Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Illustrasjonsfoto: Bakgården Ungdomshus
Illustrasjonsfoto: Bakgården Ungdomshus
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Vi i Rødt står fast ved vårt ønske om å gi ungdommene våre det beste, og det inkluderer å utvide åpningstiden på Bakgården, sørge for kompetente ansatte og samtidig sikre rettferdige stillingsprosenter.

Bakgården Ungdomshus er ikke bare et sted for å henge med venner – det er så mye mer. Dette er en arena der unge mennesker får sjansen til å modne og utvikle seg i trygge omgivelser, støttet av voksne med verdifull erfaring og kunnskap. Det er her ungdommene kan utforske kunst, kultur og nye ferdigheter uten frykten for å prestere.

Vi kan ikke undervurdere viktigheten av et godt ungdomstilbud når det kommer til forebygging av rusproblematikk og utenforskap. Bakgården Ungdomshus har potensialet til å være en forebyggende kraft, en plass der unge mennesker kan finne engasjement og mening som motvekt til negative fristelser. Men for å få til dette, må vi sørge for at ungdomshuset har tilstrekkelig kompetente ansatte.

Å skaffe kompetente ansatte til Bakgården blir tøffere når stillingsprosenten er lav. Vi ønsker ansatte som kan inspirere og veilede, men vi må gi dem en attraktiv stillingsprosent som gjør det verdt det for dem. Vi vil at ansatte skal engasjere seg fullt ut på Bakgården, men dette må kompenseres rettferdig. For lav stillingsprosent gir ikke nok rom for engasjement og kan føre til at vi mister dyktige folk.

Våre argumenter for å utvide åpningstiden på Bakgården Ungdomshus og samtidig styrke kompetansen til de ansatte er klare:

  • Helhetlig utvikling: Ungdomstiden handler om mer enn bare vennskap. Det er en periode der unge mennesker utforsker sin identitet og modnes. Kompetente voksne kan gi veiledning og støtte i denne prosessen.
  • Forebygging: Et sterkt ungdomstilbud kan fungere som en beskyttende faktor mot rusmisbruk og følelsen av utenforskap. Gjennom meningsfulle aktiviteter og positivt samvær kan unge mennesker finne en sunnere vei.
  • Trygghet og veiledning: Kompetente ansatte kan bidra til å skape et miljø der unge føler seg trygge og ivaretatt. De kan tilby veiledning og hjelp når det trengs.
  • Utnytte potensialet: Med mer åpningstid og sterkere kompetanse kan Bakgården Ungdomshus virkelig blomstre som et sted for utforskning, kreativitet og personlig vekst.

Mener du som oss at vi trenger mer åpningstid på Bakgården Ungdomshus og sikre tilstrekkelig kompetanse blant de ansatte. Slik at vi virkelig gi våre unge den støtten og muligheten de fortjener for å utvikle seg til sterke, selvstendige individer? Stem Rødt den 11 september!

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse