Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Per Helge Pedersen, fast spaltist
Kronikk
04 desember 2023 18:43
Del på Facebook
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det er ikke mange dager siden Arbeiderpartiet behandlet «havarirapporten» etter katastrofevalget. Mange ulike årsaker til elendigheten ble dratt frem på det to dager lange møtet på Gardermoen. Men hva gjør partiledelsen for å rette opp alle fadesene? Det synes som de ledende politikerne ikke har noe igjen i verktøykassa for å stagge den stadig økende strømprisen. Her synes markedskreftene å ha fritt spillerom.

Manglet ikke på advarsler

Det manglet ikke på advarsler da det nye prisregimet for strøm ble opprettet. Men alle advarsler ble avvist som skremselspropaganda. Kraftkablene til utlandet kunne i verste fall føre til at strømprisen steg med noen øre pr kilowatt, sa ekspertene. Nå stiger de med mange kroner. De siste opplysningene tyder på at prisen nå øker til over 5 kroner kilowatten. Ja men sa jeg smør.

Dere har jo strømstøtte

Jeg vet ikke hva olje- og energiministeren, statsministeren og partiledelsen ellers vil gjøre når det nå kommer en ny storm med kritikk. Det å bare ignorere kritikken løser ingen verdens ting i forhold til troverdighet, verken når det gjelder strømpriser eller på alle de andre politikkområder hvor man har feilet.

Etter behandlingen av havarirapporten på Gardermoen, ble det lovet at Arbeiderpartiet skulle settes fokus på våre hjemlige problemer. Jeg forstår at det ikke er enkelt i vår urolige verden. Nå skal dagens politiske ledelse i Norge løse alle verdens problemer. Statsråder reiser som før i hopetall til ulike internasjonale konferanser. Lille Norge skal visstnok løse opp i det meste.

Lever på lånt tid

Dersom ikke Arbeiderpartiet snart ikke tar sine egne problemer på alvor, vil neste valg bli en enda større katastrofe enn den vi opplevde i kommune-og fylkestingsvalget nå i høst. Regjeringspartiene styrer på lånt tid. Statsministeren mener tilsynelatende at det fortsatt ikke er noen krise. Men mange av oss andre ser kriser på mange områder. Det er ikke bare strøm. Hva skjer i helsesektoren hvor helseforetakene er enerådende? Den famøse Helseplattformen skal tres nedover hodene på folk uansett hvilken katastrofe det blir. Arbeiderpartiet synes å fortsette nedleggelsen av sykehus. I Nord-Norge er det snart ikke velgere igjen.

Bakk før skuta havarere

En ansvarlig skipper på hvilken som helst båt, vil selvsagt sette full fart akterover når han ser at båten er i ferd med å gå på grunn. Denne evnen til resolutt handling synes å mangle helt hos dagens skipper i Arbeiderpartiet. Men legger du ikke om kursen snart, da er det snart totalhavari Jonas Gahr Støre!

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Ansgar Dypbukt · 4 måneder siden
    Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo tre ganger høyere men ingen snakker om den? Støre bør gå så fort som mulig før han ødelegger landet rart att ingen på stortinget setter foten ned lurer på hva vi skal med stortinget jeg.?

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse