Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Per Helge Pedersen, fast skribent

Per Helge Pedersen, fast skribentPer Helge Pedersen, fast skribentJeg vet du er der. Langt borte, men likevel nært. For øyeblikket er du utilgjengelig for meg som for alle andre i familien. Det er mange hytteelskere som nå sørger og lengter. Vi er med i en stor dugnad. En dugnad som skal hindre at mange dør av et fryktelig farlig lite virus – et virus vi ikke ser med det blotte øye. Et virus som dreper. Vi er med på en stor og viktig sak for å holde alle i Norge friske.

Men det kommer en dag da viruset taper krigen – og da skal vi møtes igjen. Da er det trygt å møte deg igjen, kjære hytte. Da vet du at jeg kommer.

Hytter er livet og drømmen

Hytter er ikke som andre hus. Hytter er for mange livet og drømmen. Mange har hatt et forhold til hyttene sine helt siden de var barn. Noen hytter er gått i arv i generasjoner. Det er mange minner, mange gleder, små som store.

Det å reise til hytta er som å komme tilbake til røttene. Og røtter er viktige. Det gir tilhørighet. Det gir en mening med livet. For meg er denne følelsen større enn hos mange andre. Jeg kommer hjem til barndommens rike når jeg kommer til deg, kjære hytte. Da kan jeg se utover – da kommer minnene fram.

Hytta gir oss roen

For mange kommer roen først når man er på hytta. Når man fyrer i peisen og når man kan sette seg ned med kaffekoppen for å se utover det storslåtte landskapet. På sjøen, hagen, skogen og fjellene. Da senker roen seg. Stillhet er også medisin.

Snart vil det gro rundt deg

I år hadde jeg planlagt å reise tidlig opp til deg hytte. Jeg har så mye jeg skal gjøre for deg både inn og ute. Så langt har vinteren holdt sitt grep over deg. Men sola stiger og varmen kommer. Snart begynner det å gro rundt deg. Alle de flotte blomstene kommer igjen ut til lyset. De løfter blikket opp mot himmelen.

Håpet mitt er at det skal bli enda flere blomster denne sommeren. Mer poteter og mer bær. Hos deg kan vi nærmest bli selvforsynt. Blir det kaldt har vi ved – og mer ved kan vi lage. Men da må jeg være der. Skjønt jeg er heldige som har guder som hjelper til selv når jeg er borte. De passer på deg. For noen venner jeg har. Takk til dem.

Nå teller vi dager

Nå teller jeg dager for å reise til hytta. Jeg håper det ikke blir uker eller måneder. Når jeg kommer vet jeg at det vil bli et sterkt møte. Der vet jeg også at småfuglene og dyrene i skogen venter. Dem savner jeg også sterkt. Jeg gleder meg til å se alle igjen. Jeg håper på en god varm sommer. En sommer som er fylt med liv – og hvor nye opplevelser kommer inn i livene våre.

God sommer til alle!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte