Annonse
Annonse

Jeg er veldig glad for at NML sin profil Stig Anders Ohrvik har beveget seg når det gjelder Campus Kristiansund. Til nå å innse at Campus Kristiansund vil bli viktig når det gjelder flere forhold. Også sysselsetting.

For ca et år siden hadde samme Ohrvik sammen med en annen listekandidat fra NML også et innlegg om Campus Kristiansund med følgende overskrift:

Campus Kristiansund - å planlegge for fortiden

Første setning i innlegget var slik: « det er med interesse, undring og aldri så lite bekymring at dagens politikere tar bølgen over de nye planene for Campus Kristiansund» sitat slutt.

Dette viser en skeptiker til de planene som den gangen ble diskutert.

arne grodal portrettArne Grødahl. Foto: PrivatI dagens innlegg skriver Ohrvik følgende: « det viktigste tiltaket for å opprettholde og helst øke bosetningen er å legge til rette for høyere utdanning og kompetansearbeidsplasser. Campus Kristiansund er et viktig bidrag til begge deler» sitat slutt. Det Ohrvik skriver her kan jeg slutte meg helhjertet til. Her treffer Ohrvik kjernen.

Og det blir fra Ohrvik argumentert mot uttalelsene fra ordfører Neergaard om at dette er den viktigste saken i hans noen og tyve år som aktiv politiker. Hva så med alle sakene som glipper som sand mellom fingrene spør Ohrvik retorisk. Her er han muligens nærmere sannheten enn han er klar over. For mange av de kampene og mulighetene som Kristiansund har stått i har glippet på grunn av manglende kompetanse i distriktet. Dette gjelder i kampen om statlige arbeidsplasser. Noe som ofte også er påpekt som faktor når beslutninger blir tatt og Kristiansund ikke vinner frem. Dette var også en av faktorene som ble påpekt som negativt i selveste sykehuskampen når beslutning ble tatt.

Derfor er Campus Kristiansund et prosjekt for fremtiden. Et prosjekt for å sikre høyere utdanning i regionen og ikke minst for å sikre sysselsettingen. Slik heldigvis også Ohrvik skriver i sitt innlegg.

Den videre diskusjonen går nå på hva Campus Kristiansund skal inneholde. Dette er det noe det jobbes med fra høgskolen i Molde, Campus Kristiansund, næringsliv på Nordmøre og kommunene. For innholdet er selvsagt viktig og det må skreddersys for de behov vi har her på Nordmøre. Noe er allerede på plass med de nye studieplassene som allerede er vedtatt startet opp. Noe er under planlegging. Dette er spennende og viktig.

Det mange av kritikerne og skeptikerne av dette prosjektet ofte også glemmer er at dette prosjektet har hatt en gjennomføringsfart som er enestående. Med vedtak om Devoldholmen som plassering på førstkommende bystyremøte vil alt ligge til rette for rask behandling, planlegging og bygging. Dette er også et prosjekt som er sentrumsutvikling. Jeg ser nå for meg en akse fra Vanndamman, ned til kulturhuset ved Langveien Ungdomsskole/Folkets Hus, et idrett som kanskje skinner hvis prosjektet til KAK lar seg realisere, ned til Rådhusplassen og piren som også skal bli en puls i sentrum og bort til Campus Kristiansund. Og det stopper ikke der. Videre er det å håpe at kulturfabrikken blir realisert ved begynnelsen av Vågen like ved Kranaskjæret som allerede har fått klarsignal for å starte opp, videre til Mellemværftet og Kaffebrenneriet og da er vi ikke langt unna badeland, skøyestadion og Kristiansund Stadion. Dette er utvikling som vi trenger og som gradvis bit for bit nærmer seg realisering og noe er allerede realisert. Dette gjør at ihvertfall jeg ser med større optimisme når,det gjelder Kristiansund og da spesielt sentrum.

Til slutt vil jeg gi veldig stor honnør til de som har fått tilslutning og gjennomført arbeidet med Campus Kristiansund. Dette gjelder prosjektlederen for Campus Kristiansund, politikere lokalt som har hatt tro på prosjektet og også fylket som er avgjørende for finansiering. Noe de også er når det gjelder kulturhuset.

Når det gjelder dette prosjektet burde vi ta fram trompeten og spille en fanfare og vifte med hatten. Nå behersker jeg ikke trompet og har ikke hatt så det får bli med dette innlegget som en verbal jubel og som en hyllest til alle de som har virkeliggjort gjennomføringen av Campus Kristiansund.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte