Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Alf Yttervik-Adolfsen
Ytring
11 februar 2021 10:36
Del på Facebook
Alf Yttervik-Adolfsen, nestleder Kristiansund Senterparti. Foto: Privat
Alf Yttervik-Adolfsen, nestleder Kristiansund Senterparti. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Alf Yttervik-Adolfsen, nestleder Kristiansund Senterparti

2020 vil vi aller helst glemme fortest mulig. Også i starten på 2021 ser vi utfordringer med covid-19, vi har opplevd helt eller delvis nedstengt samfunn flere ganger og et stort antall mennesker sitter på hjemmekontor og flere er permitterte fra sine jobbe grunnet nedstenging eller begrensete åpningstider i sine virksomheter .

Det å komme seg ut i fri luft er vel det ingen som har noe negative uttalelser om, når jeg følger med på debatten som går i sosiale medier om parkeringsproblematikk på Prestmyra, spleiselag for innkjøp av tråkkemaskin Ørnvika / Ånes og det snakkes om snøkanoner i Alpinbakken på Frei.

Dette er aktiviteter på Frei, men også i byen legges det opp til uteaktiviteter / trimturer, det er lagt opp fantastiske fine løyper rundt Kringsjå, havstien, vanndamman og nå planlegges også trapper opp Kvernberget.

Her er det bare en ting å gjøre og det er å reise seg opp å klappe i hendene og applaudere alle de dugnadstimene som legges ned hvert eneste år for at byenes befolkning skal ha denne unike muligheten for fysisk aktivitet utendørs (fri for covid-19-restriksjoner)

Dette igjen gir oss god folkehelse og kan ikke måles i kroner og øre.

Søndag var jeg selv ute i Freimarka, og jeg har ikke tall på hvor mange jeg møtte på denne turen i lysløypa, men det var mange hundre. Parkeringsplassen på Prestmyra , Coop Frei og Frei skole var helt fulle av biler.

Når jeg så møter primus motor for Freimarkas venner ute i løypa der han er og ser etter om det er nok ved så befolkningen kan få tenne seg et bål på en av de mange rasteplassene venneforeningen har opparbeidet, blir jeg over meg av begeistring. Her har vi en gjeng pensjonister som bruker sin fritid på å hugge trær, lage material for benker, bygge gapahuker, lage løypetraseer. På toppen av dette tilbyr de å levere ut tørr ved så vi bare kan gå rett ut i marka og nyte naturen og tenne oss et bål .

Her vil jeg utfordre oss som politikere og næringslivet til å støtte opp om denne jobben som legges ned gjennom hele året for at VI som innbyggere i Kristiansund skal ha de beste forholdene for å komme oss ut på tur.

Det aller første vi kan gjøre er å presse på Statens Vegvesen for å løse problematikken med parkeringsmuligheter for å komme oss ut på tur. Parkeringsproblemer vil kunne oppstå også nedenfor Kvernberget når trappene er ferdig bygd.

Ikke vent til det skjer en ulykke, men iverksett tiltakene før det skjer ei ulykke. Vi kan ikke sitte og vente på at Freimarkas venner skal ta initiativet til dette. Her må vi som politikere og kommune stille opp og legge til rette for at de kan gjøre en god jobb med utbedringen. Arbeidsfolkene står klare, tomtene er der, grunneier er positiv, planene er klare. Det er kun papirjobben som må gjøres og skaffe de pengene som må til.

Her har vi som politikere ikke bare et ansvar for sikkerheten innbyggerne, men også for tilrettelegging for god folkehelse gjennom å legge til rette for enkel saksbehandling og økonomisk handlingsrom for dugnadsgjengen.

Jeg er helt sikker på at jeg har alle innbyggerne bak meg på en påstand at den naturen og de løypene som nå presenteres på Frei er i verdensklasse. Det er viktig at vi som benytter oss av dette støtter opp om dette. Oppfordringen min er at alle melder seg inn i Freimarkas venner og støtter opp om dette arbeidet som legges ned, samt støtter spleiseaksjonen om trapper opp på Kvernberget.

Så skal jeg jobbe videre for at vi som sitter i posisjon kan legge forholdene til rette for lettest og best mulig arbeidsforhold for alle dugnadsfolkene som arbeider seint og tidlig for opplevelsene vi får ute i naturen i hele Kristiansund.

God tur ut på tur!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse