den lokale kafeen.  Jeg føler virkelig at vi bidrar til at lokalt næringsliv skal blomstre. I kommunene rundt om er det mange som driver småskalaproduksjon. Selvsagt støtter vi slike virksomheter.

Ellers har vi slekt og venner som alltid stiller opp for oss. De passer på året rundt. Du verden hvor takknemlig jeg er for at det finnes så mange gode folk rundt om.

Vi må ta hele landet i bruk

Mange snakker om at vi må ta hele landet i bruk. Hyttefolket gjør i stor grad det. Nå ser jeg for meg at dette kan bidra til at det skapes enda flere arbeidsplasser ute i distriktene.

Norge er et fantastisk land. Selvsagt må enda flere får ta del i våre gleder og i våre drømmer.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 13 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse