Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
24 august 2017 10:22
Arkivfoto: Nordmørslista.
Arkivfoto: Nordmørslista.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Nordmørslista hadde kommet inn på stortinget», skrev Romsdals Budstikke like etter valget i september 2015. «Nordmørslista fikk 7,6 prosent av stemmene ved fylkestingsvalget mandag. Dermed ble lista det fjerde største partiet ved valget i fylket, og resultatet hadde rukket til å ta et av Møre og Romsdals ni mandater til Stortinget.»

Ingen meningsmålinger hadde klart å måle oppslutningen til Nordmørslista. Det så ut som vi skulle få inn én representant, men vi kom inn med fire. Meningsmålingene har altså problemer med å fange opp oppslutningen til Nordmørslista. Det er i hovedsak to grunner til det:

1) For å være pålitelig må en meningsmåling undersøke et såkalt representativt utvalg av befolkningen. Men et representativt utvalg av befolkningen i hele Møre og Romsdal vil ikke fange opp Nordmørslista, som stort sett bare henter stemmer fra Nordmøre. Det blir heller ikke riktig å plukke ut bare de som bor på Nordmøre av de som har svart, da blir det alt for få til at utvalget blir representativt, og feilmarginen blir alt for stor.

2) Meningsmålingsbyråene prøver ofte å redusere feilmarginen ved å sammenholde resultatet fra målingen med det reelle valgresultatet fra tidligere valg. Da brukes enten forrige stortingsvalg eller forrige kommunevalg. I begge tilfeller finnes det ikke tall for Nordmørslista, dermed blir resultatet som blir oppgitt til publikum mye lavere enn hva som er reelt.

Derfor ser vi at meningsmålingene også i år har problemer med å fange opp oppslutningen. Likevel har vi bedre meningsmålinger i år enn i målinger gjort i tilsvarende perioder i 2015, da vi altså endte vi opp med 7,6 % av stemmene i hele fylket. Både medlemsmassen og responsen i sosiale media tilsier også at vi har enda større oppslutning enn i 2015.

Stortinget er innen rekkevidde for Nordmørslista. Men til syvende og sist er det selvsagt den enkelte velger som avgjør. Det er ditt valg. Lån oss din stemme!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Kristiansundskalenderen 2022

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 6 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte