Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Stein Watten
Kronikk
31 mars 2019 09:00
Del på Facebook
Illustrasjonsbilder i forbindelse med kommunestyre- og fylkestingsvalget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Illustrasjonsbilder i forbindelse med kommunestyre- og fylkestingsvalget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det er nok flere enn meg som undres, men vårt demokrati virker å være så uthulet, at det er poengløst å stemme på et politisk parti. Samfunnsutviklingen bestemmes av andre krefter enn hva du og jeg evner å påvirke via stemmeseddelen.

Vi Nordmøringer har atter en gang opplevd å blitt tråkket på. I det øyeblikk vi trodde at vi skulle få en liten pause for å komme litt til hektene, så røsker helseforetaket sikkerheten unna våre unge mødre og barn. Det er samtidig sagt rett ut – det er mer i vente.

Ingen av oss har stemt på disse grå eminenser, som har fått tildelt makt. Men makt har de fått – av «noen». Få av oss, om noen, kjenner prosessene som har gitt disse grå eminenser makt. Men makt har de, og makt bruker de. Rått og hemningsløst. Selv fylkesting og kommunestyrer må bøye nakke for dem. Ingen kan påvirke dem.

Helseforetakene bestemmer selv hvem som skal sitte i styrer, hvem som skal være direktør, hvordan de skal organisere seg, hvilken lønn de skal ha, om de skal ha bonus – kort sagt – de bestemmer alt selv. Og disse bestemmer over meg og deg. 

Det kan også virke som man under dekke av omorganisering, som forøvrig vil ha dramatiske konsekvenser for hele regioner, kan tillate seg å ha et særdeles overfladisk forhold til sannhet, statistikk, og realitet. De gjør hva de vil.

Hver gang de føler de er for langt unna folk, kommer det plutselig  «bedre» formuleringer og mer «treffende» budskap. Det lukter «medietrening» og kommunikasjonsrådgivere lang vei. Men vet vi det? Nei. Er det slik? Ingen vet. Resultatet er uansett – «Vi gjør hva vi vil»

Flere av oss var vitne til det patetiske styremøtet i Helse Møre og Romsdal sist uke. Hele møtet kunne minne om den første øvelsen vi hadde på russerevyen på tidlig 80-tall. En seanse, som åpenbart var så fjernstyrt, at det begynte å bære preg av at regissøren var veldig langt unna. Konsekvensen av deres valg er enorm for en hel region.

Dersom disse eminenser gjør feil valg - hvilke konsekvenser gir det – for dem? Hvis vi ikke liker hvordan disse styrer - hvordan kan jeg påvirke dette styret?

Vennligst forklar meg – hvorfor skal jeg i det hele tatt stemme ved høstens valg?

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 6 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 8 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 12 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 14 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse