Annonse

Rotlaus Rotlaus

Oddstøl sitt nybygg i Haugggaten ble tatt i bruk i 1947. Forbipasserende studerer vindusutstillingen av radioapparater. (Foto fra Oddstøl sin jubileumsbok)
Oddstøl sitt nybygg i Haugggaten ble tatt i bruk i 1947. Forbipasserende studerer vindusutstillingen av radioapparater. (Foto fra Oddstøl sin jubileumsbok)

Oddstøl ble etablert i 1929 av Johan Oddstøl. Etter krigen flyttet Oddstøl, som en av de første bedriftene i Kristiansund, inn i nye og tidsmessige lokaler i Hauggaten i 1947. Her ble de værende i mange år. Bygget ble solgt i 2001, da firmaet samlet all sin virksomhet i Hollendergaten. Mens mange forbinder Oddstøls tidligere virksomhet med radio og tv, var firmaet en pioner innen maritim elektronikk. Daglig leder Sverre Oddstøl var en pådriver for å utvikle bedriften. Han var også med å starte den kjente Navy-kjeden innen maritim elektronikk. Ivar Røeggen, som var avdelingsleder for maritim elektronikk gjennom mange år, var sentral person i bedriftens utvikling innenfor dette området.

Allerede i 1934 installerte Oddstøl det første ekkoloddet i en norsk fiskebåt. I 1967 solgte de den første mobiltelefonen på Nordmøre. Den maritime virksomheten var den bærende delen av firmaets virksomhetsområder, hvor landbasert elektronikk også ble en viktig del etter hvert. Etter noen år under Moldefirmaet Elmo på 2000-tallet, ble Oddstøl Elektronikk kjøpt tilbake og er i dag et heleid Kristiansundsfirma. I 2018 flyttet de til nye lokaler i Omagata 115B, hvor det er samlet flere lokale kompetansefirma innen forskjellige bransjer.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte