fbpx
Annonse
Annonse
Fra venstre: Jack Sæther (avd. 20 Transport), Olav Høydalsvik (avd. 29 Søre Sunnmøre), Cecilie Søllesvik (avd. 65 Nordmøre og Romsdal), Terje Trulssen (avd 31 Sunnmøre), Bjørn Steffensen (avd 21 Havn) – bildet er tatt før korona.
Fra venstre: Jack Sæther (avd. 20 Transport), Olav Høydalsvik (avd. 29 Søre Sunnmøre), Cecilie Søllesvik (avd. 65 Nordmøre og Romsdal), Terje Trulssen (avd 31 Sunnmøre), Bjørn Steffensen (avd 21 Havn) – bildet er tatt før korona.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Fellesforbundet er svært fornøyd med at Fylkestinget i Møre og Romsdal har vedtatt at det skal ansettes en koordinator som skal bidra til å forebygge og bekjempe sosial dumping i Møre og Romsdal.

Vi er glade for at Arbeiderpartiet programfestet å få på plass en koordinator for et seriøst arbeidsliv i Møre og Romsdal fylkeskommune, og for at dette punktet ble med i den politiske plattformen som Ap, Sp, SV, R, V og Krf styrer på.

Fellesforbundet har i mange år hatt kampen mot sosial dumping som en av våre viktigste arbeidsoppgaver. Over 530 000 arbeidere i Norge jobber i bransjer preget av sosial dumping. Mange av våre medlemmer merker hver dag effektene av sosial dumping på kroppen, og i lønningsposen.

En koordinator vil bidra til:

 • flere lærlinger
 • flere fagarbeidere
 • mer seriøsitet som bidrar til rettferdig og seriøs konkurranse mellom bedriftene
 • mindre innleie

En av de største offentlige byggherrene i Norge forteller at halvparten av de som blir oppgitt å være fagarbeidere, ikke er fagarbeidere. En koordinator vil bidra til mer kunnskap og gi mer effektiv håndheving av seriøsitetsbestemmelsene.

Fellesforbundets avdelinger i Møre og Romsdal har jobbet lenge med å få satt dette på dagsorden. Vi er bekymret over at Frp og Høyre har stemt mot dette tiltaket helt siden Arbeiderpartiet, ved Per Vidar Kjølmoen, fremmet forslaget for å øke innsatsen mot sosial dumping sommeren 2020. Vi noterer oss at Frp i et leserbrev mener at det ikke er nødvendig med noen koordinator for et seriøst arbeidsliv. Kampen for at alle skal ha anstendige lønns- og arbeidsvilkår og at bedriftene skal ha like konkurransevilkår, er noe også partiene på høyresida bør være med på! 

Sosial dumping er krevende å avdekke, og vår erfaring i Fellesforbundet er at dedikerte folk med bransjekunnskap er nødvendig for å lykkes. Vi ser frem til å få en koordinator på plass, og vi vil bidra med kunnskap og erfaring fra fagbevegelsen, slik at vi sammen kan få ett enda bedre arbeidsliv i Møre og Romsdal for ansatte, bedrifter og næringsliv.

Av: 

 • Fellesforbundet avd 20 Transport, Jack Sæther
 • Fellesforbundet avd 21 Havn, Bjørn Steffensen
 • Fellesforbundet avd 29 Søre Sunnmøre, Olav Høydalsvik
 • Fellesforbundet avd 31 Sunnmøre, Terje Trulssen
 • Fellesforbundet avd 65 Cecilie Søllesvik

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 10 timer siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Skal bostøtte være en løsning mot vedvarende høye strømpriser i pressområder i Norge?Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser ...
Bjørn Nøstvold 3 dager siden Vedum: Ingen mirakelkur mot høye strømpriser
Kraftforbruket innenlands må løsrives fra Nordpool og priser som varierer med europeiske priser. Folket som eiere av storparten av kraftproduksjonen ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte