Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
06 juli 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Ashlee Rezin / Chicago Sun-Times via AP / NTB
Foto: Ashlee Rezin / Chicago Sun-Times via AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Sjudobbel drapssiktelse mot 4. juli-masseskytter

21-åringen som anklages for å ha åpnet ild mot 4. juli-paraden i Chicago-forstaden Highland Park, er siktet for sju drap. I tillegg ble minst 30 personer såret i angrepet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Statsadvokaten sier mannen, 21 år gamle Robert Crimo, kan få livstid i fengsel uten mulighet for prøveløslatelse om han blir dømt og varsler at siktelsen vil utvides ytterligere. Crimo skal møte i retten i dag.

Person funnet omkommet i sjøen i Vesterålen

En person er funnet omkommet i en leteaksjon ved Bleiksøya i Andøy kommune i Nordland. Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge meldte om funnet av den omkomne rundt klokka 23.

Et redningshelikopter, en luftambulanse og en redningsskøyte deltok i letingen. Leteaksjonen ble ifølge NRK satt i gang da en hvalsafaribåt ble observert tom i fjæra tidligere tirsdag kveld.

Mye bråk og vold i Kristiansand

I natt har politiet måttet rykke ut på grunn av ran, slagsmål og vold i Kristiansand. Flere personer er kjørt til sykehus for undersøkelser. I en sak ble en person slått i hodet og en annen pågrepet.

Annonse
Annonse

– Personen siktes for ran av person på offentlig sted da han var i besittelse av gjenstander til fornærmede, opplyser operasjonssentralen i Agder politidistrikt.

Canada kaster mer enn 13 millioner doser AstraZeneca-vaksine

Canada kommer til å kaste rundt 13,6 millioner doser av AstraZenecas koronavaksine. Årsaken er at ingen, verken innenlands eller utenlands, vil ha dem.

Canada valgte, i likhet med blant andre Norge, å heller ta i bruk mRNA-vaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna etter at det ble meldt inn sjeldne, men alvorlige tilfeller av blodpropp hos folk som hadde fått AstraZeneca-vaksinen. Selv om landet har forsøkt å donere bort 17,7 millioner doser, har 13,6 millioner doser nå gått ut på dato, og de må dermed kastes, het det i en uttalelse fra det canadiske helsedepartementet tirsdag.

Latvia gjeninnfører obligatorisk militærtjeneste

Latvia gjør militærtjeneste obligatorisk igjen på grunn av Russlands invasjon av Ukraina, sier forsvarsminister Artis Pabriks. Tjenestekravet vil gjelde for menn og trå i kraft neste år.

Latvia skrotet kravet noen år etter at landet ble med i Nato, og landets forsvar har siden 2007 bestått av yrkessoldater sammen med frivillige fra landets heimevern. Landet har bare 7.500 soldater i aktiv tjeneste og folk fra heimevernet, i tillegg til støtte fra en Nato-styrke på 1.500 soldater. Det grenser til både Russland og Belarus.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 23 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 23 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse