fbpx
Annonse
Annonse
Kraner gjør klart til løft av vingene til nok en vindmølle på Guleslettene vindpark like ved Florø. Totalt skal de reises 47 vindmøller i dette området. Hvert tårn er 90 meter høyt. Foto: Tore Meek / NTB
Kraner gjør klart til løft av vingene til nok en vindmølle på Guleslettene vindpark like ved Florø. Totalt skal de reises 47 vindmøller i dette området. Hvert tårn er 90 meter høyt. Foto: Tore Meek / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Kjære Statsråd Bru.

Det er blitt helt nødvendig for meg å sende deg et brev. Jeg kan nemlig ikke forstå hva som skjer. Hvordan kan det være mulig at du tillater denne formidable raseringen av norsk natur og en nærmest kvelning av innbyggere som du er satt til å jobbe for. Pågående utbygging av vindkraftindustri på land er en katastrofal fiasko som må stoppes så fort som mulig. Den ødelegger verdifull natur, den dreper insekter, den overkjører mennesker, den ødelegger livsgrunnlaget for reindriftssamer. Vindkraft i Norge har ingen positiv klimaeffekt som er i nærheten av å forsvare den raseringen av natur som vindkraften forårsaker! Ref utallige rapporter angående dette. Vi har mer enn nok vannkraft og annet. Flere vindturbiner enn de som allerede er etablert er bare negativt.

68505375 2290890321227333 7552601411926622208 oInnleggsforfatter Bibbi Bøhn. Foto: Aure Senterparti

Så kan det argumenteres med at det vil bli store erstatningssummer til utbyggere som har fått konsesjon. Ok, det må betales. Det blir uansett rimeligere i det store regnskapet enn effekten av alt som utbyggingen ødelegger. Et annet argument er at konsesjoner er gitt, og da må ikke politikerne vingle ved å endre på det, eller stoppe utbyggingen som allerede er i gang. Flere steder er ødeleggelsene pågående trass i at lovbestemte høringer ikke er ferdige!

Hva om de politikerne hadde tenkt slik, de som en gang gav grønt lys for bruk av insektmiddelet DDT og Thalidomide som kvalmedempende for gravide? En skremmende tanke! Men de som satt ved roret da, hadde klokskap og handlekraft til å forby disse giftstoffene da bivirkningene viste seg på menneskene og naturen. Det er jo slik en politiker må handle! Hjelp oss innbyggere til å bevare våre verdier og ta grep som vil gagne oss og kommende generasjoner. Hvorfor gjør du ikke det? Du kan i din posisjon stoppe all videre rasering.

Mitt hjerte blør for dem det går utover. Politikere spiller fallitt. Mennesker og natur overkjøres. Regler følges ikke av makteliten. Demokratiet forvitrer. Jeg kjenner ikke lenger igjen mitt Norge.

Av: Bibbi Bøhn

Innlegget har tidligere vært publisert i Klassekampen.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte