Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Ken Alvin Jenssen, medlem av Senterpartiet
Ytring
06 desember 2022 18:49
Del på Facebook
Helse- og omsorgsminister Ingvil Kjerkol og statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Helse- og omsorgsminister Ingvil Kjerkol og statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

La det ikke være tvil om at å legge ned føden i Kristiansund er et politisk spill fra AP ved Kjerkhol og Støre! De har aldri ønsket videreføring av føden etter 2025 og var med på stortingsvedtak om at føden skulle være i drift frem til 2025 i frykt for å miste stemmer!

Øyvind Bakke, administrerende direktør hos Helse Møre og Romsdal HF, kunne ikke stenge føden i Kristiansund uten velsignelse fra Ingvild Kjerkol. De grep den første sjansen da en kreftsyk gynekolog ble sykemeldt og kunne ikke benytte vikar grunnet «uforsvarlig faglighet» som vi ble indoktrinert med. Jeg vet om at Bakke tidligere hadde spurt en gynekolog om han kunne stille som sommervikar, men som aldri ble spurt da den andre gynekologen fikk kreft og ble sykemeldt!

Annonse
Annonse

Pengebruken av de øremerkede 25 millionene er et annet eksempel. Kjerkhol er øverste sjef og er det av den grunn ikke blitt ført eget prosjektregnskap med hennes velsignelse ?

Sp ble lurt ved den tvetydige ordlyden fra HOD i regjeringsbudsjett forslaget: «Regjeringens mål om fødeavdeling i Kristiansund står ved lag»

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/fodetilbudet-i-kristiansund-og-nordmore/id2932432/

Regjeringserklæringen og stortingsvedtaket er brutt og jeg mener det derfor er på tide med et mistillitsforslag eller at Kjersti Toppe kommer inn som helseminister og Ap tar Barne- og familieministerposten.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Sånn som jeg ser det, så tror jeg AP sentralt har lagt en strategi om å ramme Sp på Nordmøre. Dette på grunn av at Sp vant valget sist og ble størst i alle kommunene på Nordmøre unntatt Sunndalsøra. Et vunnet valg basert på grunn av politikk og tillit fra velgerne, samt at Sp sentralt er det partiet som virkelig har kjempet imot det feilplasserte SNR. Et sykehus som igjen gjør at de som har lengst reisevei til fødeavdeling og akutt nå får enda lengere reisevei.

Kjersti Toppe og Per Olaf Lundteigen m.fl. har stått i front og våre helsepolitikere står fortsatt i front fordi de virkelig ser behovet for et avdelingssjukehus med fødeavdeling og akutt i Kristiansund.
Våre stortingspolitikere har villet dette hele veien og vil fortsatt stå på for det vi tror på. #Nærfolk

«Om hundre år er alting glemt»
Knut Hamsun

«Om 5 år er alting glemt»
AP

Ap-strategien ved å stenge fødeavdelingen nå, vil ramme Sp hardest av velgerne, selv om også Ap rammes. AP tror at i 2025 er allting glemt og man slipper å få fødeavdelingen i Kristiansund eller sykehuset i noen partiers valgprogram da det meste vil være avviklet. Dermed kalkulerer AP på å vinne tilbake velgerne med et strategisk spill isteden for å utføre god politikk fra grasrota!

Mens folket ønsker trygge helsetjenester nær der de bor, virker det som om Ap mer interessert i å bedrive et politisk spill for å vinne flere velgere. Derfor stemte de fleste på Nordmøre Sp ved forrige valg.

Fødeavdelingen blir ikke gjenåpnet så lenge Ingvild Kjerkhol er helse- og omsorgsminister og er enig med byråkratene i Helse Midt!

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 5 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 22 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse