Annonse
Annonse
Illustrasjonsbilder i forbindelse med kommunestyre- og fylkestingsvalget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Illustrasjonsbilder i forbindelse med kommunestyre- og fylkestingsvalget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Det er nok flere enn meg som undres, men vårt demokrati virker å være så uthulet, at det er poengløst å stemme på et politisk parti. Samfunnsutviklingen bestemmes av andre krefter enn hva du og jeg evner å påvirke via stemmeseddelen.

Vi Nordmøringer har atter en gang opplevd å blitt tråkket på. I det øyeblikk vi trodde at vi skulle få en liten pause for å komme litt til hektene, så røsker helseforetaket sikkerheten unna våre unge mødre og barn. Det er samtidig sagt rett ut – det er mer i vente.

Ingen av oss har stemt på disse grå eminenser, som har fått tildelt makt. Men makt har de fått – av «noen». Få av oss, om noen, kjenner prosessene som har gitt disse grå eminenser makt. Men makt har de, og makt bruker de. Rått og hemningsløst. Selv fylkesting og kommunestyrer må bøye nakke for dem. Ingen kan påvirke dem.

Helseforetakene bestemmer selv hvem som skal sitte i styrer, hvem som skal være direktør, hvordan de skal organisere seg, hvilken lønn de skal ha, om de skal ha bonus – kort sagt – de bestemmer alt selv. Og disse bestemmer over meg og deg. 

Det kan også virke som man under dekke av omorganisering, som forøvrig vil ha dramatiske konsekvenser for hele regioner, kan tillate seg å ha et særdeles overfladisk forhold til sannhet, statistikk, og realitet. De gjør hva de vil.

Hver gang de føler de er for langt unna folk, kommer det plutselig  «bedre» formuleringer og mer «treffende» budskap. Det lukter «medietrening» og kommunikasjonsrådgivere lang vei. Men vet vi det? Nei. Er det slik? Ingen vet. Resultatet er uansett – «Vi gjør hva vi vil»

Flere av oss var vitne til det patetiske styremøtet i Helse Møre og Romsdal sist uke. Hele møtet kunne minne om den første øvelsen vi hadde på russerevyen på tidlig 80-tall. En seanse, som åpenbart var så fjernstyrt, at det begynte å bære preg av at regissøren var veldig langt unna. Konsekvensen av deres valg er enorm for en hel region.

Dersom disse eminenser gjør feil valg - hvilke konsekvenser gir det – for dem? Hvis vi ikke liker hvordan disse styrer - hvordan kan jeg påvirke dette styret?

Vennligst forklar meg – hvorfor skal jeg i det hele tatt stemme ved høstens valg?

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte