Annonse
Annonse
Rødt Kristiansund
Ytring
12 juli 2017 23:40
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lokalsykehusene må bestå

Når det gjelder sykehus har Rødts førstekandidat i Møre og Romsdal, Stein Kristiansen, hele tiden hatt fokus på en ting: lokalsykehuset vårt i Kristiansund må bestå. Dette har han ikke veket en tomme fra, og han har også fått støtte for dette ståstedet fra leder i Rødt, Bjørnar Moxnes.

Rødt mener at vi ikke har et lokalsykehus vi kan miste og at nedleggelse av lokalsykehus må stanses. Dette gjelder i hele landet, og det er dette som kan bli avgjørende for oss i Møre og Romsdal etter årets valg. Vi står ikke alene om å ønske å verne om lokalsykehuset vårt. Det er flere steder hvor dette er en høyaktuell sak, og Rødt har stått på for bevaring av lokalsykehus i hele landet.

Dersom Rødt får nok stemmer ved valget til å komme over sperregrensa vil vi kunne få så mange personer inn på stortinget at vi faktisk vil kunne være med å påvirke statspolitikken knyttet til blant annet helseforetaksmodellen. Dersom vi på Nordmøre skal greie å komme oss ut av sykehussaken med de samme tilbudene vi har i dag vil en stemme til Rødt kunne være utslagsgivende for akkurat dette.

Sakset fra rødt.no

"Rødt vil stoppe nedbygging og nedlegging av dagens lokalsykehus. Alle trenger den tryggheten som fullverdige lokalsykehus i rimelig nærhet gir.
Det langstrakte landet vårt er værhardt. Til tider kan verken bil, båt eller helikopter ta seg fram. Selv i dag har mange mer enn lang nok vei til lokalsykehuset. Den avstanden må ikke bli lengre. Lang reisevei og utsikt til opphold langt fra familie og venner, skaper utrygghet. For å redde liv, trenger vi lokalsykehus som kan primærbehandle og stabilisere i livstruende situasjoner. Folk trenger lokalsykehus for fødsler og til å ta seg av de vanligste og mest utbredte lidelsene. Gamle mennesker skal ikke frykte transport over lange avstander ved et enkelt lårhalsbrudd.
Rødt mener dagens lokalsykehus må beholde fullverdig akuttberedskap. Dette inkluderer døgnkontinuerlig akuttkirurgi, anestesi, indremedisin, røntgen og laboratorietjenester.
Stortinget må vedta nasjonale planer for spesialisthelsetjenesten, der strukturelle vedtak om lokalsykehus, fødetilbud og akuttberedskap blir gjort ut i fra hele befolkningens behov."

Dersom du lurer på hvordan Rødt har vært med på å jobbe for lokalsykehus, i Kristiansund og i resten av landet, eller om du rett og slett har lyst til å vite mer om Rødts politikk og hva vi kan få gjennomført ved et godt resultat i årets valg, har du mulighet til å treffe oss lørdager på Kongens plass.

 

Mvh
Rødt Kristiansund

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Kristiansundskalenderen 2022
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 12 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 1 dager siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte