Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Stein Watten
Kronikk
07 september 2019 10:48
Del på Facebook
Fv, SVs Audun Lysbakken, Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum, Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre, MDGs Une Aina Bastholm og Rødts Bjørnar Moxnes før partilederdebatten på NRK fredag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Fv, SVs Audun Lysbakken, Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum, Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre, MDGs Une Aina Bastholm og Rødts Bjørnar Moxnes før partilederdebatten på NRK fredag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Partilederne har snakket i kjeften på hverandre i ukevis. Tilsynelatende fullstendig ukontrollert. På riksdekkende TV, og ikveld for siste gang. Takk og pris.

For å være ærlig – jeg orket ikke engang se på siste partilederdebatt. Sett det før. Jeg er mettet. Jeg står imidlertid tilbake med noen spørsmål til partilederne.

  • Tilfreds med jobben?
  • Opplysende for en førstegangsvelger, synes dere?
  • Fikk velgerne nyttig informasjon ut av «snakke-i-munnen-på-hverandre-hele-tiden», one-liners, og «Norgesmesterskap i uhøflighet og avbrytelser»?
  • Synes dere selv at dere har fremstått som gode forbilder, og gitt en hel befolkning det inntrykk av at dere er egnet til å styre et land?

Kjære medier – hva gikk feil? Det er region og lokalvalg i år, sånn til opplysning.

Har man ingenting annet å fremheve, enn bompengekrise og klimakrise? Ikke noe midt imellom? Synes mediene selv at man har bidratt til folkeopplysning?

Vi har hatt store «drama» i forkant av dette valget. Sågar med mulig «Regjeringskrise».

Men krisen ble visstnok avblåst. Det var noe med en pakke. Ikke vet vi helt hva pakken inneholdt, eller hvordan den var utformet, og ikke vet vi hvordan pakken ble pakket inn til slutt, men det ble visstnok en totalpakke. Krisekameratene, altså Regjeringen, er uansett hjertens enige om at den hemmelige pakken til slutt ble så fint innpakket, at ingen andre kan pakke inn så fine pakker. Man blir nesten rørt. Et feiende flott dronningdrama og et par mikrofonstativer i et par uker. 

Lokalvalg ja,  det var der vi var. Mange av oss har i år flere valg enn før, med «bygdelister», regionlister, interesselister, for å ha nevnt noe. Hvorfor det? Har de etablerte sviktet? Det yndes å kalle slike «protestlister». Selvforskyldt?

Oppgjørets time kommer 9. september. De etablerte mot røkla. Grønt mot blått, rødt mot grønt, rødt mot blått, rød-grønt mot blå-brunt-grønt-gult. Man kan bli fargeblind eller partiløs av mindre.

Jeg skal ikke dra dette så mye lengre, annet enn å konkludere med at årets valgkamp, må fremstå som tidenes traurigste gjennom tidene i mediene.

Det har ikke vært folkeopplysning. Det ble «Brød & sirkus»...så hva skal man velge? Skal ikke anbefale noe jeg. Bare stem!

Godt valg.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 30 minutter siden Frihet til å kunne velge bilen
Men hvorfor mener Frank Sve og Frp at bilistene ikke skal kunne ferdes når de vil, men måtte vente på ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
Møreaksen – Genial, og den eneste aktuelle fjordkryssingen. Knapt noe politisk parti har andre alternativer for fergefri fjordkryssing på sitt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 1 dager siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 1 dager siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte