Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Terje Holm
Lokalhistorie
12 juni 2019 11:05
Del på Facebook
Oddstøl sitt nybygg i Haugggaten ble tatt i bruk i 1947. Forbipasserende studerer vindusutstillingen av radioapparater. (Foto fra Oddstøl sin jubileumsbok)
Oddstøl sitt nybygg i Haugggaten ble tatt i bruk i 1947. Forbipasserende studerer vindusutstillingen av radioapparater. (Foto fra Oddstøl sin jubileumsbok)

Oddstøl ble etablert i 1929 av Johan Oddstøl. Etter krigen flyttet Oddstøl, som en av de første bedriftene i Kristiansund, inn i nye og tidsmessige lokaler i Hauggaten i 1947. Her ble de værende i mange år. Bygget ble solgt i 2001, da firmaet samlet all sin virksomhet i Hollendergaten. Mens mange forbinder Oddstøls tidligere virksomhet med radio og tv, var firmaet en pioner innen maritim elektronikk. Daglig leder Sverre Oddstøl var en pådriver for å utvikle bedriften. Han var også med å starte den kjente Navy-kjeden innen maritim elektronikk. Ivar Røeggen, som var avdelingsleder for maritim elektronikk gjennom mange år, var sentral person i bedriftens utvikling innenfor dette området.

Allerede i 1934 installerte Oddstøl det første ekkoloddet i en norsk fiskebåt. I 1967 solgte de den første mobiltelefonen på Nordmøre. Den maritime virksomheten var den bærende delen av firmaets virksomhetsområder, hvor landbasert elektronikk også ble en viktig del etter hvert. Etter noen år under Moldefirmaet Elmo på 2000-tallet, ble Oddstøl Elektronikk kjøpt tilbake og er i dag et heleid Kristiansundsfirma. I 2018 flyttet de til nye lokaler i Omagata 115B, hvor det er samlet flere lokale kompetansefirma innen forskjellige bransjer.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse