Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
03 desember 2023 05:35
Del på Facebook
Foto: Thomas Padilla / AP / NTB
Foto: Thomas Padilla / AP / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 3. desember.

Terrorangrep i Paris

En tysk turist ble drept og to andre såret i et kniv- og hammerangrep i Paris i går kveld. Gjerningsmannen ropte «Allahu akbar» før han ble pågrepet. Mannen sa under pågripelsen at han så seg lei på at muslimer drepes i Afghanistan og de palestinske områdene, og at han ikke liker det som skjer på Gazastripen. Tidligere i går ble det holdt en propalestinsk demonstrasjon i Paris.

Annonse
Annonse

Politiet sa i natt at de etterforsker saken som terrorisme. Den pågrepne mannen ble født i 1997 i Frankrike, er fransk statsborger, og har iransk opprinnelse. Han har ifølge politiet psykiske lidelser og er kjent for radikal islamisme. I 2016 ble han dømt til fire års fengsel for planlegging av et angrep.

Filippinene: Flere drept på universitet

Minst tre personer er drept og sju såret i en eksplosjon på et universitet i byen Marawi på Filippinene. Eksplosjonen skjedde i dag lokal tid mens det ble holdt en katolsk messe i universitetets gymsal.

– Vi etterforsker om det var en improvisert sprengladning eller en granat som ble kastet, sier regionpolitisjef Allan Nobleza. Eksplosjonen fant sted etter at landets luftforsvar fredag gjennomførte en aksjon mot militante islamister på Mindanao-øya, der Marawi ligger.

Ni drept i gruveangrep i Peru

Ni personer ble drept og 15 såret da væpnede menn angrep et gullgruveanlegg i Peru, opplyste regjeringen i landet i natt norsk tid.

Politiet tok tilbake kontrollen over gruven, beslagla våpen og pågrep sju personer, mistenkt for å ha stått bak angrepet, der angriperne ifølge uttalelsen brukte eksplosiver.

Annonse
Annonse

Mann berget seg i land etter at fritidsbåt gikk ned i Bunnefjorden

En 40 fots fritidsbåt gikk ned i Bunnefjorden sent lørdag kveld. Mannen om bord tok seg til land i en jolle. Søket i området ble avsluttet like før midnatt.

Nødetatene fikk den første meldingen om havariet ved Storeflu i Bunnefjorden kom klokken 22.10 lørdag kveld etter at flere hadde sett lyssignaler i området.

Minst sju husløse etter rekkehusbrann i Nordhordland

Minst sju personer er husløse etter at et rekkehus med tre boenheter i Alver kommune ble ødelagt i en brann. Bannmannskapene fikk kontroll etter seks timer. Ingen kom alvorlig til skade i brannen.

Politiet fikk melding om brannen på Frekhaug i Alver rundt 30 kilometer nord for Bergen sentrum klokken 21.28 lørdag kveld.

Nesten seks timer senere, klokken 3.10 meldte brannvesenet at de hadde fått kontroll på stedet. Brannmannskapene fortsetter med etterslukking utover søndag morgen.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøDu har oversett det faktum at biltrafikken ikkje skal, eller kan blomstre.
Terje Sundsbø 4 timer siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrJeg har studert linken – den forteller at flere kjørefelt/nye veier raskt blir tatt i bruk, og dokumenterer at dette ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrDu tar feil igjen. I din referanse til tallet 1200 sier SVV: «Etter at ny E39 Ørskogfjellet- Vik er ferdig utbygd ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg har aldri snakka om 2050. Det er eit virvar i di boble.Prosentrekning kan eg.Kor unison stemninga er når pengene ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrTidligere har du vist til SVV sin Planbeskrivelse E39 Ørskogfjellet-Vik, og henvist til tallet 1200 som reduksjonen i trafikken ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse