Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
02 desember 2023 05:50
Del på Facebook
Foto: Fatima Shbair / AP / NTB
Foto: Fatima Shbair / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 2. desember.

Kampene på Gazastripen fortsetter

Israelske medier meldte i natt om kraftige kamper i Khan Younis-området sør på Gazastripen, etter etterretningsopplysninger om at noen Hamas-ledere skal oppholde seg der. Kamper pågikk i natt også i Gaza by og nord på Gazastripen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Militære mål tilhørende Hamas på hele Gazastripen har gjennom natten vært under angrep, opplyser det israelske forsvarets (IDF) talsmann Jonathan Conricus. Samtidig forhandles det fortsatt om gjenopptakelse av våpenhvilen, ble brutt tidlig fredag morgen.

Ukraina hevder Kyiv-flyplassen kan åpnes snart

Ukraina vil snart være i stand til å gjenåpne Kyivs internasjonale lufthavn. Det uttaler president Volodymyr Zelenskyjs stabssjef Andrij Jermak. Ukraina er blitt sterkere, noe som gjør dette mulig, sier han, og viser til militærhjelp fra utlandet.

Flyplassen var det første store området som ble stengt i Ukraina da russiske styrker tok seg over grensen 24. februar 2022, og at flyplassen kommer til å bli den første som gjenåpnes, når forholdene ligger til rette for det, sier Jermaks assistent Andrij Sybiga.

Dommer avviser Trumps immunitetspåstand

Den føderale dommeren Tanya Chutkan sier at tidligere president Donald Trump ikke har immunitet og at rettssaken mot ham om valginnblanding etter 2020-nederlaget derfor skal fortsette.

Annonse
Annonse

Tidligere presidenter kan ikke fritas for føderalt straffansvar, slår hun fast i kjennelsen, som ble kjent i natt norsk tid. – Den tiltalte kan bli gjenstand for føderal etterforskning, tiltale, straffeforfølgelse, domfellelse og straff for enhver kriminell handling utført under presidentperioden, skriver hun i kjennelsen. Trumps forsvarere hadde argumentert med at rettssaken, som er berammet til mars neste år, burde avvises.

Mann savnet etter boligbrann i Trøndelag

En mann er savnet etter en stor brann i Malvik kommune i Trøndelag. Boligen er overtent og politiet har ikke klart å komme i kontakt med den eldre mannen som bor i huset. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 3.25 natt til lørdag.

– Det er en eldre mann som bor i huset, og vi er bekymret for ham. Vi har ikke oppnådd kontakt, forteller operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

To biler ødelagt i brann på Haugenstua i Oslo

To biler som sto på parkeringsplassen ved Obs på Haugenstua i Oslo ble ødelagt i en brann natt til lørdag. Politiet mener brannen er påsatt.

Brannvesenet opplyser at de fikk melding om brannen i Haavard Martinsens vei klokken 3.48. Brannmannskapene klarte å forhindre at brannen spredte seg til andre kjøretøy. Operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt sier at funn på stedet gir grunn til å mistenke at brannen er påsatt.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse