Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Rødt Kristiansund
Ytring
12 juli 2017 23:40
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lokalsykehusene må bestå

Når det gjelder sykehus har Rødts førstekandidat i Møre og Romsdal, Stein Kristiansen, hele tiden hatt fokus på en ting: lokalsykehuset vårt i Kristiansund må bestå. Dette har han ikke veket en tomme fra, og han har også fått støtte for dette ståstedet fra leder i Rødt, Bjørnar Moxnes.

Rødt mener at vi ikke har et lokalsykehus vi kan miste og at nedleggelse av lokalsykehus må stanses. Dette gjelder i hele landet, og det er dette som kan bli avgjørende for oss i Møre og Romsdal etter årets valg. Vi står ikke alene om å ønske å verne om lokalsykehuset vårt. Det er flere steder hvor dette er en høyaktuell sak, og Rødt har stått på for bevaring av lokalsykehus i hele landet.

Dersom Rødt får nok stemmer ved valget til å komme over sperregrensa vil vi kunne få så mange personer inn på stortinget at vi faktisk vil kunne være med å påvirke statspolitikken knyttet til blant annet helseforetaksmodellen. Dersom vi på Nordmøre skal greie å komme oss ut av sykehussaken med de samme tilbudene vi har i dag vil en stemme til Rødt kunne være utslagsgivende for akkurat dette.

Sakset fra rødt.no

"Rødt vil stoppe nedbygging og nedlegging av dagens lokalsykehus. Alle trenger den tryggheten som fullverdige lokalsykehus i rimelig nærhet gir.
Det langstrakte landet vårt er værhardt. Til tider kan verken bil, båt eller helikopter ta seg fram. Selv i dag har mange mer enn lang nok vei til lokalsykehuset. Den avstanden må ikke bli lengre. Lang reisevei og utsikt til opphold langt fra familie og venner, skaper utrygghet. For å redde liv, trenger vi lokalsykehus som kan primærbehandle og stabilisere i livstruende situasjoner. Folk trenger lokalsykehus for fødsler og til å ta seg av de vanligste og mest utbredte lidelsene. Gamle mennesker skal ikke frykte transport over lange avstander ved et enkelt lårhalsbrudd.
Rødt mener dagens lokalsykehus må beholde fullverdig akuttberedskap. Dette inkluderer døgnkontinuerlig akuttkirurgi, anestesi, indremedisin, røntgen og laboratorietjenester.
Stortinget må vedta nasjonale planer for spesialisthelsetjenesten, der strukturelle vedtak om lokalsykehus, fødetilbud og akuttberedskap blir gjort ut i fra hele befolkningens behov."

Dersom du lurer på hvordan Rødt har vært med på å jobbe for lokalsykehus, i Kristiansund og i resten av landet, eller om du rett og slett har lyst til å vite mer om Rødts politikk og hva vi kan få gjennomført ved et godt resultat i årets valg, har du mulighet til å treffe oss lørdager på Kongens plass.

 

Mvh
Rødt Kristiansund

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse