Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Frank Sve, stortingsrepresentant for FrP
Ytring
30 oktober 2022 12:54
Del på Facebook
Hengebrua på den planlagte kryssingen av E39 Romsdalsfjorden over Julsundet sett mot Julbøen. Illustrasjon: Rambøll/Statens vegvesen
Hengebrua på den planlagte kryssingen av E39 Romsdalsfjorden over Julsundet sett mot Julbøen. Illustrasjon: Rambøll/Statens vegvesen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

78 millionar kroner har Statens vegvesen urettvis brukt i år til planlegging av Møreaksen, som verken regjering eller andre har prioritert.

Resten av Møre og Romsdal står der med hua i hånda og er vitner til at nokre få har bestemt å bruke mange titals millionar kr, på eit vegprosjekt folket ikkje vil ha.

annonse

Kvar kjem desse titals millionar kr frå i Statens vegvesen, og kven har gjeve dei løyve til å forbruke dette når Møreaksen er milevis frå å kunne bli realisert?

Statsbudsjettet frå regjeringa viser dette. Dei 6 store veiprosjekta her i Norge er teke ut og blir ikkje videreført. Dette er prosjekt til samla mange titals milliard kr.

I statsbudsjettet for 2022 blei det sett av midlar til førebuande arbeid for sikre at fleire prosjekt i Nasjonal transportplan 2022-2033 kunne bli klare for anleggsstart. Dette gjaldt:

 •  E6 Megården-Mørsvikbotn i Nordland
 • E16 Hylland-Slæen i Vestland
 • Fellesprosjektet Vossebana/E16 Arna- Stanghelle i Vestland
 • E134 Røldal-Seljestad i Vestland
 • E134 Saggrenda-Elgsjø i Viken E134 Oslofjordforbindelsen, fase to i Viken.

Med regjeringas budsjettforslag ligg det ikkje an til at nokre av desse vil bli starta opp i 2023. Såleis er det slått fast ein gong for alle at Møreaksen er skubba langt ut i kulden, svært langt og vil ikkje kunne kome i nokon som helst realistisk posisjon på mange tiår fram i tid.

Kven har gjeve Statens vegvesen region Midt løyve til å vere ein «stat i staten» som verken bryr seg om regjeringa eller realisme?

Det er verkeleg på tide at nokon med nødvendig mynde begynner å ettergår Statens vegvesen region midt sin vanvittige pengebruk. 

Møreaksen er og blir skrinlagt, då må resten av Møre og Romsdal snart bli både sett og prioritert. Livsfarlige vegstrekningar med mengder av ulykker må prioriterast.

E39 Veibust–Blindheimstunellen–Moa er døme på eit slikt prosjekt, og mengder med andre viktige vegar her i fylket.

Historia vil vise galskapen ikring Møreaksen, og korleis det var mulig å kaste vekk fleire hundre millionar kr, mange år med planlegging på eit totalt dødfødt prosjekt,

Eit prosjekt folket ikkje ville ha, men som ein «stat i staten» ville gjennomføre likevel !

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Anne Mari Sandshamn · 5 måneder siden
  Enda et saklig, oppklarende og forståelig innlegg fraFrank Sve.

  Det er viktig at alle fakta (les: det som kan dokumenteres, les regjeringsplan bl.anna ) gjentas ofte. Mange av motstandere sine kommentarene under Frank Sve innlegg, viser helt klart at det er en stor mangel på nettopp det. Takk igjen for et godt og velformulert innlegg Frank Sve. 
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
@Terje G. FinnøySå enig med deg. Det finnes mange parti som ikke er så ivrig på dette "drømmeslottet". Jeg vet iaffal hva ...
Terje G. Finnøy 16 timer siden Svindyrt med Møreaksen!
Bom og litt til. På Åndalsnes ønskes/kreves det nå fartsdumper ifbm. E136I Steinkjer fikk man E6 rett gjennom byen. Nå ...
@Terje SundsbøTakk det samme til deg og  :)  Jeg ler og masse hver dag :) 
@Anne Mari SandshamnJeg ler masse – bare fortsett å skrive du….
@Terje SundsbøDette er voksen humor det, ikke barnslig slik du ser det :)  Du må aldri bli så voksen at du ...
@Anne Mari SandshamnDu vet at Rasmussen svarer på alle avisinnlegg til han, og flere til. Rasmussen har aldri deltatt i sosiale media ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte