Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
19 november 2022 05:35
Del på Facebook
Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB
Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Twitter-brukerne får avgjøre Trumps skjebne

Twitters nye eier Elon Musk la i natt ut en avstemning der han ber Twitters brukere om tidligere president Donald Trumps konto skal gjenåpnes. Avstemningen holdes åpen i ett døgn.

annonse

Det var 9. januar 2021 at Twitter stengte Trumps konto. Det skjedde tre dager etter stormingen av Kongressen.

Kunnskapsministeren ber om gransking av privatskole

Utdanningsdirektoratet skal granske privatskolekjeden Akademiet. Beskjeden om det kommer fra kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap), skriver Klassekampen.

Akademiets Kjetil Eide skriver en epost til avisa at han ikke har noen problemer med at direktoratets jurister kommer. – Vi ønsker en god dialog med både Utdanningsdirektoratet og Kunnskapsdepartementet og vil selvfølgelig svare på spørsmålene som kommer, uttaler han.

Person til sykehus etter vold på Fagernes

En mann i 60-årene er fløyet til sykehus i Oslo med ukjent skadeomfang etter en voldshendelse på Fagernes i Valdres. En mann i 20-årene er pågrepet i saken. Innlandet politidistrikt ble varslet om saken rett før klokka to i natt.

– Vedkommende ble tatt inn på legevakt på Fagernes, og etter en kortere konsultasjon ble det bestemt å sende ham til Ullevål sykehus, forteller operasjonsleder Bård Einar Hoft til NTB.

annonse

Fem til sykehus etter blokkbrann i Moss

Til sammen ni personer er sendt til sykehus og legevakt etter en brann i en blokkleilighet i Moss. Øst politidistrikt meldte om brannen i Gudes gate ved 23.45-tiden, og to timer senere var den rapportert slukket.

– 42 personer evakuert, melder operasjonssentralen. Fire personer er sendt til Sykehuset Østfold Kalnes, og fem personer er fraktet til legevakt.

Colombia-fredssamtaler starter

Mandag ettermiddag gjenopptas fredssamtalene mellom Colombias regjering og den marxistiske geriljaen ELN. Det kunngjorde begge parter i en uttalelse i natt. Samtalene skal finne sted i Venezuelas hovedstad Caracas.

Colombias regjering brøt samtalene med ELN i 2019 da geriljagruppen hadde påtatt seg ansvaret for et angrep på et politiakademi i hovedstaden Bogota.

Carlsen vant igjen i California

Magnus Carlsen gikk seirende ut av femterundekampen i Champions Chess Tour-finalen i natt norsk tid. Han vant 4-3 over vietnamesiske Le Quang Liem.

Carlsen, som startet med hvite brikker, vant det første partiet, før motstanderen utlignet til 1-1. Så fulgte to partier med remis. De to vant hvert sitt hurtigsjakk-parti, og i det avgjørende armageddon-partiet vant nordmannen.

(©NTB)

annonse

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

jon ingar eik 2 timer siden Møreaksen, tidenes skandale!
Ja Møreaksen er tidenes skandale, men følle prosjektet og den enda lengre omveien Hafast er mange ganger verre som ett ...
@Terje G. FinnøyDen raskeste veien er Møreaksen. Omveien er Romsdalsaksen, som også gir minst vei for pengene. Dine referanser til rette linjer ...
@Terje SundsbøMed dine uttalelser så sår du nettopp tvil om integriteten og seriøsiteten til Norstat.Og det samme gjelder vedr. KS2/del. 1 ...
@Terje G. FinnøyDet tragikomiske er det cel du som stpr for, men  flott at du nå benytter de samme referanser til SMP ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Møreaksen, tidenes skandale!
@Rolf Erik PedersenDu lyver så det renner av deg. Jeg har aldri påstått at 80% er for Møreaksen. Jeg har vist til ...
Terje G. Finnøy 18 timer siden Verden består av mer enn lastebiler fra Sunnmøre
@Terje SundsbøDette nærmer seg en tragikomedie. Der det er forunderlig hvordan du vrir og vender, der du tilpasser din tillit/ikke tillit ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte