fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
17 september 2021 20:56
– Kanskje vi nå heller skal bruke vårt engasjement til positivt å påvirke de politikerne som nå kommer i posisjon, skriver Per Helge Pedersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
– Kanskje vi nå heller skal bruke vårt engasjement til positivt å påvirke de politikerne som nå kommer i posisjon, skriver Per Helge Pedersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Kristiansund og Nordmøre har tapt mange viktige slag de siste årene. Det har skapt et hardt debattklima, spesielt på sosiale medier. Mange føler seg sviktet og lurt av våre politikere – ikke minst i sykehussaken. Og det med rette.

Men kanskje tiden nå er kommet til at man skal komme seg opp fra skyttergravene. Vi har nettopp gjennomført et stortingsvalg som innebærer et radikalt skifte i dette landet. 

En ny kurs skal settes

Kanskje vi nå heller skal bruke vårt engasjement til positivt å påvirke de politikerne som nå kommer i posisjon. Erna og Høyre har tapt sin makt. Dersom velgerne hadde gitt Erna fortsatt tillit, er jeg redd for at både sykehussaken og den famøse saken om Møreaksen ville blitt kjørt videre. Forskjellene i Norge ville opplagt blitt større. Men nå er det nye koster som skal ta over – og det er i mot de nye makthaverne vi nå må bruke engasjementet på.

På Facebook har det den siste tiden vært mange harde diskusjoner. Det har vært mye hets. Kristiansunderen Jan Erik Larsen har gitt sin analyse til TV2 om hvilke statsråder han mener kan komme i en ny regjering. Jan Erik er en kunnskapsrik mann som har innsikt i hvordan det er på baksiden i maktens korridorer. Man kan være enig eller uenig i hans forslag til f eks hvem som skal bli ny helseminister. Men man må ikke gå av skaftet om hva Larsen mener om hvem som har størst sjanse for å bekle dette vervet. Uansett må denne statsråden følge den kurs som regjeringen velger.

Dette valget har gitt mange av oss håp om at vi skal redde en fødeavdeling og et sykehustilbud i Kristiansund. Det er forhandlingene om regjeringsdannelsen og den kurs regjeringen velger som må være vårt håp.

Vi må gå i oss selv

Det er mange årsaker til at spesielt Kristiansund har tapt makt og innflytelse de siste årene. Dette er en by som har opplevd større bølgedaler enn de aller fleste bykommuner i Norge. Nå føler jeg at både byen og Nordmøre er på vei opp av en bølgedal. Vi har fått mange nye folk i næringslivet som ser mulighetene. Vi er en del av en landsdel som ligger ut mot havet – mulighetenes hav. Vi har en rik historie. I sin tid var denne del av Norge preget av masse penger og av visjoner og nyskapning. Nå er vi i ferd med å hevde oss igjen. Men skal vi lykkes må vi også satse på politikere som ser disse mulighetene. Vi må satse på «høvdinger» som sloss for sine velgere og for sitt distrikt. Men skal vi nå dit må vi altså opp fra skyttergravene. Nå er det en ny tid med nye muligheter. Skal vi lykkes må alle bidra. Vi må bygge hverandre opp i stedet for å rive hverandre ned.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Marius Ibs Øien-Hansen 4 timer siden «Gisle» ved Kvalvåg våren 1949
Otto Øien var kaptein på Gisle.
Hydrogen er enormt energikrevende å produsere så det er stort sett for å forsvare mer vindkraftutbygging det ivres for Hydrogenproduksjon.
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte