Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Terje Holm
Lokalhistorie
26 mars 2020 11:05
Del på Facebook

Brosjyrebilde(Brosjyrebilde)

Inn mot 1980-tallet startet brødrene Dahl opp med utvikling og produksjon av fritidsbåter i plast i Kristiansund. Dette skulle være typiske vestlandsbåter med en romslig salong og et større selvlensende akterdekk for fiske. De første båtene var på 23 og 25 fot. I 1985 lanserte de en helt ny båt, Westbas 29. Dette var en  båt med en elegant linjeføring og gode sjøegenskaper. Frem til 1986 ble mesteparten av båtene levert som halvfabrikata. Opp gjennom årene ble den populære båten forbedret med interiørmessige oppdateringer. Bildene er hentet fra brosjyren i 2003/2004. Bedriften hadde da flyttet produksjonen til nye lokaler i Averøy kommune. Tidlig på 2000-tallet ble også Westbas 29 noen år markedsført som Tresfjord 29 for salg på det tyske markedet.

Westbas 29 ble produsert en del år utover 2000-tallet før formene ble lagt til side og senere solgt. Markedet hadde endret seg og ønsket større og hurtigere båter. Dahls Båtbyggeri tok etter hvert over Bruksplast og fortsatte gjennom dette navnet med andre typer plastprodukter. I 2014/15 ble Bruksplast en del av Oss-nor konsernet.

Westbas 29 er en modell som står seg godt i det norske fritidsbåtmarkedet. Den er tidløs og elegant, praktisk innredet og har gode sjøegenskaper. Med dyp kjøl har den liten avdrift og egner seg godt til fritidsfiske. Den dype kjølen begrenser marsjfarten til ca 12 knop. Ved større hastigheter vil den «ri på kjølen» og miste noe retningsstabilitet. Westbas 29 er i dag en populær bruktbåt som står seg godt i pris.

02 Westbas 29Westbas 29 - brosjyrebilde

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere lokalhistorie-artikler

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte