Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Ken Alvin Jenssen, medlem av Senterpartiet
Ytring
06 desember 2022 18:49
Del på Facebook
Helse- og omsorgsminister Ingvil Kjerkol og statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Helse- og omsorgsminister Ingvil Kjerkol og statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

La det ikke være tvil om at å legge ned føden i Kristiansund er et politisk spill fra AP ved Kjerkhol og Støre! De har aldri ønsket videreføring av føden etter 2025 og var med på stortingsvedtak om at føden skulle være i drift frem til 2025 i frykt for å miste stemmer!

Øyvind Bakke, administrerende direktør hos Helse Møre og Romsdal HF, kunne ikke stenge føden i Kristiansund uten velsignelse fra Ingvild Kjerkol. De grep den første sjansen da en kreftsyk gynekolog ble sykemeldt og kunne ikke benytte vikar grunnet «uforsvarlig faglighet» som vi ble indoktrinert med. Jeg vet om at Bakke tidligere hadde spurt en gynekolog om han kunne stille som sommervikar, men som aldri ble spurt da den andre gynekologen fikk kreft og ble sykemeldt!

Pengebruken av de øremerkede 25 millionene er et annet eksempel. Kjerkhol er øverste sjef og er det av den grunn ikke blitt ført eget prosjektregnskap med hennes velsignelse ?

Sp ble lurt ved den tvetydige ordlyden fra HOD i regjeringsbudsjett forslaget: «Regjeringens mål om fødeavdeling i Kristiansund står ved lag»

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/fodetilbudet-i-kristiansund-og-nordmore/id2932432/

Regjeringserklæringen og stortingsvedtaket er brutt og  jeg mener det derfor er på tide med et mistillitsforslag eller at Kjersti Toppe kommer inn som helseminister og Ap tar Barne- og familieministerposten.

Sånn som jeg ser det, så tror jeg AP sentralt har lagt en strategi om å ramme Sp på Nordmøre. Dette på grunn av at Sp vant valget sist og ble størst i alle kommunene på Nordmøre unntatt Sunndalsøra. Et vunnet valg basert på grunn av politikk og tillit fra velgerne, samt at Sp sentralt er det partiet som virkelig har kjempet imot det feilplasserte SNR. Et sykehus som igjen gjør at de som har lengst reisevei til fødeavdeling og akutt nå får enda lengere reisevei.

annonse

Kjersti Toppe og Per Olaf Lundteigen m.fl. har stått i front og våre helsepolitikere står fortsatt i front fordi de virkelig ser behovet for et avdelingssjukehus med fødeavdeling og akutt i Kristiansund.
Våre stortingspolitikere har villet dette hele veien og vil fortsatt stå på for det vi tror på. #Nærfolk

«Om hundre år er alting glemt»
Knut Hamsun

«Om 5 år er alting glemt»
AP

Ap-strategien ved å stenge fødeavdelingen nå, vil ramme Sp hardest av velgerne, selv om også Ap rammes. AP tror at i 2025 er allting glemt og man slipper å få fødeavdelingen i Kristiansund eller sykehuset i noen partiers valgprogram da det meste vil være avviklet. Dermed kalkulerer AP på å vinne tilbake velgerne med et strategisk spill isteden for å utføre god politikk fra grasrota!

Mens folket ønsker trygge helsetjenester nær der de bor, virker det som om Ap mer interessert i å bedrive et politisk spill for å vinne flere velgere. Derfor stemte de fleste på Nordmøre Sp ved forrige valg.

Fødeavdelingen blir ikke gjenåpnet så lenge Ingvild Kjerkhol er helse- og omsorgsminister og er enig med byråkratene i Helse Midt!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte