Annonse
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
17 desember 2021 19:00
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Et forslag om å bevare fødeavdelingen i Kristiansund også etter at det nye sykehuset på Hjelset er i drift ble torsdag stemt ned på Storgtinget. Forslaget det ble votert over var et representantforslag fra Seher Aydar (Rødt), som var formulert slik:

«Stortinget ber regjeringen sørge for at fødeavdelingen i Kristiansund bevares, også etter at det nye sykehuset på Hjelset er i drift.»

I tillegg til Rødt stemte også MDG og Pasientfokus for forslaget. Senterpartiet, SV og Fremskrittspartiet, som tidligere har stemt for lignende forslag, stemte denne gangen imot.

I tillegg til Senterpartiets votering var det nok en viss spenning knyttet til Arbeiderpartiets votering, ettersom mange i forbindelse med stortingsvalget 2021 og påfølgende regjeringsskifte har fått inntrykk av at Arbeiderpartiet skal ha snudd i denne saken, og nå ønsker å opprettholde fødeavdeling i Kristiansund. Arbeiderpartiet stemte imidlertid imot forslaget om å opprettholde fødeavdeling i Kristiansund etter at det nye sykehuset på Hjelset er i drift, slik de har gjort to ganger tidligere. To representanter fra Arbeiderpartiet skal ifølge stortingets voteringsoversikt ha stemt for forslaget, men Arbeiderpartiet oppgir selv at dette skyldes en feil.

Denne voteringen synliggjør det forbeholdet som ligger i Hurdalsplattformen. Der står det at «Det skal gjennomføres en medisinskfaglig vurdering av hvordan et godt fødetilbud i Kristiansund skal videreføres etter 2025».

Som flere har påpekt ligger det et klart forbehold i dette. Formuleringen i Hurdalsplattformen forutsetter en medisinskfaglig vurdering av «hvordan et godt fødetilbud i Kristiansund skal videreføres». Det ligger ingen garanti i dette, men det ligger en mulighet der. At det også ligger et forbehold der, ble bekreftet i voteringen på Storgtinget over representantforslaget fra Seher Aydar.

Forslaget fra Seher Aydar inneholdt ingen forbehold. Det er veldig bra at Seher Aydar og Rødt med støtte fra Pasientfokus og MDG fastslår at de vil sikre fødeavdeling i Kristiansund også etter 2025 uten forbehold, og det er synd at det ikke fikk støtte fra Ap, Sp og SV.

Men da er det desto viktigere at Nordmørslistas interpellasjon i bystyret i Kristiansund samme dag fikk støtte fra et enstemmig bystyre.

Bystyret stilte seg da enstemmig bak Nordmørslistas forslag om å be helseminister Ingvild Kjerkol om å gjenta de signalene regjeringen har sendt i tiltredelseserklæringen, i Hurdalsplattformen og i statsbudsjettet når hun skal ha foretaksmøte med helseforetakene i Helse Midt og i Helse Møre og Romsdal i januar 2022.

Det er viktig at helseforetakene da får en tydelig beskjed om at de skal gjennomføre en medisinskfaglig vurdering av hvordan de kan opprettholde fødeavdelingen i Kristiansund også etter 2025.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 36 minutter siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
70% av befolkningen i Kristiansund driter i hvilket fylke de tilhører og flertallet av de som har en mening stortrives ...
@Terje G. FinnøyFor flertallet av de som krysser Romsdalsfjorden er Møreaksen raskest. Det er kun 25% av de som krysser Romsdalsfjorden som ...
Terje G. Finnøy 1 dager siden SVV fortsetter sin manipulasjon av E39 utredning
@Terje SundsbøOg her vrir og vender du igjen.Romsdalsaksen er kortest, flatest og mest fremtidsrettet som trase mellom Ålesund og Bergsøy.SVV og ...
@Terje G. FinnøyTrafikktellingene viser at kun 40% av de som krysser Romsdalsfjorden passerer Røbekk. Tilhengerne av Romsdalsaksen omgår fakta. For Romsdalsaksen vil ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte