Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Svein Helseth
Ytring
25 august 2023 10:10
Del på Facebook
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I diverse kommentarfelt på FB så sporer debatten litt av. Det som gjelder nå er kommuneplanens arealdel (arealplan) som skal opp til 4. gangs behandling (endelig behandling) 28.08.2023.

Det har vært arbeidet med revidering av arealplan siden 14. november 2019. Denne omfatter hele Kristiansund kommune og behandler mange større og mindre arealdisponeringer i hele kommunen. Den har vært behandlet 3 ganger i Hovedutvalg plan og bygning og skal opp til 4. gangs behandling på mandag, deretter sendes arealplan til Bystyret for godkjenning. Blir denne godkjent av Bystyret blir dette den gjeldende arealplan som er et styrende dokument for fremtidige reguleringsplaner.

Annonse
Annonse

I 3. gangs behandling var det kommet inn en ny sak, delområde nr. 55, presentert med den misvisende tittelen som «Areal mellom Fløyveien og Idrett». Dette ble presentert i Tidens Krav 26. april av leder i Hovedutvalg Plan og bygning som: «parkeringsplassen på sørsiden av Idrettsplassen i Fløyveien foreslås avsatt til nærings og kontorformål».

Blir arealplan, slik den ser ut til å bli presentert, godkjent av Bystyret så er dette området av Idrett tapt. Muligheten for et nærmiljøanlegg som kan skinne er er da borte.

I kommentarfeltene på Facebook har leder i Kristiansund Arbeiderparti vært aktiv. Han snakker på inn- og ut-pust om vedtaket i formannskapet om «salg»/overføring av området til Kongens Plass Eiendom (et kommunalt heleid eiendomsselskap). Det er riktig som han sier at i vedtaket ligger det en betingelse om at arealet kan overføres tilbake til Kristiansund Kommune (ikke helt gratis) dersom det ikke blir noe av det «planlagte» kontor/parkeringshuset. Det er også riktig at det i vedtaket ikke automatisk ligger inne en godkjennelse. Først må Kongens Plass Eiendom presentere og søke, så må prosjektet gjennom den vanlige godkjenningsprosessen. Men selv om arealet tilbakeføres til kommunen så ligger det der klart for eventuelle andre prosjekter som måtte dukke opp.

Det går en rød tråd gjennom innstilling fra kommunedirektøren, behandlingen i Hovedutvalg plan og bygning og vedtaket i Formannsskapet. Da er det ikke vanskelig å spå utfallet av en fremtidig søknadsprosess.

Annonse
Annonse

Jeg snakker om arealet og ikke eiendom fordi dette området som ligger som friområde/område til idrettsformål både i gjeldende arealplan og reguleringsplan for Clausenengen heller ikke er skilt ut med et eget bruksnummer. Dette er en merkelig saksgang som det vil bli reagert på dersom delområde nr. 55 blir omregulert til kontor/næringsformål.

Kommuneadministrasjonen har heller ikke oppfylt lovpålagte krav om informasjonsplikt for delområde nr. 55. Det er latterlig langt fra tilstrekkelig med en liten annonse om «Begrenset høring og offentlig ettersyn av Kommuneplanens arealdel 2020–2032» med henvisning til å lete på kommunens nettsider for det tilfellet at enkeltpersoner og organisasjoner kan bli berørt.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har flertall i Hovedutvalg plan og bygning og det er spennende å se hva disse to styringspartiene stemmer på mandag og ved behandling i Bystyret den påfølgende uken. Vil de stå ved den tvilsomme prosessen vedrørende delområde nr. 55 eller stemme i henhold til valgløfter/partiprogram.

Illustrasjon: Bjørnådal ArkitektstudioIllustrasjon: Bjørnådal Arkitektstudio

Arealplan lagt over reguleringsplan for Clausenengen med forklarende tekst.Arealplan lagt over reguleringsplan for Clausenengen med forklarende tekst.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 2 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 9 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse