Annonse
Annonse
Arkivfoto: Nordmørslista.
Arkivfoto: Nordmørslista.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag behandlet Aure kommunestyre saken Regiontilknytning for Aure kommune. Som ventet gikk kommunestyret for rådmannens innstilling

Det er vår oppfatning at vedtaket ikke er i tråd med innbyggernes ønsker. Det er selvsagt riktig, som det ble påpekt fra talerstolen, at de undersøkelsene som har vært gjort med hensyn til innbyggernes ønsker har vært for mangelfulle til å være representative, valide og reliable. Det er helt i tråd med vårt syn, og er årsaken til at vi mener at sak om regiontilknytning burde vært lagt ut til folkeavstemming.

Likevel viser de ulike undersøkelsene som har blitt gjort en tendens, og dersom tendensen er korrekt kan vi trygt fastslå det som flere av representantene var inne på. Denne saken er ikke over.

Det ble fra kommunestyrets talerstol helt riktig påpekt at beslutningsgrunnlaget har vært for dårlig. Utredningene kan vanskelig tolkes i den ene eller den andre retningen. Likevel er det altså et flertall i kommunestyret for å forbli i Møre og Romsdal.

Som tilhørere satt vi igjen med et inntrykk av at de aller fleste representantene var enige om at det riktige for Aure kommune ville være å bli en del av Trøndelag på sikt, men at tiden ikke er moden for det ennå. I tillegg ble argumentasjonen fra andre kommuner gjentatt, om at hele Møre og Romsdal eller ihvertfall hele Nordmøre og Romsdal burde bli en del av Trøndelag.

Vår oppfatning er at Aure kommune går glipp av en viktig mulighet ved å si nei i denne omgang. Argumentasjonen om at større deler av Møre og Romsdal burde bli en del av Trøndelag er derimot en større feilfurdering enn tidsaspektet. At både Nordmøre, Romsdal og kanskje til og med Sunnmøre skulle bli en del av Trøndelag er en tilnærming til problemstillingen som er nærmest for en provokasjon å regne, både i Trøndelag, på Nordmøre, i Romsdal og på Sunnmøre.

En ting er imidlertid helt sikkert. Nordmøre til Trøndelag er ikke over med dette. Om to år er det kommunevalg, og innbyggerne vil nok vite å stemme inn representanter i kommunestyret som ønsker å ta opp saken på nytt, og å gjennomføre folkeavstemming.

Nordmørslista vil på stortinget støtte at innbyggerne selv må få bestemme regiontilhørighet gjennom folkeavstemming. 

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Lama Vik 5 timer siden Romsdalsaksen best på alle områder
"Romsdalsaksen" best på alle områderRomsdalsaksen "best" på alle områderRomsdalsaksen best på "alle" områderRomsdalsaksen best på alle "områder"
"Frank Sve trenerer Møreaksen"
Terje Sundsbø 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Espen HeitmannUtredningene er utført av Norconsult. Om de mener at utredningene er urealistiske, så har de plikt til å si det.Formålet ...
Espen Heitmann 1 dager siden Statens vegvesen trenerer Romsdalsaksen!
@Terje SundsbøNå ja de utredningene av RA som har blitt gjort var direkte urealistiske og ganske tydelig konstruerte av SVV for ...
Det er bare å ta turen videre til Karmøy og Gandsfjorden/Gausel mellom Sandnes og Stavanger. Velde forurenser boligfelt med såkalt ...
Tom Major 2 dager siden Kanskje vi skal ta ondet ved roten?
Du får sagt det. Det norske politikere har gjennomført over en årrekke kan i sum kun kalles et kjempestort SVIK!
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte