Annonse
Annonse
Foto: Per Helge Pedersen
Foto: Per Helge Pedersen

 

Hyttekonflikten vil løse seg

Mange hytteeiere har reagert voldsomt på forbudet om å dra på hyttene sine nå i påsken. Jeg har også hytte, men jeg forstår og respekterer de begrensninger som er kommet. Det kommer alltid en ny vår. Det kommer alltid en ny sommer. Det kommer alltid en ny tid.

Selvsagt drømmer jeg også om å kunne dra på hytta snart. Der har jeg mange prosjekter – der finner jeg roen og gleden. Jeg vet at fuglene, ekornene og de andre dyrene venter på meg. Jeg vet at også slekt og venner venter.

Vi har hytte ved sjøen. Vi har båter og plass nok. Vi har en drømmeplass der ved Karihavet i Tingvoll kommune på Nordmøre.

Det er mange slike drømmeplasser rundt om i Norge. Mange drømmeplasser blir ikke brukt. Men selvsagt kan alle disse drømmeplassene bli en stor ressurs også i turistsammenheng. Dette kan skape ny aktivitet i lokalsamfunnet.

Se mulighetene

Per Helge Pedersen, fast skribentPer Helge Pedersen, fast skribentIngen vet når vi får kontroll med koronaviruset, men forhåpentligvis vil det bli færre restriksjoner i løpet av sommeren. Da vil nok Norge fremstå som det store ferielandet både for nordmenn og andre. Dette må vi i alle fall planlegge for. Gjør vi de rette tingene kan dette bli en stor suksess. Dette kan også bli et løft for mange bygdesamfunn.Jeg har ved ulike anledninger snakket med folk i turistnæringen og med folk i kommunene. Hvorfor ikke kartlegge interessen for at hytter og hus kan fylles med folk også i perioder hvor eierne selv ikke bruker dem. Selvsagt kan man alliere seg med profesjonelle hytteutleiere. Men det kan også lages lokale løsninger. Dette vil gi arbeidsplasser og det vil gi omsetning hos lokalt næringsliv.

På mange hytter og hus er det gjerne annekser eller andre steder hvor man kan overnatte. Mange som bruker hyttene sine hele sommeren vil sikkert også kunne ta i mot ”losjerende” for noen  dager.  Dette vil for mange være en berikelse.  Det kan også gi inntekter som kan brukes til nødvendig vedlikehold eller oppgraderinger. Dette vil igjen gi ringvirkninger til lokale bedrifter.

Vi føler oss velkommen

I disse koronatider har det blitt brukt harde ord både fra hyttefolk og fra lokalbefolkningen.  Mitt råd er at man roer seg ned. Respekter de ekstraordinære forordninger som er kommet.  Dette går over.

Vi føler oss alltid velkommen når vi kommer til hytta. Er det noe så har vi lokale entreprenører, byggmestre, elektrikere, rørleggere og andre som kommer når vi ber om det. De gjør alle en profesjonell jobb.

Vi føler oss også velkommen når vi kommer på den lokale butikken, på byggevareutsalget i bygda eller på den lokale kafeen.  Jeg føler virkelig at vi bidrar til at lokalt næringsliv skal blomstre. I kommunene rundt om er det mange som driver småskalaproduksjon. Selvsagt støtter vi slike virksomheter.

Ellers har vi slekt og venner som alltid stiller opp for oss. De passer på året rundt. Du verden hvor takknemlig jeg er for at det finnes så mange gode folk rundt om.

Vi må ta hele landet i bruk

Mange snakker om at vi må ta hele landet i bruk. Hyttefolket gjør i stor grad det. Nå ser jeg for meg at dette kan bidra til at det skapes enda flere arbeidsplasser ute i distriktene.

Norge er et fantastisk land. Selvsagt må enda flere får ta del i våre gleder og i våre drømmer.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte