Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Bakgården Ungdomshus
Illustrasjonsfoto: Bakgården Ungdomshus
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi i Rødt står fast ved vårt ønske om å gi ungdommene våre det beste, og det inkluderer å utvide åpningstiden på Bakgården, sørge for kompetente ansatte og samtidig sikre rettferdige stillingsprosenter.

Bakgården Ungdomshus er ikke bare et sted for å henge med venner – det er så mye mer. Dette er en arena der unge mennesker får sjansen til å modne og utvikle seg i trygge omgivelser, støttet av voksne med verdifull erfaring og kunnskap. Det er her ungdommene kan utforske kunst, kultur og nye ferdigheter uten frykten for å prestere.

Vi kan ikke undervurdere viktigheten av et godt ungdomstilbud når det kommer til forebygging av rusproblematikk og utenforskap. Bakgården Ungdomshus har potensialet til å være en forebyggende kraft, en plass der unge mennesker kan finne engasjement og mening som motvekt til negative fristelser. Men for å få til dette, må vi sørge for at ungdomshuset har tilstrekkelig kompetente ansatte.

Å skaffe kompetente ansatte til Bakgården blir tøffere når stillingsprosenten er lav. Vi ønsker ansatte som kan inspirere og veilede, men vi må gi dem en attraktiv stillingsprosent som gjør det verdt det for dem. Vi vil at ansatte skal engasjere seg fullt ut på Bakgården, men dette må kompenseres rettferdig. For lav stillingsprosent gir ikke nok rom for engasjement og kan føre til at vi mister dyktige folk.

Våre argumenter for å utvide åpningstiden på Bakgården Ungdomshus og samtidig styrke kompetansen til de ansatte er klare:

  • Helhetlig utvikling: Ungdomstiden handler om mer enn bare vennskap. Det er en periode der unge mennesker utforsker sin identitet og modnes. Kompetente voksne kan gi veiledning og støtte i denne prosessen.
  • Forebygging: Et sterkt ungdomstilbud kan fungere som en beskyttende faktor mot rusmisbruk og følelsen av utenforskap. Gjennom meningsfulle aktiviteter og positivt samvær kan unge mennesker finne en sunnere vei.
  • Trygghet og veiledning: Kompetente ansatte kan bidra til å skape et miljø der unge føler seg trygge og ivaretatt. De kan tilby veiledning og hjelp når det trengs.
  • Utnytte potensialet: Med mer åpningstid og sterkere kompetanse kan Bakgården Ungdomshus virkelig blomstre som et sted for utforskning, kreativitet og personlig vekst.

Mener du som oss at vi trenger mer åpningstid på Bakgården Ungdomshus og sikre tilstrekkelig kompetanse blant de ansatte. Slik at vi virkelig gi våre unge den støtten og muligheten de fortjener for å utvikle seg til sterke, selvstendige individer? Stem Rødt den 11 september!

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Geir Ole SætremyrJeg tror du blander hummer og kanari - Møreaksen/Kjerringsundet har ikke fått bevilget fergeavløsningsmidler. Dine avledningsmanøvrer er litt for åpenbare.Konklusjonen ...
Terje Sundsbø 1 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnDet samme gjelder fergen Dryna-Brattvåg, som for all framtid vil være fergesamband den veien. Og den fergen er langt dårligere ...
Anne Mari Sandshamn 3 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøOk, skjønner hva du mener.  det at Finnøy har blitt landfast er en naturlig del av moloen som knytter den ...
Geir Ole Sætremyr 17 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Terje SundsbøFor å komplettere med tall. I følge KS2 for Kjerringsundet utgjer fergeavløysinsmidlar 0,7 mrd. Ei ferge som blir avløyst. For ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnTusen takk for disse tallene - som bekrefter min påstand. Fergeavløsningsprosjektene går i hovedsak dit det er flest folk. Med ...
Terje Sundsbø 18 timer siden Østlandet får for mye av samferdselsmidlene
@Anne Mari SandshamnDisse øyene har da ikke lenger ferge? Det var jo du selv som viste til fergen som går til Finnøy!  Så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse