Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg er veldig glad for at NML sin profil Stig Anders Ohrvik har beveget seg når det gjelder Campus Kristiansund. Til nå å innse at Campus Kristiansund vil bli viktig når det gjelder flere forhold. Også sysselsetting.

For ca et år siden hadde samme Ohrvik sammen med en annen listekandidat fra NML også et innlegg om Campus Kristiansund med følgende overskrift:

Campus Kristiansund - å planlegge for fortiden

Første setning i innlegget var slik: « det er med interesse, undring og aldri så lite bekymring at dagens politikere tar bølgen over de nye planene for Campus Kristiansund» sitat slutt.

Dette viser en skeptiker til de planene som den gangen ble diskutert.

arne grodal portrettArne Grødahl. Foto: PrivatI dagens innlegg skriver Ohrvik følgende: « det viktigste tiltaket for å opprettholde og helst øke bosetningen er å legge til rette for høyere utdanning og kompetansearbeidsplasser. Campus Kristiansund er et viktig bidrag til begge deler» sitat slutt. Det Ohrvik skriver her kan jeg slutte meg helhjertet til. Her treffer Ohrvik kjernen.

Og det blir fra Ohrvik argumentert mot uttalelsene fra ordfører Neergaard om at dette er den viktigste saken i hans noen og tyve år som aktiv politiker. Hva så med alle sakene som glipper som sand mellom fingrene spør Ohrvik retorisk. Her er han muligens nærmere sannheten enn han er klar over. For mange av de kampene og mulighetene som Kristiansund har stått i har glippet på grunn av manglende kompetanse i distriktet. Dette gjelder i kampen om statlige arbeidsplasser. Noe som ofte også er påpekt som faktor når beslutninger blir tatt og Kristiansund ikke vinner frem. Dette var også en av faktorene som ble påpekt som negativt i selveste sykehuskampen når beslutning ble tatt.

Derfor er Campus Kristiansund et prosjekt for fremtiden. Et prosjekt for å sikre høyere utdanning i regionen og ikke minst for å sikre sysselsettingen. Slik heldigvis også Ohrvik skriver i sitt innlegg.

Den videre diskusjonen går nå på hva Campus Kristiansund skal inneholde. Dette er det noe det jobbes med fra høgskolen i Molde, Campus Kristiansund, næringsliv på Nordmøre og kommunene. For innholdet er selvsagt viktig og det må skreddersys for de behov vi har her på Nordmøre. Noe er allerede på plass med de nye studieplassene som allerede er vedtatt startet opp. Noe er under planlegging. Dette er spennende og viktig.

Det mange av kritikerne og skeptikerne av dette prosjektet ofte også glemmer er at dette prosjektet har hatt en gjennomføringsfart som er enestående. Med vedtak om Devoldholmen som plassering på førstkommende bystyremøte vil alt ligge til rette for rask behandling, planlegging og bygging. Dette er også et prosjekt som er sentrumsutvikling. Jeg ser nå for meg en akse fra Vanndamman, ned til kulturhuset ved Langveien Ungdomsskole/Folkets Hus, et idrett som kanskje skinner hvis prosjektet til KAK lar seg realisere, ned til Rådhusplassen og piren som også skal bli en puls i sentrum og bort til Campus Kristiansund. Og det stopper ikke der. Videre er det å håpe at kulturfabrikken blir realisert ved begynnelsen av Vågen like ved Kranaskjæret som allerede har fått klarsignal for å starte opp, videre til Mellemværftet og Kaffebrenneriet og da er vi ikke langt unna badeland, skøyestadion og Kristiansund Stadion. Dette er utvikling som vi trenger og som gradvis bit for bit nærmer seg realisering og noe er allerede realisert. Dette gjør at ihvertfall jeg ser med større optimisme når,det gjelder Kristiansund og da spesielt sentrum.

Til slutt vil jeg gi veldig stor honnør til de som har fått tilslutning og gjennomført arbeidet med Campus Kristiansund. Dette gjelder prosjektlederen for Campus Kristiansund, politikere lokalt som har hatt tro på prosjektet og også fylket som er avgjørende for finansiering. Noe de også er når det gjelder kulturhuset.

Når det gjelder dette prosjektet burde vi ta fram trompeten og spille en fanfare og vifte med hatten. Nå behersker jeg ikke trompet og har ikke hatt så det får bli med dette innlegget som en verbal jubel og som en hyllest til alle de som har virkeliggjort gjennomføringen av Campus Kristiansund.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 18 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøNo er prosjektet plassert i utviklingsporteføljen for å finne fram til ei enklere løysing.Kva det betyr må SVV finne ut ...
Terje Sundsbø 20 timer siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrRiksveier er statens ansvar – herunder ferger og fergeleier. Når flere ulike regjeringer og et overveldende flertall på Stortinget går ...
Anne Mari Sandshamn 23 timer siden Eg er i mot kantslått
Så enig, de kan vente med kanstslått til etter blomstring, eller prioritere å slå i uoversiktelige svinger, og ved veikryss. ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøDu har 12 år til rådvelde til å ruge på tolkinga av KS2. Det siste avsnittet stadfester der som eg tidligere ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Greinalause politikere om ferger
@Geir Ole SætremyrHvor stor er kostnadsøkningen fra 2022 til i dag, når tallene for 2022 tok høyde for krigen i Ukraina og ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Greinalause politikere om ferger
@Terje SundsbøDet er nå dette som er nedfelt i Statsbudsjettet for 2023, og som konsulentselskap har gått gjennom vilkåra på.KS2 viser ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse