Annonse
Annonse
Fv, SVs Audun Lysbakken, Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum, Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre, MDGs Une Aina Bastholm og Rødts Bjørnar Moxnes før partilederdebatten på NRK fredag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Fv, SVs Audun Lysbakken, Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum, Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre, MDGs Une Aina Bastholm og Rødts Bjørnar Moxnes før partilederdebatten på NRK fredag kveld. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Partilederne har snakket i kjeften på hverandre i ukevis. Tilsynelatende fullstendig ukontrollert. På riksdekkende TV, og ikveld for siste gang. Takk og pris.

For å være ærlig – jeg orket ikke engang se på siste partilederdebatt. Sett det før. Jeg er mettet. Jeg står imidlertid tilbake med noen spørsmål til partilederne.

  • Tilfreds med jobben?
  • Opplysende for en førstegangsvelger, synes dere?
  • Fikk velgerne nyttig informasjon ut av «snakke-i-munnen-på-hverandre-hele-tiden», one-liners, og «Norgesmesterskap i uhøflighet og avbrytelser»?
  • Synes dere selv at dere har fremstått som gode forbilder, og gitt en hel befolkning det inntrykk av at dere er egnet til å styre et land?

Kjære medier – hva gikk feil? Det er region og lokalvalg i år, sånn til opplysning.

Har man ingenting annet å fremheve, enn bompengekrise og klimakrise? Ikke noe midt imellom? Synes mediene selv at man har bidratt til folkeopplysning?

Vi har hatt store «drama» i forkant av dette valget. Sågar med mulig «Regjeringskrise».

Men krisen ble visstnok avblåst. Det var noe med en pakke. Ikke vet vi helt hva pakken inneholdt, eller hvordan den var utformet, og ikke vet vi hvordan pakken ble pakket inn til slutt, men det ble visstnok en totalpakke. Krisekameratene, altså Regjeringen, er uansett hjertens enige om at den hemmelige pakken til slutt ble så fint innpakket, at ingen andre kan pakke inn så fine pakker. Man blir nesten rørt. Et feiende flott dronningdrama og et par mikrofonstativer i et par uker. 

Lokalvalg ja,  det var der vi var. Mange av oss har i år flere valg enn før, med «bygdelister», regionlister, interesselister, for å ha nevnt noe. Hvorfor det? Har de etablerte sviktet? Det yndes å kalle slike «protestlister». Selvforskyldt?

Oppgjørets time kommer 9. september. De etablerte mot røkla. Grønt mot blått, rødt mot grønt, rødt mot blått, rød-grønt mot blå-brunt-grønt-gult. Man kan bli fargeblind eller partiløs av mindre.

Jeg skal ikke dra dette så mye lengre, annet enn å konkludere med at årets valgkamp, må fremstå som tidenes traurigste gjennom tidene i mediene.

Det har ikke vært folkeopplysning. Det ble «Brød & sirkus»...så hva skal man velge? Skal ikke anbefale noe jeg. Bare stem!

Godt valg.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte