Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 november 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB
Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Twitter-brukerne får avgjøre Trumps skjebne

Twitters nye eier Elon Musk la i natt ut en avstemning der han ber Twitters brukere om tidligere president Donald Trumps konto skal gjenåpnes. Avstemningen holdes åpen i ett døgn.

Annonse
Annonse

Det var 9. januar 2021 at Twitter stengte Trumps konto. Det skjedde tre dager etter stormingen av Kongressen.

Kunnskapsministeren ber om gransking av privatskole

Utdanningsdirektoratet skal granske privatskolekjeden Akademiet. Beskjeden om det kommer fra kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap), skriver Klassekampen.

Akademiets Kjetil Eide skriver en epost til avisa at han ikke har noen problemer med at direktoratets jurister kommer. – Vi ønsker en god dialog med både Utdanningsdirektoratet og Kunnskapsdepartementet og vil selvfølgelig svare på spørsmålene som kommer, uttaler han.

Person til sykehus etter vold på Fagernes

En mann i 60-årene er fløyet til sykehus i Oslo med ukjent skadeomfang etter en voldshendelse på Fagernes i Valdres. En mann i 20-årene er pågrepet i saken. Innlandet politidistrikt ble varslet om saken rett før klokka to i natt.

– Vedkommende ble tatt inn på legevakt på Fagernes, og etter en kortere konsultasjon ble det bestemt å sende ham til Ullevål sykehus, forteller operasjonsleder Bård Einar Hoft til NTB.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Fem til sykehus etter blokkbrann i Moss

Til sammen ni personer er sendt til sykehus og legevakt etter en brann i en blokkleilighet i Moss. Øst politidistrikt meldte om brannen i Gudes gate ved 23.45-tiden, og to timer senere var den rapportert slukket.

– 42 personer evakuert, melder operasjonssentralen. Fire personer er sendt til Sykehuset Østfold Kalnes, og fem personer er fraktet til legevakt.

Colombia-fredssamtaler starter

Mandag ettermiddag gjenopptas fredssamtalene mellom Colombias regjering og den marxistiske geriljaen ELN. Det kunngjorde begge parter i en uttalelse i natt. Samtalene skal finne sted i Venezuelas hovedstad Caracas.

Colombias regjering brøt samtalene med ELN i 2019 da geriljagruppen hadde påtatt seg ansvaret for et angrep på et politiakademi i hovedstaden Bogota.

Carlsen vant igjen i California

Magnus Carlsen gikk seirende ut av femterundekampen i Champions Chess Tour-finalen i natt norsk tid. Han vant 4-3 over vietnamesiske Le Quang Liem.

Carlsen, som startet med hvite brikker, vant det første partiet, før motstanderen utlignet til 1-1. Så fulgte to partier med remis. De to vant hvert sitt hurtigsjakk-parti, og i det avgjørende armageddon-partiet vant nordmannen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 8 timer siden Fylkesøkonomien og fergeavløsningsprosjekter
De som ønsker å stoppe Møreaksen, bør ha tenkt gjennom alternativene. Hvordan mener de fylkeskommunen skal finansiere fergefritt til Aukra ...
Terje Sundsbø 8 timer siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrSom eksempel på flaskehalser viser du til veier der trafikken går nærmest uhindret og gratis 24 timer i døgnet. Er ...
Denne bekymringen for fylkesøkonomien er berettiget. Som lokalpolitiker som har vært vara i samferdselsutvalget har jeg fulgt økonomien i fylket ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøFlaskehalsar som er inne er forbi Veblungsnres, Brustuglia på E136,  3 bruer på RV70, E39 Volda til Ørsta. I tillegg ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Brobygging
@Geir Ole SætremyrEn flaskehals er en trafikkhindring. Og her er ferger utvilsomt den virkelig store flaskehalsen. Hva mener du en flaskehals er?Jeg ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Brobygging
@Terje SundsbøDu veit inderlig vel kva ein flaskehals er.Kva er ditt forslag til korleis Noreg skal nå klimamåla sine?Frank Sve fikk ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse