Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 juni 2024 05:35
Del på Facebook
Foto: Marco Ugarte / AP / NTB
Foto: Marco Ugarte / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Sheinbaum ligger an til å bli Mexicos nye president

Claudia Sheinbaum blir landets nye president, viser valgdagsmålinger. Hun blir landets første kvinnelige president.

Annonse
Annonse

Parametrias valgdagsmåling viser at hun ligger an til å få hele 56 prosent av stemmene, langt foran den nærmeste opposisjonskandidaten Sochitl Galvez på 30 prosent. Galvez hadde mandag morgen ikke erkjent nederlaget, men regjeringspartiet Morena hadde utropt Sheinbaum til vinner. Hun tar over etter sin nære allierte Andrés Manuel López Obrador.

Nord-Korea sier de slutter å sende søppelballonger til Sør-Korea

Nord-Korea sier de slutter å sende ballonger fylt med søppel over grensa til Sør-Korea – for denne gang. Nordkoreanerne sier de vil gjøre det igjen om Sør-Korea sender flere pamfletter med regimekritikk den andre veien.

Sør-Korea sier de vil komme med «uutholdelige» tiltak mot naboen i nord for søppelballongene. Blant mulighetene er å spille av propaganda med kritikk av Kim Jong-uns regime på høy lyd med store høyttalere rettet over grensa.

Ifølge Nord-Korea ble søppelballongene sendt som svar på en propagandakampanje drevet av nordkoreanske avhoppere og aktivister i Sør-Korea.

SOHR: Minst tolv drept i Israelsk angrep utenfor Aleppo

Tolv regimesoldater ble drept i et israelsk angrep mot en fabrikk utenfor Aleppo natt til mandag, ifølge Syrian Observatory on Human Rights (SOHR).

Annonse
Annonse

– Minst tolv proiranske soldater fra Syria og andre land ble drept i et israelsk luftangrep mot en stilling i landsbyen Hayyan nord for Aleppo, melder SOHR. Dette førte til kraftige eksplosjoner i den aktuelle fabrikken, melder observatørgruppa videre.

Det er det andre israelske angrepet i Syria denne uka. Et barn og ti sivile ble ifølge syriske statsmedier drept i et angrep mot mål sentralt i Syria og mot kystbyen Baniyas onsdag.

To menn skutt i Norrköping – skyting også i Göteborg

En mann i 20-årene er pågrepet etter at to menn ble skutt i Hageby i Norrköping natt til mandag, ifølge svensk politi.

Det ble satt opp politisperringer rundt en boligblokk, og flere politipatruljer rykket ut. Skadeomfanget for de to som er skutt, er uklart. Det ble også meldt om skyting inn i en leilighet i Göteborg natt til mandag. Politiet forteller til Göteborgs-Posten at det ble skutt inn gjennom et vindu i en leilighet der tre personer var hjemme, men at ingen ble truffet. Ingen er pågrepet.

Alvorlig voldshendelse i Sandefjord

En kvinne ble sent søndag kveld fraktet til sykehus etter en alvorlig voldshendelse i Sandefjord. En mann er pågrepet for vold i nære relasjoner.

Politiet rykket ut til en bolig i Sandefjord etter det som i utgangspunktet var en helserelatert hendelse, men det viste seg at det var utøvd vold. Ifølge politiet er det snakk om en alvorlig voldshendelse. Skadeomfanget hos kvinnen er ukjent.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøMed ei dobling av kostnaden fram mot ei eventuell sluttføring i 2040 er det relativ enkel matematikk. Så er spørsmålet ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrJeg registrerer at du antar at bompengene t/r Vik-Molde blir kr. 1.000,- med Møreaksen. Tiden vil vise hvor mye du ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøSlik eg tolkar utrekninga er satsane basert på 2022 prisar etter P50 kalkyle. Så kan det vere at prisauke utover ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrBompengesatsene som KS2-analysen opererer med er basert på at alle kostnadsøkninger utelukkende finansieres med bompenger. Altså ikke en bompengeandel på ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøBompengesatsen som KS2 rekner det til er nesten 500 kroner i snitt t/r Vik til Molde.  Har ikkje grunn til ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrDu viser til kostnadsøkningene beregnet i KS2-rapporten, men bruker lavere bompengesatser enn som er angitt der? Hvor mye lavere er ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse